Кандидатствай Вход
Как да имаш светло финансово бъдеще?

Как да имаш светло финансово бъдеще?

  • Бяла Карта
  • 04.06.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1119

Какви рискове можеш да допуснеш, спестявайки за големите си цели и светлото си финансово бъдеще? Какви разходи може да имаш и кои са най-наложителните? И разбира се – кой ще ти даде съвет, когато става въпрос за финансовата ти свобода и сигурност?

Всъщност има много неща, за които трябва да помислиш, когато става въпрос за лични финанси, финансово бъдеще и инвестиции. Трябва задължително да правиш много прочувания и да имаш правилни финансови съветници.

Ето малко разяснения по тези въпроси, засягащи личните финанси:

Научи повече за това, кой ще ти помага и какво точно искаш

Добре е да провериш подробно всяко лице, организация или фирма, които предлагат финансово планиране или инвестиционни съвети, продукти и услуги. Проучи второ или трето обективно мнение относно всяко важно решение, което вземаш за инвестициите си.

Запознай се подробно с разходите за закупуване и продажба на всяка инвестиция, която обмисляш

Трябва да познаваш толерантността си към риска. Колко можеш и не можеш да си позволиш да загубиш? Бъди сигурен, че всеки финансов/инвестиционен консултант, с когото си сътрудничиш, ще спази изискванията ти.

Обмисляй внимателно прекалено добрите схеми за изкарване на пари

Ако една възможност звучи твърде добре, за да е истина, проучи я внимателно и никога не взимай важно финансово решение, без да се допиташ до сигурен и обективен съветник. Винаги искай второ мнение.

Чети редовно финансови новини и любопитни статии за финансите, за да имаш поне базови познания по лични финанси. Следи новините и добрите сайтове за кредити и инвестиции, за да си в крак с всичко, което се случва във финансовия сектор. Всичко това има последствия върху твоя лихвен процент, състоянието на обслужващата те банка, размера на заплатата ти, пенсионните ти осгуровки и много други детайли, които малко или много са зависими от финансовия свят и положението на големите играчи.

Проучвай всички възможности на пазара за депозити и за кредитни карти. Не избирай оферта импулсивно и не приемай първата сделка, която ти предлагат.

Обърни внимание на личната си информация

Винаги внимателен и готов за предотвратяване на кражбата на самоличност. С личните ти данни могат да се извършват редица злоупотреби, които да обезсмислят иначе добрите ти инвестиционни намерения. Внимателно разглеждай и кредитния си отчет. Обръщай внимание на необясними такси за кредитни карти и други елементи, които могат да са индикатор, че някой злоупотребява с личните ти данни и може би краде пари от теб. Във връзка с това – внимавай от кои онлайн магазини пазаруваш, проверявай, дали това са реални търговци. Винаги използвай антивирусна програма. Важен детайл е и да не запаметяваш информацията за разплащетелното си средство на компютъра си или на телефона си. По този начин улесняваш престъпниците, да намерят по-бързо данните ти.

Никога не давай номера на банковата си сметка, кредитна карта или други лични данни на лице или организация, които не познаваш - особено по телефона, на уебсайт или в отговор на имейл.

Бъди бдителен потребител и за фишинг атаки – те са изключително често използвани от измамниците в последните години.

Винаги търси по-добрите сделки онлайн

Днешният свят на масова комуникация ти позволява да използваш интернет навсякъде, по всяко време и през всяко устройство – използвай тези предимства, за да си спестиш пари. Ако следиш внимателно изгодните и евтини оферти на онлайн магазините, ще спестиш големи суми пари, пазарувайки страхотни артикули на ниски цени. Не забравяй, че когато става дума за покупка на дрехи за даден сезон – зимата е времето за летните придобивки, а лятото – за зимните дрехи. Това е така, защото в тези периоди можеш да намериш намалени дрехи по магазините, които в стандартните случаи струват поне 2 пъти по-скъпо.

Това са само част от малките хитринки, които да имаш предвид, когато стане дума за изграждане на добро финансово бъдеще. Няма как да не споменем обаче и доброто разплащателно средство, каквото е Бяла Карта. Защо? Защото това е кредитна карта, която не е издадена от банка, а от небанкова институция. Това автоматично означава, че няма да имаш банкови такси за плащане, нито сложни и дълги процедури за одобрение. Бяла Карта е международна кредитна карта, която можеш да ползваш в различни обекти – магазини, хотели, онлайн магазини и други. Бяла Карта е създадена да ти носи предимства, да бъде евтино средство за разплащане и най-вече – достъпен финансов инструмент, който да стигне до повече българи, за да им помогне да изградят навици за управление на кредитните средства и създаване на стабилното си финансово бъдеще.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш