Кандидатствай Вход
Как да направим пътуването със самолет по-удобно и приятно?

Как да направим пътуването със самолет по-удобно и приятно?

  • Бяла Карта
  • 26.04.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1366

Пътуването със самолет може да се превърне в истинско мъчение, дори да не си подвластен на страховете и крайните емоции. Продължителните проверки на летището, отлаганията на полети, потенциалните проблеми с багажа, некомфортните седалки – всички тези неща понякога се появяват по време на въздушните приключения. И за да не останеш дотолкова разочарован и отегчен, че друг път да избягваш подобни полети, трябва сам да направиш пътуването си по-удобно и приятно. В следващите редове ще ти дадем няколко съвета, които ще ти помогнат във всички етапи от процеса – от престоя на летището до самия полет и слизането в избраната дестинация.

На първо място, за да протече гладко твоето пътуване и да няма неочаквани проблеми и препятствия, е добре предварително да се увериш, че си си взел всичко нужно. И в случая съвсем не говорим за неща като дрехи или козметика, които могат да бъдат купени отвсякъде. Става въпрос за документите, необходими ти, за да те пуснат в дадената държава. За някои страни ще ти трябват само стандартните документи за самоличност, за други – виза, а за трети и някои специфични документи, издаващи се според законите и правилниците им. Ако не си сигурен, че си приготвил правилните документи, е препоръчително да се свържеш с външно министерство или със съответното ни посолство.

Ранното пристигане на летището може би ти звучи като нещо, което е ясно и дори няма смисъл да се споменава. Истината обаче е, че много хора идват за полета си буквално в последния момент. Оттам нататък следва бързане, припряност, суматоха и излишни притеснения както за пътника, така и за служителите. А в подобен процес често стават различни грешки и обърквания. За да си спестиш такива неприятности, просто си планирай графика така, че да си на летището около половин час по-рано от нужното. По-добре да почакаш малко, отколкото да закъснееш или пък да стават обърквания с твоя билет, багаж и други важни за полета елементи.

Ако полетът ти е дълъг, си приготви достатъчно дейности и занимания, които да заемат цялото време. Така ще забравиш страха от летене, отегчението, досадата и всякакви други негативни емоции, способни да те връхлетят насред пътуването. Какво можеш да направиш в това отношение? Една добра идея е да свалиш на своя смартфон или таблет филми, музика и интересни четива. Помисли например за новите филмови заглавия, които все се каниш да гледаш, но не намираш достатъчно време. Е, сега несъмнено ще успееш да ги изгледаш, стига да са налични на електронното ти устройство. Все пак когато си в самолета, възможностите за практикуване на каквато и да било дейност не са чак толкова много, нали?        

Освен филмите, музиката и другите файлове на таблета или смартфона, има и още нещо, с което е добре да се заредиш за предстоящия полет. А именно храна за моментите, в които стомахът ти вече не издържа на глад. Невинаги към цената на билета се предлага и безплатна храна, а ако трябва да си платиш за яденето в самолета, може да ти излезе доста скъпо. Така че предварително си вземи сандвичи и багети, чипсове и крекери, както и всичко друго, което обичаш да похапваш през свободното си време. Храненето също е добър начин да се занимаваш с нещо и да забравиш на каква надморска височина си в момента. Ако пък водиш и малки деца със себе си, то е просто задължително, за да можеш да ги успокоиш и укротиш. 

Разбира се, парите са елемент, без който няма как да бъде реализирано никое пътуване или престой в чужда държава. Поради тази причина трябва да си гарантираш достъп до свежи финансови средства във всеки един момент, както и резервен вариант в случай на проблем или непредвидена ситуация. Предварително си вземи пари в брой, обменени в местната валута. В допълнение, използвай и възможностите, които ти предлага твоята кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта, позволяваща реализирането на разплащания във всяка държава и точка на света. Благодарение на кредитна Бяла Карта дори да останеш без налични пари в брой, ще можеш да покриеш своите разходи по време на престоя си на съответното място и да си спестиш редица финансови проблеми и притеснения.  

Кредитна карта Бяла Карта ти предоставя най-добрите възможности за лесно, бързо и удобно разплащане. Използвай я по време на пътуването си и сам ще се убедиш във всички нейни ползи и преимущества!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш