Кандидатствай Вход
Идеи за 25 неща, които да правите, когато трябва да останете вкъщи

Идеи за 25 неща, които да правите, когато трябва да останете вкъщи

 • Бяла Карта
 • 26.04.2020
 • Лайфстайл
 • Коментари: 0
 • 1838

В последните десет дни станахме свидетели на безпрецедентни мерки по повод разпространението на новия коронавирус – не само в България, но и в света. Концерти, културни и спортни събития, учебни занятия бяха отменени, а всички места, на които обикновено се събираме с приятели и семейство, са затворени.

Препоръката на всички държавни органи е да останем вкъщи. Когато останеш вкъщи - не само ще защитиш себе си, но и ще подпомогнеш за „изравняване на кривата“, за да може здравната система да се справи по най-добрия начин с пандемията.

Днес е седмият ден след обявяването на мерките срещу разпространението на новия коронавирус. Aко не си излизал от няколко дни, вероятно започваш да се чудиш какво да правиш. За да помогнем да направиш този труден период поне малко по-приятен, събрахме идеи за ползотворно и весело време вкъщи.

 1. Подреждай пъзели – Колкото повече части, толкова по-добре! Ако пък искаш да отвелечеш мислите си - решавай кръстословици.
 2. Започни собствен блог. Разбира се, може да пишеш за коронавирус, но ние препоръчваме да е за конкретен личен интерес.  
 3. Отиди на театър – в хола. Някои театри продължават да играят и да излъчват представленията безплатно онлайн.
 4. Разгледай музеи онлайн – в момента има възможност да разгледаш много световни музей онлайн. Не пропускай тази възможност.
 5. Чети книги – оправданието за липса на време не може да се използва в случая.
 6. Гледай телевизия – сега се е отдала възможност. Някои оператори предоставиха на клиентите си безплатно над 200 канала, за да се забавляват с хубави филми и предавания.
 7. Започни да учиш нов език с мобилно приложение. Ние препоръчваме Duolingo – безплатно и забавно.
 8. Медитирай - легни със затворени очи, насочи дланите си нагоре и се фокусирай върху дъха си.
 9. Фокусирай се върху грижата за себе си – направи си маска за лице, вземи дълъг душ или си направи прическа.
 10. Гледай сладки снимки или видеа с животни. Това може да се окаже добра терапия в напрегнат момент.
 11. Научи нещо ново. В YouTube има много клипове, които могат да ти помогнат да се запалиш по ново хоби.
 12. Играйте настолни игри със семейството. Ако нямате, измислете си собствена.
 13. Подреди гардероба си. Отдели дрехи за рециклиране, за продаване или подаряване. Направи място за новото.
 14. Подреди онова чекмедже, в което слагаш всичко, което не знаеш къде да сложиш. Знаем, че имаш такова.
 15. Опитай нови рецепти – оналйн ще намериш множество интересни и вкусни рецепти, с които ресторантите няма да ти липсват, а и ще развиеш уменията си в кухнята.
 16. Изгледай всички най-добри заглавия от филмовите фестивали.
 17. Организирай си видео чат с приятели. Налейте си чаша вино и бъдете заедно от вкъщи.
 18. Сега всички имаме възможност да тренираме – вкъщи. Тренировките повишават имунитета, тонуса и настроението. Не пропускай тази идея. В Интернет има много безплатни видеоклипове с тренировки у дома, а може да свалиш и мобилно приложение.
 19. Рисувай или оцветявай книжки – не само с децата. Рисуването раздвижва въображението и отвлича мислите.
 20. Опитай се да направиш нещо от Pinterest. Вероятно няма да се получи. Опитай пак.
 21. Поправи всички онези малки неща вкъщи, за които все няма време.
 22. Изхвърли всички стари гримове и козметични продукти. Повечето опаковки имат малък символ, който отбелязва срока на годност.
 23. Работи върху финансовото си планиране, като например проучи дали да рефинансираш заема си или измисли начини да спестиш повече пари.
 24. Пренареди мебелите си и освежи пространството в дома си.
 25. Ако още се чудиш какво да правиш вкъщи, потърси онлайн. В момента много компании предоставят безплатни услуги, обучения и тренировки.

И не на последно място: Мисли позитивно, пази себе си и другите, мий ръцете си старателно и помогни на някого, ако имаш тази възможност.

Вярваме, че и ти и близките ти ще намерите начини да се справите със ситуацията. Бъди отговорен, благодарен и се грижи за семейството си. Насладете се на възможността да сте заедно. Всичко ще отмине и отново ще се впуснем в ежедневието си, срещите с приятели и близки, но сега е важно да останем вкъщи. А ако имаш нужда от финансова помощ, не забравяй, че Бяла Карта е винаги до теб.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш