Кандидатствай Вход
Как да подготвим дома си за Великденските празници?

Как да подготвим дома си за Великденските празници?

  • Бяла Карта
  • 29.03.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1884

Великден е един от най-големите християнски празници. Празник, на който обикновено се събира цялото семейство и се практикуват няколко станали традиционни през годините дейности (борене с яйца, приготвяне на курабии, подготвяне на специални великденски торбички с различни лакомства). Великден е и време, когато посрещаме у дома роднини, приятели и други скъпи за нас гости. Поради тази причина трябва да сме добре подготвени за подобни посещения. В следващите редове ще получиш няколко полезни съвета относно предварителното привеждане на дома в подходящ вид за посрещане на очаквани и неочаквани великденски гости.

Започни с основно почистване

Ако все още не си преминал през основно пролетно почистване на дома, сега е времето да го направиш. Все пак не искаш твоите гости да останат с лошо впечатление от хигиената в къщата или апартамента ти, нали? Използвай прахосмукачка, парцали за бърсане, както и другите принадлежности за почистване, които държиш в своя килер. Обърни специално внимание на всяка една от отделните стаи или помещения в дома, за да се справиш по най-добрия начин с нечистотиите и безпорядъка в тях. Отдели и допълнително време, когато става въпрос за критични зони, в които се събира най-много мръсотия, а най-различни предмети, вещи и принадлежности се търкалят по пода. И след като си готов с целия процес, отвори широко прозорците, за да може свежият пролетен въздух да влезе вътре и да промени изцяло усещането и атмосферата в твоя дом.

Огледай кухнята

Кухнята се превръща в особено важна стая в периодите около празниците, тъй като в нея се приготвят всички ястия, сладкиши и други вкусотии, с които ще бъдат посрещнати гостите. Затова е добре да се погрижиш тя предварително да бъде приведена в необходимия вид. Почисти печката, хладилника, мивката и останалите основни кухненски уреди и зони. Подреди чиниите и чашите, лъжиците и вилиците, които ще ти трябват за деня на пристигането на гостите. Ако имаш намерение да поднесеш и някоя специална изненада, като например различно ястие или несервиран досега сладкиш, ти препоръчваме предварително да се подготвиш с неща като точни рецепти, нужни продукти, ефектни украси и т.н.

Обърни специално внимание на банята и тоалетната 

Банята и тоалетната са помещения, които със сигурност ще бъдат посетени поне веднъж от твоите гости. Така че в никакъв случай не пропускай да гарантираш необходимите нива на чистота и хигиена в тях. Изтъркай добре стените, използвай почистващи препарати, добави и малко ароматизатори за освежаване на въздуха. Чистият и искрящ вид на банята ще е поредният щрих, който ще убеди твоите гости в домакинските ти умения и способността да се справяш перфектно с всяко едно предизвикателство вкъщи.

Напазарувай необходимите продукти

Списъкът с необходими за Великден (а и за останалите големи празници) продукти е толкова дълъг... Винаги може да се забрави или пропусне нещо, ако оставиш пазаруването за последния момент. Затова направи обиколката по магазините достатъчно време преди настъпването на празничните дни. В случай, че си сред по-разсеяните хора, при влизането в даден магазин носи със себе си и листче, на което са написани необходимите продукти. За да стане всичко по-лесно, ти препоръчваме да се опиташ да приключиш с целия процес на пазаруване в рамките на един ден. Едва ли ще си в настроение по няколко пъти да пътуваш до търговските обекти за реализирането на дребни по своята същност покупки. И не забравяй да вземеш в чантата или портфейла си твоята кредитна карта Бяла Карта, гарантираща ти възможно най-бързо и удобно разплащане.

Включи всички членове на семейството в подготвителните дейности 

Да, под „всички“ определено имаме предвид и децата. Добре е наследниците ти още от малки да бъдат учени да дават своя принос в подготовката за подобни празници и събирания. Има редица дейности, с които те могат да ти помогнат. Например с боядисването на великденските яйца, правенето на курабийките, или поставянето на празнични украси и декорации. Всяка една активност е много по-приятна и забавна, когато се практикува заедно с любимите хора.

 

Прецизната и навреме започната подготовка за Великден е ключовият фактор за прекарването на един вълшебен и незабравим празник. Така че се заеми с нея още отсега, за да протече целият процес по-гладко и спокойно за теб. А ако имаш нужда от допълнително финансиране във връзка с предпразничното пазаруване, твоята кредитна карта Бяла Карта е винаги до теб. От една страна тя ще се погрижи реализирането на покупките да става по-бързо, лесно и удобно, а от друга – ще ти осигури намаления и специални промоции в широка мрежа от търговски обекти. Направи празниците още по-хубави и необикновени с помощта на кредитна Бяла Карта!    

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш