Кандидатствай Вход
Как да обзаведа апартамента си с по-малко средства?

Как да обзаведа апартамента си с по-малко средства?

Това е въпрос, който стои пред много хора в нашата страна. Независимо дали става въпрос за двойки, които са на път да се нанесат в новия си дом или просто млади хора, желаещи да живеят самостоятелно от родителите си. 

Ако ти спадаш сред хората, изправени пред подобна дилема, значи тази статия е точно за теб. Повярвай, добре разбираме как се чувстваш. 

След като толкова дълго време си събирал пари или пък си теглил кредит, за да имаш възможността да си закупиш собствено жилище, сега трябва да намериш и необходимите средства, за да го обзаведеш. 

Мебели, уреди за кухнята, различни декорации и украси – всичко е много скъпо, нали? Ако искаш да спестиш максимално количество средства и в същото време да успееш да превърнеш новия си дом в уютно и подходящо за нормален живот място, ти предлагаме да прочетеш редовете по-долу. 

Как да обзаведеш апартамента си с по-малко средства?

Планирай всичко предварително

Eдна от най-големите грешки, които можеш да направиш при обзавеждането на нов апартамент, е да действаш хаотично и без ясен план. В такъв случай е напълно възможно да изхарчиш парите си за неща, не толкова важни и необходими за твоя дом. 

Препоръчваме ти първо да съставиш списък на всичко, което ти трябва – мебели, домакински уреди, шкафове и т.н. Впоследствие подреди тези елементи по приоритет – кой е нужен за дома в кратки срокове, кой може да бъде закупен след време и т.н. 

Едва след като знаеш точно какво ти трябва и си съставиш план за действие, премини към същинския процес на обзавеждане на апартамента.

Огледай магазините за втора употреба

Не бързай да пренебрегваш магазините за мебели втора употреба.

Истината е, че много хора се чувстват неудобно да пазаруват от такива места или пък не вярват, че ще намерят там нещо, което наистина да си струва. Това обаче е напълно погрешен начин на мислене. 

Особено ако цената е един от решаващите фактори за избора на мебели. Често в магазините за втора употреба могат да се намерят доста красиви и добре запазени мебели, които биха паснали идеално на интериора на твоя дом.  

Там е пълно с мебели в класически вид, създаващи една необикновена и много специална атмосфера в съответното помещение. А когато ги вземеш и на възможно най-изгодни за теб цени, то победата ти е двойна.

Следи добрите предложения

Разбира се, винаги дръж под око и предложенията на пазара за нови мебели. Не се знае откъде ще изскочи най-изгодната оферта или пък тази, която пасва най-добре на твоите потребности и предпочитания. 

Големите вериги за мебели например периодично пускат по няколко висококачествени продукта на промоционални цени. Така че ако уцелиш точния момент, ще имаш възможност да се сдобиеш с мебелите, които винаги си искал за дома си. 

От друга страна, интернет пространството също вече е място, където се намират разнообразни и изгодни предложения от категорията на мебелите. 

Старай се да следиш тенденциите и там, за да не пропуснеш изгодни онлайн разпродажби или други инициативи, от които би могъл да се възползваш.

Не прави всичко наведнъж

Доста от новите собственици на домове позволяват ентусиазма им да ги завладее напълно и бързат да обзаведат абсолютно всяка стая или помещение наведнъж. Което обикновено води до значителен разход на парични средства и влизане във финансови затруднения за определен период от време. 

Нужно ли е да си причиняваш всичко това? Много по-добър вариант би бил да обзаведеш една стая от новия си дом, след което да изчакаш малко, преди да продължиш със следващата. 

Не се притеснявай, имаш цялото време на света, за да превърнеш апартамента си в идеалното място за живеене. 

Постепенното реализиране на този процес обаче ще те улесни доста от финансова гледна точка. Освен това може неочаквано да попаднеш на изключително изгодни предложения за мебели, домакински уреди или някой друг елемент за дома.

Бъди креативен

И за финал - ще ти излезе много по-евтино сам да си измайсториш част от декорациите за украсяване на апартамента. Ако например фотографията ти е силна страна, сложи най-добрите си снимки по стените. 

В случай, че обичаш морския бряг, използвай следващата си почивка там, за да събереш малко мидички, раковини и други морски елементи от плажа. Те ще внесат доста приятна и успокояваща атмосфера в дома. 

А вместо да купуваш вази, можеш спокойно да използваш стари бутилки от вино за поставяне на цветята. Не забравяй, че когато проявиш достатъчно количество креативност, е възможно да постигнеш почти всичко.

Когато се чудиш как да обзаведеш апартамента си, проявявай креативност. Помисли дали няма да е разумно сам да направиш дизайна на мебелите.

Едва ли някой може да планира по-добре от самия теб възможностите за съхранение, които ще отговарят на нуждите ти. Това е от изключително значение особено, ако имаш по-малък апартамент. 

При всички случаи - ако искаш да спестиш от обзавеждането на дома и той да изглежда добре, вложи време и креативност. 

Защо да закупим мебели за обзавеждане като платим с кредитна карта?

Едно от големите предимства на международните кредитни карти е фактът, че отварят вратите до всеки международен онлайн магазин, който има доставка до твоя адрес. 

Когато можеш да избираш от международните сайтове за мебели, може да се възползваш от по-добри цени, а и по-голямо разнообразие от модели. 

Друго предимство на кредитната карта е възможността да „хванеш“ промоция и да закупиш част от мебелите с 0% лихва, което може да направи покупката ти по-изгодна. 

Планиране на разходите с кредитна карта

Направи ориентировъчен бюджет за всичко, което искаш да промениш и ремонтираш. Подготви средствата за обзавеждането, но не забравяй да си подсигуриш и буфер.

Малко са ремонтните и дейности, при които не се появяват непредвидени разходи. В тези моменти, добре е да можеш да реагираш бързо и ефективно. 

С кредитна карта можеш да имаш пари винаги, когато имаш нужда. 

Кредитна карта Бяла Kарта може да ти бъде от голяма полза при обзавеждането на нов дом. Тя е достъпен и изключително гъвкав инструмент, благодарение на който се избягват стандартните банкови процедури и изисквания. 

Просто заяви Бяла Kарта на телефон или онлайн и след одобрение ще я получиш на посочен от теб адрес. Това ще ти позволи да отреагираш своевременно в случай, че изскочи изгодна оферта за закупуване на мебели или други елементи за дома.

Използвай преимуществата на кредитна карта Бяла Карта и обзаведи новия си апартамент по най-добрия възможен начин.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш