Кандидатствай Вход
Как да имаш светло финансово бъдеще?

Как да имаш светло финансово бъдеще?

Какви рискове можеш да допуснеш, спестявайки за големите си цели и светлото си финансово бъдеще? Какви разходи може да имаш и кои са най-наложителните? И разбира се – кой ще ти даде съвет, когато става въпрос за финансовата ти свобода и сигурност?

Всъщност има много неща, за които трябва да помислиш, когато става въпрос за лични финанси, финансово бъдеще и инвестиции. Трябва задължително да правиш много проучвания и да имаш правилни финансови съветници.

Как да имаш светло финансово бъдеще?

Научи повече за това кой ще ти помага и какво точно искаш.

Добре е да провериш подробно всяко лице, организация или фирма, които предлагат финансово планиране или инвестиционни съвети, продукти и услуги. Проучи второ или трето обективно мнение относно всяко важно решение, което вземаш за инвестициите си.

Запознай се подробно с разходите за закупуване и продажба на всяка инвестиция, която обмисляш.

Трябва да познаваш толерантността си към риска. Колко можеш и не можеш да си позволиш да загубиш? Бъди сигурен, че всеки финансов/инвестиционен консултант, с когото си сътрудничиш, ще спази изискванията ти.

Друг важен фактор е да обмислиш точно в какво да инвестираш финансовите си средства. За предпочитане е да избереш сектор, с чието развитие си запознат.

Обмисляй внимателно прекалено добрите схеми за изкарване на пари.

Ако една възможност звучи твърде добре, за да е истина, проучи я внимателно и никога не взимай важно финансово решение без да се допиташ до сигурен и обективен съветник. Винаги искай второ мнение.

Чети редовно финансови новини и любопитни статии за финансите, за да имаш поне базови познания по лични финанси. Следи новините и добрите сайтове за кредити и инвестиции, за да си в крак с всичко, което се случва във финансовия сектор. 

Всичко това има последствия върху твоя лихвен процент, състоянието на обслужващата те банка, размера на заплатата ти, пенсионните ти осгуровки и много други детайли, които малко или много са зависими от финансовия свят и положението на големите играчи.

Проучвай всички възможности на пазара за депозити и за кредитни карти. Не избирай оферта импулсивно и не приемай първата сделка, която ти предлагат.

Обърни внимание на личната си информация.

Бъди винаги внимателен и готов за предотвратяване на кражбата на самоличност. С личните ти данни могат да се извършват редица злоупотреби, които да обезсмислят иначе добрите ти инвестиционни намерения

Внимателно разглеждай и кредитния си отчет. 

Обръщай внимание на необясними такси за кредитни карти и други елементи, които могат да са индикатор, че някой злоупотребява с личните ти данни и може би краде пари от теб. Във връзка с това – внимавай от кои онлайн магазини пазаруваш и проверявай дали това са реални търговци. 

Винаги използвай антивирусна програма. Важен детайл е и да не запаметяваш информацията за разплащетелното си средство на компютъра си или на телефона си. По този начин улесняваш престъпниците, които могат да намерят по-бързо данните ти.

Никога не давай номера на банковата си сметка, кредитна карта или други лични данни на лице или организация, които не познаваш. Това важи особено по телефона, на уебсайт или в отговор на имейл. Бъди бдителен потребител и за фишинг атаки – те са изключително често използвани от измамниците в последните години.

Винаги търси по-добрите сделки онлайн.

Днешният свят на масова комуникация ти позволява да използваш интернет навсякъде, по всяко време, и през всяко устройство – използвай тези предимства, за да си спестиш пари. Ако следиш внимателно изгодните и евтини оферти на онлайн магазините, ще спестиш големи суми пари, пазарувайки страхотни артикули на ниски цени. 

Не забравяй, че когато става дума за покупка на дрехи за даден сезон – зимата е времето за летните придобивки, а лятото – за зимните дрехи. Това е така, защото в тези периоди можеш да намериш намалени дрехи по магазините, които в стандартните случаи струват поне 2 пъти по-скъпо.

Това са само част от малките хитринки, които да имаш предвид, когато стане дума за изграждане на добро финансово бъдеще

Няма как да не споменем обаче и доброто разплащателно средство, което освен че може да ти даде възможност да разполагаш с пари, може да ти помогне и да изградиш добро финансово бъдеще - кредитната карта

Разбира се, за целта е необходимо да използваш кредитната си карта разумно. Какво обаче означава това?

Как да управляваме кредитната си карта с цел по-добро финансово бъдеще?

Много хора се страхуват от кредитните карти поради незнайни причини. Истината обаче е, че при правилно използване този финансов продукт може да ти помогне да изградиш добра кредитна история

Както вероятно знаеш, кредитодателите взимат решение дали да одобрят или не някого за финансиране на база неговата кредитоспособност. Кредитната история дава информация на кредитните компании за това какъв кредитополучател ще бъдеш.

Ето защо, важно е да изградиш добър кредитен рейтинг във времето. Това можеш да направиш с правилната кредитна карта. Не забравяй обаче, че за целта е необходимо да плащаш задълженията си винаги в срок и изцяло не допускай никакви забави.

Ако търсиш подходяща кредитна карта за целта, може да избереш кредитна карта Бяла Карта. Кредитна карта Бяла Карта, която не е издадена от банка, а от небанкова институция. Бяла Карта е международна кредитна карта, която можеш да ползваш в различни обекти – магазини, хотели, онлайн магазини и други. 

Бяла Карта е създадена да ти носи предимства, да бъде евтино средство за разплащане и най-вече достъпен финансов инструмент, който да стигне до повече хора в България, за да им помогне да изградят навици за управление на парите си, кредитните средства и създаване на стабилното си финансово бъдеще.

Кои инвестиции са изгодни с кредитна карта?

Когато имаш правилната кредитна карта в джоба си, можеш да направиш и разумни инвестиции, които да доведат до твоето светло финансово бъдеще. 

Най-смислената инвестиция, която можеш да направиш с помощта на своята кредитна карта е образованието ти. Когато си подсигуриш добро образование и допълнителни квалификации, доброто финансово бъдеще ще бъде по-лесно постижимо.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш