Кандидатствай Вход
Как да подготвим дома си за коледните празници?

Как да подготвим дома си за коледните празници?

  • Бяла Карта
  • 30.11.2017
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1664

За повечето хора периодът около коледните празници винаги е изпълнен с доста бързане, припряност и напрежение. Особено когато става въпрос за подготовката на дома за посрещане на семейство, близки приятели и други важни гости, както и извършването на необходимите покупки в тази връзка. Нужно ли е подобен цикъл да се повтаря отново и отново през годините? Не е ли по-добре повечето дейности около дома да бъдат свършени предварително и в дните около Коледа просто да се наслаждаваш на празничното настроение и атмосфера? Ако и ти искаш това, то днешната ни статия е точно за теб. В следващите редове ще ти дадем няколко полезни съвета за това как отсега да започнеш подготовката на своя дом за Коледа, избягвайки обичайните суматоха и хаос в навечерието на празника.

Почистване и подредба

Ето това е една много подходяща дейност, с която да стартираш подготовката за коледните празници. Направи основно почистване на своя дом, реализирай отлаганите от дълго време размествания на мебели и други важни елементи, и изхвърли всичко ненужно в контейнера (така ще освободиш място за традиционно идващите покрай Коледа подаръци и придобивки). Почистването и освежаването на дома не е просто една от рутинните задачи, които трябва да бъдат свършени в навечерието на Коледа. Това е дейност, отваряща съзнанието към нови и креативни идеи, и даваща ти необходимата мотивация да извървиш следващите стъпки към превръщането на тази Коледа в най-прекрасната и запомняща се такава за теб и твоите близки хора.

Зареждане с храна

Каквото и да си говорим, храната е един от най-важните елементи по време на празниците. И в това отношение съвсем не е достатъчно да планираш своите трапези съответно за Бъдни вечер и Коледа. В подобен период от годината винаги можеш да бъдеш изненадан от неочаквани гости. Гости, идващи точно в момент, в който няма какво да сложиш на масата и се налага да импровизираш. За да си спестиш време и усилия, зареди предварително своя фризер или камера на хладилника с известно количество замразени храни, които при нужда се приготвят по най-бързия начин. Изборът е доста богат – от традиционните полуфабрикати за скара до замразени зеленчуци и морски дарове. Така освен с гостоприемство и приятна атмосфера, ще зарадваш гостите си и с вкусен и топъл обяд или вечеря.

Купуване на подходящата украса

Не, в никакъв случай не можеш да се задоволиш само с елха, колкото и богато украсена да е тя. Коледа е най-важният и хубав семеен празник, и прекарването му трябва да е наистина незабравимо за всички. Значителна роля за постигането на тази цел има цялостният облик и атмосфера на дома. Затова потърси най-умелата комбинация от украси и декорации, която ще повдигне духа ти и ще ти помогне да почувстваш коледното настроение. Добра идея би била освен традиционните декорации, да добавиш и така популярните напоследък коледни лампички. С тях домът ти ще изглежда още по-цветен и шарен, превръщайки се в един малък коледен свят.

Допълнителна подготовка за гости

Ако пък си поканил гости с преспиване по Коледа, то наистина трябва да се постараеш в ролята си на домакин. Освен всичко изброено дотук, е нужно да помислиш и от какво ще се нуждаят твоите гости. На първо място, не забравяй основните неща – чисти чаршафи, меки кърпи за баня, тоалетни принадлежности и т.н. Също така е добре да внесеш допълнителна доза уют и комфорт, карайки гостите да се чувстват като у дома си. Подходящи идеи в тази посока са декоративните възглавнички, специално подбраните чехли или пък оставянето на малък подарък (шоколадче или някакъв сувенир) на възглавницата.

Вероятно вече си се убедил в огромното значение на това домът да бъде подготвен достатъчно рано за най-светлия християнски и семеен празник. А ако имаш нужда от допълнителни средства, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. Благодарение на тази гъвкава и достъпна кредитна карта ще получиш необходимото финансиране точно тогава, когато ти трябва най-много. Избери кредитна Бяла Карта и си гарантирай една наистина вълшебна Коледа! 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш