Кандидатствай Вход
Как да отглеждаме щастливи деца?

Как да отглеждаме щастливи деца?

  • Бяла Карта
  • 15.04.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1580

Това е може би най-важният въпрос, който си задават повечето родители в днешно време. В съвременния глобализиран свят, в който понякога технологиите надделяват над прякото човешко общуване, а изконните ценности се размиват сред множеството други виждания за живота, е от изключително голямо значение да възпиташ правилно своето дете и да го научиш да цени истинските неща в живота. Защото именно те са тези, които ще му донесат радост и неподправено щастие. В следващите редове ще ти дадем няколко полезни съвета за това как да гарантираш щастливото и безгрижно детство на наследника си.

Самият ти бъди щастлив – едно добро място, откъдето да започнеш. Истината е, че дори и малките деца са способни да усещат настроението и емоциите на своите родители и съответно да се влияят от тях. Поради тази причина ти препоръчваме да внимаваш в каква кондиция и състояние се появяваш пред малчуганите си. Старай се да оставяш всички професионални проблеми и главоболия в офиса, и да се концентрираш само и единствено върху семейството си, когато си у дома. Ако е нужно, след работа се поразходи за половин час в парка или на друго приятно място, за да можеш да се отърсиш от негативните мисли и съзнанието ти да превключи в съвсем друга посока. 

Научи детето да общува с другите – уменията за общуване са от голямо значение за правилното развитие на всяко едно дете. Те му помагат да се разбира със своите връстници, да осъществява нови запознанства и да намира верни приятели. Така че трябва не само да насърчаваш своя наследник да общува, но и също така да му показваш правилния начин да го прави. Давай му съвети относно подхождането при запознаване с друго дете, уместното и неуместното държание в училище и на различни обществени места. И не на последно място, научи го колко са важни малките жестове на доброта, които изграждат доверие между хората и ги свързват в една наистина силна и стабилна приятелска компания.

Не бъди перфекционист – хубаво е да стимулираш своя наследник да постига високи резултати в учението и в други области от своето ежедневие (напр. спорт, изкуство и т.н.). Но в никакъв случай не бъди перфекционист и не очаквай от него винаги да бъде най-добрият сред връстниците си. Това може да предизвика обратен ефект и да доведе до прекалено много напрежение, страх от провали , неувереност и ниска самооценка. По-правилният подход е винаги да му оказваш нужната подкрепа като родител, да го мотивираш да развива своите таланти и способности, както и да оценяваш усилията, които той полага, дори в конкретния случай тези усилия да не са довели до желания резултат.  

Покажи му как да разпределя правилно графика си – способността за правилно разпределение на графика между полезните и приятните дейности е от съществено значение както за успеха на човек в професионален аспект, така и за неговото лично щастие. Тази способност трябва да се развива още от ранна детска възраст. Как можеш да помогнеш на малкото си съкровище? Мъдра би била идеята заедно да изготвяте неговите графици за дните, в които е на училище или на детска градина. Разпределете дейностите по часове, така че да успява да се справи по най-добрия начин с уроците и същевременно да му остава необходимото време за игра, срещи и забавления с връстници.

Прекарвай време с него – прекарваното време с родителя също е важно от гледна точка на това детето да се чувства обичано и ценено. Заедно можете да извършвате дейности като готвене, чистене, декорация на дома и т.н. Когато имаш време през уикенда, излизайте на разходка за сладолед, посещавайте близките театър и кино, правете си пикници на открито. Хубаво е и поне веднъж или два пъти в годината да ходите на екскурзия до различни дестинации у нас и в чужбина. Посещаването на нови места разширява светогледа на детето и му помага да опознае отблизо красотите на заобикалящия го свят. Не забравяй да вземеш за пътуването и твоята кредитна карта Бяла Карта, която е гаранция за финансовото ти спокойствие и сигурност. Бяла Карта е международна кредитна карта, призната във всички държави по света и достъпна за използване на всякакви места и търговски обекти. 

Кредитна карта Бяла Карта ще ти донесе и още ползи и преимущества по отношение отглеждането на твоето малко съкровище. Сред тях са специални отстъпки и промоции в магазини за детски дрехи и играчки, детски парти центрове, здравни заведения и други места, на които може да ти се наложи да водиш мъничето. Кредитна карта Бяла Карта – кредитната карта, която ще ти помогне да отгледаш здраво, силно и щастливо дете!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш