Кандидатствай Вход
Как да научиш нов език без да даваш пари за курсове – напълно безплатно?

Как да научиш нов език без да даваш пари за курсове – напълно безплатно?

  • Бяла Карта
  • 15.12.2020
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 600

Преди години ученето на нов език не беше достъпно за всеки. Курсовете по език изискват финансов ресурс, а посещението и пътуването до учебния център отнемат време.

Днес нещата не стоят по този начин. В момента лесно можеш да намериш начин да научиш нов език безплатно от комфорта на дома си с различни мобилни приложения за учене на езици, както и безплатни онлайн ресурси на чужд език.

Ако по време на първия локдаун не си успял да направиш нещо, което да развие уменията ти, сега отново имаш възможност и повече време за полезни занимания. Ученето на нов език ще уплътни времето ти у дома, а най-хубавото е, че можеш да го правиш безплатно с мобилно приложение.

В днешната статия в блога на кредитна карта Бяла Карта ти разказваме какво можеш да направиш, за да развиеш езиковите си умения, както и кои са най-популярните мобилни приложения, с които можеш да учиш нов език у дома. 

Duolingo

Duolingo е едно от най-известните мобилни приложения за изучаване на езици. С него можеш да изучаваш английски, френски, италиански, испански, но и ирландски, чешки и китайски. В Duolingo можеш да избереш 38 езика, които да учиш както най-разпространените, така и застрашени езици като навахо или хавайски.

Приложението използва кратки уроци, с които лесно ще изградиш знания за граматиката и лексика. Duolingo e подходящо за надграждане на уменията по език, а някои от езиците имат и практика за говорене.

Едно от големите предимства на Duolingo e възможността да се състезаваш с други потребители. Този потребител, които практикува най-много, получава XP (точки), а ако събереш най-много точки ще станеш на първо място. Това е полезно, защото състезателният елемент ще те провокира да практикуваш.

Основната версия на Duolingo e с реклами, но е безплатна и може да бъде свалено като приложение за устройства с iOS, Android и Windows.

Ако искаш да не виждаш рекламите, можеш да платиш приложението на принципа на месечен абонамент.

Memrise

Приложението за учене на чужд език Memrise ще ти помогне да обогатиш лексиката си. Memrise има по-малко езици от Duolingo. Приложението се фокусира по-малко върху граматиката и повече върху новите думи и фрази.

Методът, който използва Memrise залага на интерактивни похвати за лесно запомняне на нови думи. Безплатната версия позволява да научите нови думи с игра, в която трябва бързо да избереш най-правилната дефиниция на дума и имаш „животи“, които трябва да опазиш.

Това мобилно приложение е забавно и интерактивно и със сигурност ще ти бъде полезно, когато започнеш да учиш нов език.

Memrise има безплатна и платена версия с месечен абонамент. Ако избереш платената версия, ще имаш възможност да учиш езика с повече ресурси – практики на слушането, повече и по-трудни думи.

Какво още можеш да направиш, за да развиеш уменията си по чужд език?

Потърси ресурси онлайн. В YouTube например, можеш да намериш много интересни видеа, с които да чуеш и научиш правилното произношение на звуците и думите.

Чети. Ако обичаш да четеш, можеш да си вземеш книга на чуждия език, която да започнеш да четеш. Това ще ти помогне да надградиш лексиката си, както и ще придобиеш по-добра представа за структурирането на изреченията в езика. Когато избираш книга, имай предвид нивото си на езика. Вземи по-леки и лесни книги, ако си на по-ниско ниво. Ако пък искаш да усъвършенстваш чуждия език на по-високо ниво, заложи на по-сложни четива.

Гледай филми. Това е може би най-релаксиращият начин да учиш нов език. Гледането на филми на езика, който учиш ще развие слушането с разбиране и ще свикнеш с езика. В началото ще ти бъде по-трудно да разбираш говоренето, но субтитрите на съответния език ще ти помогнат.

Слушай подкасти. Готвиш, чистиш, почиваш си и в същото време слушаш интересни разговори на езика, който изучаваш. Съчетавай полезното с приятното и направи всичко възможно да се „потопиш“ в езика.

Ако искаш да научиш нов език или да подобриш уменията си, започни като свалиш безплатно мобилно приложение. Ако отделяш дори само по 15 минути на ден, ще постигнеш добри резултати във времето.

Разбира се, колкото повече време отделяш, толкова по-бързо ще съумееш да научиш мечтания нов език.

Ако мобилните приложения не са твоят начин да учиш език и предпочиташ онлайн курсове, но нямаш заделени пари, разчитай на кредитна карта Бяла Карта. Кредитна карта Бяла Карта ще ти помогне да направиш инвестицията в себе си, която ще ти се отплати във времето.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш