Кандидатствай Вход
Има ли нужда домът ни от цялостен ремонт?

Има ли нужда домът ни от цялостен ремонт?

  • Бяла Карта
  • 30.05.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1309

Много хора си задават често този въпрос. Особено през пролетно–летния период от годината, когато времето навън е слънчево и почти липсват неблагоприятни метеорологични явления като дъждове, бури и т.н. Идеалната обстановка за реализирането на един цялостен ремонт и реновиране на дома. Дали обаче твоята къща или апартамент наистина има нужда от подобен процес? Или той просто ще доведе до поредните ненужно похарчени пари за теб? В следващите редове ще се постараем да ти помогнем да стигнеш до верния отговор. Ето няколко сигурни признака, че домът ти не е в особено добро състояние и трябва да се вземат сериозни мерки, свързани с неговото укрепване и обща поддръжка:

1. Наложителна подмяна на пода – подът е един от първите елементи, които могат да ти подскажат, че нещо в дома ти не е наред. Ако се наблюдават неравности и наранени части по него или пък се стигне до отделяне на самите плочки, това определено е сериозен негативен знак. Подобни процеси са възможни най-вече в помещения като кухнята и банята например. Независимо какви са причините за тях, са необходими мерки, преди ситуацията да се е усложнила още повече. В редица случаи малките поправки няма да дадат очаквания резултат и ще ти се наложи да направиш подмяна на целия под в съответната стая или помещение. Препоръчваме ти преди началото на такава дейност да се посъветваш със специалисти, за да си сигурен, че всичко ще върви по план.

2. Течащ покрив – появата на течове от покрива може да означава две неща. Или покривната ти инсталация по начало не е изградена както трябва, или пък вече е твърде стара и загнила. Така или иначе това е доста сериозен проблем, който изисква незабавни мерки. В противен случай при следващ проливен дъжд или буря ще е налице доста голям риск от наводняване на дома ти. По принцип колкото по-голям е покривът, толкова по-скъпо ще струва неговата замяна. В този смисъл задължително се консултирай с различни фирми, експерти и познати, имащи опит с подобни проблеми. Целта е все пак да намериш най-ефективното и същевременно изгодно за теб от финансова гледна точка решение, нали?

3. Износване на боята – винаги идва моментът, в който износването и захабяването на боята по стените просто започва да си личи прекалено много. Тогава стените придобиват стар, мръсен и занемарен вид. В подобна ситуация единственото подходящо решение е да добавиш нов слой боя върху тях. Съвсем не е нужно обаче тази боя да е в същия цвят, даже напротив. Избирането на по-различен цвят и дизайн ще освежи още повече помещението и ще те накара да гледаш по различен начин на него. Така че просто се насочи към боя в цветове, които ще ти допаднат и ще внесат допълнителни дози положителни чувства и емоции в твоето ежедневие.

4. Неправилно оттичане в банята – добре е също така от време на време да правиш проверка за това къде се оттича водата, събираща се в банята при къпане и други ежедневни дейности. Повечето хора не обръщат внимание на този аспект, но истината е, че той е много важен във връзка със запазването на отличното състояние на дома. Ако отпадни води навлизат в основите, те могат да причинят процеси на замърсяване и гниене. При такава ситуация трябва да се действа бързо, защото иначе е възможно да се стигне до скъпоструващи последици както за банята, така и за къщата или апартамента като цяло.    

5. Остарял вид на кухнята – кухнята е помещението в дома, което най-често изглежда остаряло. Подобно остаряване може да се дължи както на износване на боята по стените, за което говорихме по-горе, така и на захабяване на отделните елементи от интериора (домакински уреди, шкафове и т.н.). Ако в сила е по-скоро вторият фактор, помисли каква част от тези елементи имаш финансовата възможност да подмениш. За останалите могат да се приложат и други опции, като например освежаване чрез боя или цялостно реновиране. В много случаи реновираните предмети придобиват напълно различен външен вид и променят обстановката и атмосферата в дадено помещение.

И така, вече знаеш основните признаци, които биха подсказали, че домът ти има нужда от цялостен ремонт или поне от реновиращи дейности в отделни помещения. В случай, че имаш нужда от допълнителни финанси за реализирането на подобни дейности, твоята кредитна карта Бяла Карта винаги е насреща да ти помогне. Тази кредитна карта ще ти предостави необходимите средства точно тогава, когато най-много ти трябват. Кредитна Бяла Карта – кредитната карта, която се наглася изцяло спрямо нуждите, навиците и изискванията ти.   

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш