Кандидатствай Вход
Как да осъзнаеш истинския си потенциал и да преодолееш страха?

Как да осъзнаеш истинския си потенциал и да преодолееш страха?

  • Бяла Карта
  • 23.10.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 970

Всеки преживява страх. Това, което те определя, е как се сблъскваш с него. Представяме ти няколко успешни предприемачи и съветници в The Oracles, които разказват за техния опит с преодоляването на страха:

1. Не избягвай страха си - използвай го.

“Страхът е страхотно нещо. Това е начинът на природата да ни събуди за опасност, като например, когато един лъв е на път да ни преследва. Това ни поставя в повишено състояние на съзнание и представяне и може да изведе най-доброто от нас. Най-големият ми страх не е да изпълня потенциала си. Ужасявам се от липсата на живота, който трябваше да имам. Представям си два сценария, когато умра и се срещна с човека, когото бих могъл: На небето, ние сме идентични близнаци. В ада сме непознати.

Създадох този страх нарочно, защото вярвам в усилието на страха, без да го избягвам. Когато вземам решение, аз се питам дали това ме поставя по-близо до това да стана човек или по-далеч. Всяко действие, което предприемам, произтича от този страх, включително дали да се обадя по телефона или да отида във фитнеса. Дори не искам да преодолявам страховете си, защото когато го правя, губя този ливъридж.” -Ed Mylett, автор на най-продаваните продукти, съосновател на Arete Syndicate, глобален водещ говорител и домакин на #MAXOUT топ-10 подкаст.

2. Запитай се какво би направил, ако не се страхуваш

“В началото на кариерата си реших да напусна сигурната си работа в General Electric за работа в стартъп. Други смятаха, че съм луд, защото рискувах всичко и започнах да се съмнявам. Но направих скок и се присъединих към компанията, която щеше да стане AOL. Помогнахме за въвеждането на интернет революцията и променихме безброй животи - опит, който не бих търгувал за нищо на света.

Аз съм вдъхновен от онези, които предизвикват себе си и другите, които питат: „Какво бихте направили, ако не се страхувате?“. Моята нова книга „Бъди безстрашен“ разказва историите на хора, които са отговорили на този въпрос с действие. Тя предоставя пътна карта на всеки, който търси трансформационен пробив. Това не означава, че съм преодоляла всичките си страхове - далеч от това. Безстрашието не е липсата на страх, а способността да се преодолее.” —Jean Case, автор на “Be Fearless”, главен изпълнителен директор на фондация Case, председател на Националното географско дружество и собственик на лозови масиви от ранна планина;

3. Хакни страха си.

“Закон № 10 в новата ми книга, “Game Changers”, казва, че “страхът е убиецът на ума”. Тази първична емоция служи като механизъм за оцеляване и се предизвиква от неуспех. За нашите предци, провалът означава да бъдеш изяден от тигър или да умреш от глад. Докато хората се развиват, биологичният страх от провал остава. Но страхът от неуспех причинява неуспех, създавайки цикъл.

Не се поддавай на страх - вместо това го хакни. Страхът е коренът на всички негативни емоции, от гняв към ревност и вина. Положителните емоции като увереност, смелост и благодарност се коренят в доверието. Когато осъзнаеш това, можеш да превърнеш емоциите, базирани на страха, в емоции, основани на доверие. Да се ​​научиш как да намалиш страха си от неуспех, освобождава огромна енергия, която можеш да използваш, както си избереш. В разгара на тревожен момент, запитай се дали вярваш, че ще излезеш от другата страна. Вярвам, че ще го направиш.” - Дейв Аспрей, предприемач, известен като „бащата на биохакването”; създател на Bulletproof 360 и NYT най-продаваният автор на „Game Changers“.

4. Избери да живееш “умишлено”.

“Най-големият ми страх е да погледна назад след 10 години и да разбера, че в живота ми нищо не се е променило, освен моите години. Използвам този страх ежедневно, за да подтиквам себе си и семейството си към величието, което всички притежаваме, но отнема дисциплина. Всеки път, когато някой иска да се откаже, включително и аз, напомням ни, че сме издръжливи, за да станем най-добрите. Поддържам себе си отговорна, като изпълнявам ангажиментите си - например, домашно образование за децата си.

Насърчавам членовете на семейството си да открият техния потенциал. Аз предизвиквам пристрастията си и търся нови перспективи, като слушам с отворен ум и сърце. Избери да живееш “умишлено”, с цел и намерение.” - Джесика Мийд, съосновател на EpekData и BrandLync, подразделения на Mead Holdings Group Inc .

Как избираш да живееш ти - да следваш мечтите си и да постигаш целите или да се задоволяваш с това, с което разполагаш. Кредитна карта Бяла Карта ще ти помогне да бъдеш уверен в следването на целите си.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш