Кандидатствай Вход
Как да направиш самолетния си полет по-приятен?

Как да направиш самолетния си полет по-приятен?

  • Бяла Карта
  • 13.12.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 648

Зимните празници скоро идват и навярно още отсега надничаш за изгодни самолетни билети до по-приятни дестинации, на които прекараш остатъка от отпуската си. С изгодните самолетни билети обаче идват и огромните тълпи по летищата. В следващите редове ти даваме няколко добри съвета, за да направиш целия процес на летене малко по-приятен и поносим.

Независимо дали търсиш да спестиш известно време, да спестиш малко пари или просто да запазиш здравия си разум, ние сме подготвили мъдри съвети за следващия ти полет. Можеш да подобриш изживяването си на летището, като пропуснеш дългите опашки, получавате добро място за сядане или дори просто намериш ефективни начини да подобриш настроението си.

Независимо дали летиш за удоволствие или бизнес, отдели няколко допълнителни минути, като планираш пътуването си, за да избегнеш изненадващи ситуации по пътя.

Тук ти препоръчваме и да използваш своята кредитна карта “Бяла Карта”, с която можеш да се разплащаш навсякъде, тъй като тя е международна кредитна карта.

Ето и съветите:

1. Винаги е по-добре да имaш членска карта с авиокомпанията

Заставал ли си някога на опашка, на която се чака едва ли не с часове, докато междувременно гледаш как пътниците с приоритет минават на много по-къса и бърза опашка. Можеш да спестиш часове на летището само като имаш статут в авиокомпанията, например притежаваш дадена членска карта. По този начин от по-късите опашки, което ще ти спести и нерви. Можеш също така да се качиш на самолета по-рано.

2. Лети директно, когато е възможно

Колкото повече прекачвания има полета ти, толкова повече са шансовете да се забави някой от полетите или багажа ти да се изгубят. Освен това, макар и да спираш на различни дестинации по време на прекачванията, така полетът се удължава изключително много. Например вместо да пристигнеш за 5 часа, ти пристигаш за 12 - това може да ти коства липсва на сън и на качествена храна. Както се казва - времето е пари.

Разбира се, не винаги можеш да намериш директен полет до желаната дестинация, пък и трябва да си наясно, че директните полети често струват повече.

3. Вземи най-добрите места.

Съвет №1 е да имаш статут в авиокомпанията и точно вследствие на това можеш да получиш по-добрите места в самолета. Така ще пътуваш много по-комфортно, ще имаш повече място пред себе си и други преимущества. Понякога членските карти за дадена авиокомпания могат да ти осигурят, дори място в първа класа или бизнес класа.

Всеки път, когато предприемаш по-дълги международни полети, определено ще си струва да прекараш дългите часове на възможно най-удобна седалка.

Ако можеш да се наспиш по време на 10-часов полет, ще кацнеш по-отпочинал и ще имаш по-хубаво начало на ваканцията си.

4. Проучи внимателно какви са правата ти на пътник

Всеки път, когато купуваш самолетен билет, най-вероятно ще ти бъде предоставена възможността да закупиш застраховка за пътуване. Проучи предварително от какви застраховки можеш да се възползваш и какво точно покриват те, в случай на забавяне на полет или загуба на багаж. Също така, добре е да знаеш, че в случай на голямо забавяне на полета ти, имаш право да си търсиш правата и да получиш финансово обезщетение.

Ако искаш да получиш възстановяване на средствата ти, при отменен полет, вероятно ще трябва да предоставиш доказателство за закъснението на полета, заедно с разписки за всички направени от теб разходи. Подобно на почти всичко, свързано със застраховането, това винаги няма да е лесен процес.

5. Носи си храна в самолета

Храната на летището много се подобри през годините. Все пак не говорим, че са налични най-здравословните варианти, но все пак има добри опции за разнообразни закуски. Така че понякога е добре да си купиш нещо за хапване или пиене, докато чакаш в безмитната зона. Така, без значение каква ще е храната в самолета, ти ще имаш вкусна храна в себе си. А, нека не забравям, че не всяка авиолиния предлага по време на полет вкусни изкушения - ето затова е по-разумно да си осигуриш любимите лакомства предварително.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш