Кандидатствай Вход
Как да подготвиш децата за старта на учебната година?

Как да подготвиш децата за старта на учебната година?

  • Бяла Карта
  • 01.09.2021
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 440

Времето за връщане на децата в училище се превърна в един своебразен сезон на пазаруване. И тъй като септември е тук, няма как да не обърнем внимание на този разход от семейния бюджет. Всъщност разходите по старта на учебната година може би отстъпват само на тези по Коледа, по отношение на размера на семейните разходи. За сравнение, през 2020 г. NRF в САЩ отчита рекордни разходи за училище, като родителите харчат средно 789,49 долара на дете, спрямо предишния рекорд от 696,70 долара.

В тази статия ще намериш полезни съвети за подготовка на децата за учебната година и съвети за пестене при големия шопинг.

Как да спестиш от консумативи за училище?

Ако си стресиран от предстоящото източване на банковата си сметка, поеми дълбоко въздух. Има много начини да се избегне харченето на огромни суми на дете в началото на новата учебна година. Ако започнеш рано и планираш предварително, може да върнеш децата си в класната стая за сравнително малък бюджет.

Имай предвид, че промоциите за  “обратно в училище” започват малко по-рано всяка година.

Може да спестиш, като закупиш едно или две неща наведнъж през лятото - като например зимни дрехи и обувки. Дебненето на изгодни цени в онлайн магазини също е добра практика.

1. Направете разбор на пособията от миналата година

Вероятно вече имаш много учебни пособия от миналата година, които можеш да използваш повторно тази година. Дали тетрадки или дрехи, със сигурност ще намериш къде да спестиш. Започни с преглеждане на училищните пособия, които вече притежаваш. Постави ги на централно място и ги преразгледай. Като например стол за бюрото, раница и други. Така по-лесно ще съумееш да направиш списък на нещата, които ще трябва да напазаруваш.

След това премини през гардеробите на децата си и започни да сортираш. Дари или изхвърли дрехи, които децата са надраснали и са износени вече. След като завършиш това разчистване, ще имаш по-ясна представа за това, което трябва да купиш. В идеалния случай разчистването ще ти попречи да закупиш нещо, което вече имаш под ръка.

2. Планирайте размяна на консумативи

Съгласувай се с приятелите и съседите си и организирай размяна на училищни и офис консумативи, преди да се отправиш към пазаруването. Така можеш да замениш стари учебници за нови химикали например, ако някой има излишни такива. Говори с приятели и членове на семейството с деца на училищна възраст и виж ,дали имат допълнителни консумативи, които биха искали да търгуват.

3. Пазарувай в магазини с намаления, включително и онлайн

Можеш да намериш раници, обувки, дрехи и дори училищни пособия на разпродажба още през летния сезон. Разгледай магазините в града си за намаления и виж сайтовете за изгодни сделки.

4. Провери аутлетите

Тези магазини са идеални за някои традиционни облекла за децата и може да спестиш много пари, ако пазаруваш от там.  Много подобни магазини организират сезонна продажба, особено по време на сезона за пазаруване за училище. Винаги може да намериш находки, дори когато става въпрос за детски дрехи.

5. Сравнявай цените онлайн

Без значение какво пазаруваш, винаги сравнявай цените с онлайн търговците.

6. Следвай магазините във Facebook

Много компании изпращат на своите верни последователи информация за отстъпки онлайн или специални оферти, които важат за ден или два. Ако следваш в социалните мрежи любимите си магазини ще разбираш веднага за изгодните оферти. Така ще знаеш кой уикенд има намаление и какви нови доставки се очакват и от какво.

А междувременно, не забравяй да използваш и кредитната си карта Бяла Карта, за да се снабдиш с някои от най-важните пособия за училище. С Бяла Карта разполагаш с лимит до 3000 лв. и може да управляваш средствата си онлайн. Следейки всички трансакции и месечното си задължение, можеш лесно да преценяваш бюджета си. Използвайки кредитната карта ще успееш да изградиш кредитна история, която ще ти е полезна за бъдещи проекти. Трябва да знаеш, че кредитна карта Бяла Карта няма такси за издаване и обслужване на картата. А също така, няма такси и за плащания онлайн и на ПОС терминали, както и за теглене от АТМ в страните от Европейския съюз.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш