Кандидатствай Вход
Изпитаните начини, които ще те вдъхновят да следваш целите си?

Изпитаните начини, които ще те вдъхновят да следваш целите си?

  • Бяла Карта
  • 11.11.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 712

Ежедневната рутина и трудностите, които срещаш в живота си, понякога отвличат вниманието ти от мечтите. Преди да го разбереш, може да изгубиш онзи стремеж и хъс, които са те водили напред към постигане на целите и сбъдване на желанията ти.

Вдъхновението е това, което движи творчеството, иновациите и напредъка. Вдъхновените хора проектират по-добра визия, създават емблематични произведения на изкуството и водят фирми, които радикално трансформират пазарите. Един от най-добрите начини да продължиш да постигаш последователен напредък е да запазиш огъня на вдъхновението. Има много начини да постигнеш това. Започни със следните пет съвета.

1. Използвай вдъхновяващи цитати.

Склонни сме да приемаме и отразяваме качествата, идеите и чертите, които виждаме около нас всеки ден. В такъв случай понякога всичко, което е необходимо, за да останем вдъхновени, е да прочетем или чуем няколко вдъхновяващи думи ежедневно.

Пример тук е книгата на Джеф Безос, от която можеш да вземеш страхотни цитати и да напечаташ копия на любимите си мотивационни цитати. Можеш също така да поставяш вдъхновяващи цитати върху лепкави бележки около бюрото си, върху огледалото или на монитора на компютъра.

2. Направи си списък с причините.

Достигането на голяма цел може да отнеме много време и много усилия. Не е чудно, че понякога се чувстваме, сякаш просто можем да направим живота много по-труден за себе си. Често, колкото по-трудно трябва да работим за постигането на голяма цел, толкова по-лесно е да изгубим от поглед причините, поради които сме приели целта.

Писмен списък с причините за преследване на конкретна цел може да ти помогне да останеш мотивиран и вдъхновен.

Когато създаваш списък с причини за конкретен проект или цел, се стреми да запазиш списъка, колкото е възможно по-дълъг. Можеш да използваш разума и логиката за вземане на решения, но когато става дума за поставяне на дългосрочни цели, емоцията е това, което те кара да се стремиш и мотивираш

Можеш просто да създадеш списъка и след това да го оставиш настрана. Въпреки това, за да извлечеш максимума от тази тактика, отпечатай твоя списък и след това планирай лично време всеки ден, за да разсъждаваш по тези причини.

3. Нека другите те вдъхновяват и водят.

Винаги се поучавай от онези, на които се вдъхновяваш и черпи опит от тях и техните грешки.

Редовно чети биографии и мемоари на хора, които са преодолявали привидно непреодолимите препятствия или които са постигнали цели, подобни на твоите. Позволи си да бъдеш вдъхновен от техните победи и постижения.

4. Избери физическо представяне.

В много религии обектите са пропити със специфично духовно значение и използвани от вярващите за постигане на по-мирно и балансирано състояние на съществуване. Будистките маласи и католическите розарии помагат за фокусиране на ума, докато еврейската мезуза служи за освещаване на дома и припомня на отношенията с Бога.

Талисманите не трябва да бъдат религиозни или духовни, за да бъдат полезни. Можеш да използваш малък, смислен обект, за да ти напомни за важността на твоя проект или цел. Можеш да използваш всеки предмет на изкуството или украса, или бижу, ако предпочиташ, стига той визуално да ти представя някакъв аспект от твоето намерение.

5. Упражнявай се, медитирай и се забавлявай

Стресът е убиец на вдъхновението и една от най-добрите защити е пълна промяна на темпото, както физически, така и психически.

Позволи на тялото и ума си да разпуска. Например, дори обикновената ежедневна разходка осигурява физически упражнения и позволява на мозъка ти да декомпресира и унищожи негативните емоции и натрупаната лоша енергия. Когато позволиш на ума си да се скита, той е по-способен да прави творчески скокове и да генерира нови, жизнеспособни идеи.

Наистина вдъхновени и креативни, хората осъзнават, че колкото и да е важна работата, трябва да се радваш и на малките неща в живота. Участвай в някаква дейност, която е релаксираща и забавна, без конкурентно предимство. Дървообработването, боядисването и дори книжките за оцветяване могат да бъдат ефективни обекти за разпускане на ума.

Докато търсиш вдъхновения и начини да следваш целите си, ние ти препоръчваме да се довериш на кредитна карта Бяла Карта, когато става въпрос за изграждане на кредитната ти история и финансовата ти сигурност по всяко време.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш