Кандидатствай Вход
Как да подготвим детето за новата учебна година?

Как да подготвим детето за новата учебна година?

Колкото и да не им се иска на нашите малчугани, лятната ваканция лека полека отива към своя край. 

Което означава, че съвсем скоро ще бъде време отново да влязат в класната стая и да се занимават с уроци, домашни и най-различни други проекти, свързани с развиване на знанията и уменията им. 

Преходът от пълната почивка и наличието на цялото свободно време на света към задълженията и отговорностите може да бъде доста труден и неприятен за всяко дете. 

Затова е хубаво достатъчно време предварително да започнеш да подготвяш своето малко съкровище за очакващите го предизвикателства. 

В следващите редове ще ти дадем няколко добри идеи за постигане на така поставената цел.

Kак да подготвим детето за новата учебна година?

На първо място, хубаво е още преди началото на учебната година малчуганът в известна степен да се настрои за очакващия го съвсем скоро ежедневен график. 

Време е спането до обяд и гледането на филми и детски по пижама да приключи. 

Промяна на режима за сън

През последните дни от ваканцията започни да събуждаш своя наследник все по-рано и по-рано, докато се стигне до обичайния час за ставане за училище. 

Когато този процес протича плавно, за детският организъм е много по-лесно да свикне и да се адаптира към новите обстоятелства.

Промяна на храненето

Следващото нещо, към което малчуганът трябва да се адаптира, е нормалният хранителен режим по време на учебната година. 

В повечето случаи през лятото децата свикват да не спазват точни часове за отделните хранения, както и да консумират по всяко време множество сладки и солени вкусотии. С влизането отново в клас тези навици обаче трябва да се изкоренят. 

Хубаво е още в края на ваканцията твоят наследник да закусва и обядва в часове, максимално близки до тези през училищното ежедневие. 

Също така, ти препоръчваме да му приготвяш здравословни продукти за тези две хранения. 

Когато той се храни по правилния начин, това несъмнено се отразява върху неговата бодрост и енергия, както и върху представянето му в училище.

Пазаруване за детето ти от по-рано

Ти и твоят наследник ще си спестите доста стрес и напрежение, ако купите необходимите ученически принадлежности достатъчно време преди първия училищен звънец. 

В групата на ученическите принадлежности влизат най-различни неща – от тетрадки, химикали, моливи и чертожни инструменти, до удобна раница и екипи за физическо. 

В случай, че предварително ви е бил предоставен списък с учебниците, които ще се използват през настоящата учебна година, можете да започнете и тяхното търсене. 

Не забравяй, че при нужда от допълнителни финансови средства за извършване на съответните покупки и разплащания, кредитна карта Бяла Карта винаги е насреща за помощ и съдействие. 

Подготвяне на нов график

Нужно е също така да се направи адекватен график за времето след прибирането на малкото съкровище от училище. 

Целта на подобен график е от една страна то да има възможност да си почине и да отдели известно време за гледане на детски филмчета и други любими дейности.

От друга обаче, въпросните дейности не бива да му пречат да се справя с уроците и домашните си за следващия ден.  

Така че се съберете с твоя наследник и изгответе заедно график, който да балансира максимално добре нещата между личните му интереси и особеностите на учебната програма.

Преговор у дома

Би било полезно в последните дни преди началото на учебната година да помогнеш на малчугана за опресняването на някои необходими знания от миналите години. 

За целта можеш да извадиш част от неговите учебници и тетрадки от предходната година и да зададеш няколко въпроса по тях на малкото съкровище. 

Разбира се, процесът по припомняне на вече учения материал не бива да продължава прекалено дълго и да отегчи детето още преди влизането в клас. 

В този смисъл не организирай повече от 2-3 такива преговорни сесии от по максимум 1-2 часа.

Ясно е, че с влизането в клас навиците на детето ще се променят напълно. 

Постарай се обаче да запазиш поне тези навици, изградени през лятото, които са от полза за него. Като примери за такива навици можем да дадем играенето на различни образователни и развиващи уменията игри, писането и рисуването, практикуването на спорт и т.н.  

Подобни дейности определено ще продължат да бъдат преимущество за развитието на малчугана, както по време на учебната година, така и през всеки друг период.

И накрая, освен необходимите училищни принадлежности, детето трябва да бъде снабдено и с подходящи дрехи и обувки, които ще го накарат да се чувства добре сред своите връстници. 

Въпросните дрехи е нужно както да бъдат удобни и направени от качествени материи, така и да отговарят на модните тенденции и като цяло на стила, който е популярен сред малчуганите в момента. 

Планиране на разходите с кредитна карта за първия учебен ден

При наближаване на първия учебен ден, започни да планираш разходите си. Не забравяй, че можеш да разчиташ на кредитната си карта да се подготвиш с необходимите покупки за новата учебна година. 

Разходите за подготовка на детето за училище не са никак малко. Ако прецениш, че заплатата и месечния ти бюджет ще бъдат недостатъчни, планирай каква сума можеш да използваш от кредитната си карта. 

Не забравяй, че с правилната за твоите нужди кредитна карта, можеш да направиш приготовленията за новата учебна година лесни и забавни. 

Можеш да пропуснеш и стреса, които се натрупва при повечето семейства преди началото на училище.

Твоята кредитна карта Бяла Карта ще ти бъде пръв помощник в процеса по пазаруване на детски дрешки. 

Тази кредитна карта не само ще направи покупките и разплащанията по-бързи и удобни от всякога, но и ще ти гарантира специални промоции и намаления в широка мрежа от търговски обекти. 

Заложи на кредитна Бяла Карта и подготви наследника си за една хубава и успешна учебна година!

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш