Кандидатствай Вход
Как да прекараш личния си празник по най-добрия начин?

Как да прекараш личния си празник по най-добрия начин?

Периодът, обхващащ края на старата и началото на новата година, е изпълнен с редица празници и специални поводи за всеки един човек. И нямаме предвид само големите празници като Коледа и Нова година, а и редица лични такива. Януари е месецът, в който има най-много именници. Достатъчно е само да споменем Ивановден и Йордановден, за да се убедим в последното. Поради тази причина днешната статия от блога на Бяла Карта е свързана именно с личните празници и тяхната организация и провеждане. В следващите редове ще ти дадем няколко полезни съвета за това как да прекараш своя празник по най-добрия начин.

Започни подготовката достатъчно рано

Когато става въпрос за специални празници и поводи, никога не трябва да оставяш всички дейности по организацията и подготовката за последния момент. Подобна практика носи излишен риск и напрежение, и създава риск от проваляне на целия процес при сблъскване с първия проблем или трудност. Затова, независимо от работния си график и всякакви други професионални или лични ангажименти, се постарай да започнеш с подготвителните дейности достатъчно рано. Извършването на дори по една дейност (пазаруване или пък подготвяне на покани) вечер след работа, ще намали товара върху плещите ти и ще ти спести напрежението в навечерието на празненството.

Реши кого ще поканиш

Това е от голямо значение за цялостната организация на празника. От една страна, е важно да знаеш приблизителната бройка на хората, които ти предстои да посрещнеш. Така можеш да прецениш къде ще бъде най-добре да се проведе партито – в твоя дом, в ресторант/заведение и т.н. От друга, менюто, интериора и атмосферата в помещението трябва да бъдат съобразени с вкусовете и предпочитанията на твоите гости. Все пак искаш да направиш перфектното парти, на което всички да се чувстват отлично, нали?

Внимавай с храната

Каквото и да си говорим, храната е сред най-важните елементи на всяко празненство. Елемент, на който несъмнено трябва да обърнеш необходимото внимание. Ако партито ще се проведе в ресторант или заведение, това ще улесни доста нещата за теб. В случай обаче, че сам ще приготвяш всичко, е добре да съобразиш няколко неща. Кои хранителни продукти са трайни и могат да бъдат закупени предварително и кои се налага да вземеш в последния момент? Колко време ще отнеме приготвянето на отделните ястия (вкл. салати и десерти)? Мъдра би била идеята да изготвиш списъци с необходимите ти продукти, за да не пропуснеш нещо при пазаруване.

Бъди креативен по отношение на украсите и декорациите

Не е необходимо да се охарчваш много за украсите и декорациите, които ще поставиш в дома си или в предвиденото за партито помещение. Креативността може значително да ти помогне за това със сравнително ниски разходи да постигнеш чудесни резултати. Чиниите, чашките и дори салфетките успешно се превръщат в част от цялостната декорация и атмосфера. Запомни обаче, че отделните елементи от интериора трябва да бъдат в хармония помежду си по отношение на цветове и дизайни. Само така ще се създадат желаните тематика и стил, които ще впечатлят гостите ти и ще направят преживяването за тях наистина необикновено.

Освободи деня си

Ако партито се провежда в делничен ден и трябва да правиш финални приготовления и да посрещаш гости след прекарани часове наред в офиса, мисията може да се окаже буквално невъзможна за теб. Препоръчваме ти да си вземеш отпуск от работа, освобождавайки си напълно съответния ден, а ако е възможно – и предишния. По този начин целият процес ще протече значително по-леко и спокойно, и няма да е съпътстван с прекалена забързаност и високи нива на напрежение за теб.

Наеми специализирана фирма

Вариант, който можеш да използваш, ако не разполагаш с нужното време, не си добър в организацията на партита или просто нямаш желание да се занимаваш с множеството дейности, които я съпътстват. Надеждната специализирана фирма, предлагаща услуги във връзка с подготовката на лични празници, ще се погрижи за всичко – от кетъринг и осветление до декорации и креативни шоу програми. Притежателите на кредитна карта Бяла Карта имат възможност да се възползват от 20% постоянна отстъпка при избор на услугите на EVENTS BG – една от най-големите и опитни фирми у нас, занимаващи се с организация и провеждане на всякакъв вид фирмени и лични празници. EVENTS BG е способна да ти предостави също така професионална озвучителна техника, висококвалифицирани дисководещи, както и опитни фотографи и видео оператори за пълно заснемане на твоето събитие.

 

Кредитна карта Бяла Карта ще се превърне в твоят пръв помощник в дейността по организиране на перфектното парти. Независимо дали сам ще подготвяш въпросното парти, или ще поръчаш услугите на специализирана фирма, тази кредитна карта ще ти предостави финансовите средства, които са ти нужни за целта. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и направи личните си празници наистина уникални и запомнящи се!

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш