Кандидатствай Вход
Как да обзаведем своя домашен офис?

Как да обзаведем своя домашен офис?

  • Бяла Карта
  • 01.02.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1348

Работата от вкъщи се превръща във все по-широко разпространена и популярна тенденция през последните години. И това никак не е изненадващо. С глобализацията и развитието на технологиите вече в редица професионални сфери е възможно по-голямата част от дейностите да се извършват от практически всяка точка на света. Нужни са само лаптоп и добра връзка с интернет. От друга страна, това да работиш от дома си ти носи множество ползи и преимущества. Започвайки от избягване на ранното ставане и самостоятелно изготвяне на дневния график, и стигайки до липса на разходи за квартири (ако офисът на съответната фирма се намира в друг град), транспорт и т.н. 

Възможностите за работа от вкъщи в днешно време са доста разнообразни. Сред тях са фрийлансърството, свързано с работа по множество проекти за различни клиенти, както и опцията за изграждане на собствен онлайн бизнес (търговски платформи, онлайн магазини, курсове и т.н.). Все повече фирми са склонни да разрешават дори на своите служители, работещи на постоянен трудов договор, да изпълняват задълженията си от разстояние. Независимо коя от изброените дотук опции се отнася за теб, създаването и обзавеждането на един своеобразен домашен офис е почти задължително. Домашният офис те доближава в максимална степен до реалната работна среда и спомага за твоята работоспособност, мотивация и ефективност. В следващите редове ще ти дадем няколко важни съвета относно правилното обзавеждане на такъв домашен офис.

Избери правилното място

Преди да стигнеш до самото обзавеждане, е добре да си сигурен, че си избрал правилната стая или помещение за „разполагане“ на своя домашен офис. Не забравяй, че това все пак е мястото, на което ще прекарваш дългите си работни часове. И то при всички случаи трябва да ти гарантира необходимия комфорт, спокойствие и подходяща среда за работа.  В тази връзка ти препоръчваме винаги да избираш достатъчно големи помещения, в които няма да се чувстваш като в затвор или капан. Получаването на достатъчно количество дневна светлина също е от немалко значение, така че си осигури близостта до стъклена врата, прозорец или друг отвор, през който до теб ще достигат светлина и чист въздух.

Ролята на удобния стол

Столът, на който работиш, е един от най-важните елементи на домашния офис. Този стол е пряко свързан с твоето удобство, комфорт и възможност да изпълняваш задълженията си спокойно и ефективно. Неслучайно все повече фирми в днешно време инвестират значителни средства в ергономични столове, които да прилягат на индивидуалните особености на телата на служителите и да осигуряват правилното им положение по време на работа. Фактът, че работиш от вкъщи, не бива да е причина да се лишаваш от изключително полезните свойства на такъв тип стол. Да, вярно е, че ще трябва да си го купиш сам, но пък инвестицията определено си заслужава.

Техническо обезпечаване на офиса

Гарантирай си, че никакъв технически проблем или повреда няма да бъде причина за продължителното прекъсване на твоята работа. В тази връзка е добре освен „титулярния“ настолен компютър или лаптоп, на който обикновено работиш, да се сдобиеш и с резервен лаптоп за спешни случаи. Може този лаптоп да е от стар модел или дори втора употреба, въпросът е да имаш временна опция при наличие на голяма повреда в основния уред за работа. Също така инвестирай средства в други неща, които ще ти потрябват във времето – принтер, скенер, различни консумативи. И не забравяй, че ако имаш нужда от допълнително финансиране, твоята кредитна карта Бяла Карта винаги е насреща да ти помогне.

Приятни и мотивиращи цветове

След като си осигурил всичко необходимо за нормалното протичане на работния процес, идва време да превърнеш своя домашен офис в наистина уютно и приятно място. Не се колебай да боядисаш стените в свежи и ярки цветове, които те карат да се чувстваш добре и подсилват мотивацията ти за работа. Ако не си сигурен в избора си, можеш да потърсиш информация за това как различните цветове въздействат върху настроението и работоспособността на човека.

Вдъхновяващи детайли

И не на последно място, добави в своя домашен офис предмети, които ти носят вдъхновение и правят деня ти значително по-хубав. Това може да са снимки на любимите хора, цветя, картини, скулптури и т.н. Работният процес върви най-гладко и ефективно, когато източниците на вдъхновението ти са в непосредствена близост до теб.  

Обзавеждането на домашен офис е сериозна, отговорна и понякога изискваща немалко средства задача. Твоята кредитна карта Бяла Карта със сигурност ще ти помогне да я изпълниш по най-добрия възможен начин. Тази достъпна и гъвкава кредитна карта ти дава допълнителни финансови средства точно тогава, когато ти трябват най-много. Избери кредитна Бяла Карта и си гарантирай приятни и ползотворни работни дни!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш