Кандидатствай Вход
Как да превъзмогнеш грешките от миналото си, за да бъдеш успешен?

Как да превъзмогнеш грешките от миналото си, за да бъдеш успешен?

  • Бяла Карта
  • 17.01.2020
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1442

Навярно много често се измъчваш от грешките, които си допускал в миналото и е нормално това да се случва. Но когато миналото ти пречи на едно по-успешно бъдеще, то значи е време да преразгледаш подхода си в живота. Да загърбиш миналото със сигурност не е лесно, но понякога е необходимата стъпка към това да преоткриеш едно ново Аз - по-мъдро, по-борбено и по-успешно от предишното.

Ето няколко тактики как да превъзмогнеш провалите от миналото ти, за да бъдеш успешен:

1. Учи се от миналото, но не живей там.

Да. Онези негативни преживявания, които си имал, могат действително да се използват за учене и бъдещи преживявания - без значение колко са болезнени. Отдели малко време, за да обмислиш опита си и да погледнеш начините, по които всъщност може да ти бъде от полза.

Можеш да се учиш от опита си, като си зададеш тези няколко прости въпроса:

  • Какво наистина се случи? Отговори само с противопоставяне на фактите.
  • Какви емоции чувствам? Добре е да ги запишеш на лист.
  • Как мога да използвам това, за да овластя себе си и чувствата си?

Едно е да помниш миналото и да се учиш от грешките си, съвсем друго е да живееш там и си обсебен от предишни събития, хора и емоции. Започнеш ли да живееш в миналото, спираш да се развиваш в настоящето.

2. Изразявай себе си.

Не се колебай да изкажеш болката, която чувстваш в гърдите си. Изразявай чувствата си и това ще ти помогне да разбереш какво, ако е необходимо, трябва да направиш, за да продължиш напред. По-важното е, че е добро за твоето здраве. Д-р Едмънд Борн, автор на книга за тревожност, предупреждава, че задържането на чувствата води до тревожност, депресия, главоболие и високо кръвно налягане.

Експертът Глория Хорсли от OpentoHope казва: "Когато дойде време да изразиш чувствата си, увери се, че използваш думата "Аз". Опиши степента на емоциите си и ги сподели с някой, който ще слуша и няма да съди скръбта, която преживяваш.

3. Спри да сочиш с пръст.

Да бъдеш в ролята на жертвата е лесно и понякога се чувстваш доста добре, особено в сравнение с приемането на истината. Проблемът е, че обвиняването на другите ти пречи да вървиш напред.

4. Фокусирай се върху настоящето.

Един от най-ефективните начини да се освободиш от миналото е да прегърнеш настоящето. Вместо да преживееш миналото и да си спомняш всяка негативност, запази позитивността си и се наслади на настоящия момент. Научи ново умение. Медитирай. Спортувай. Вечеряй с приятел. Потърси нов приятел. Каквото и да е, просто живей за момента - дори да е просто да седиш на бюрото си и да гледаш облаците.

Добре е да осъзнаеш какво мислиш и чувстваш, намали самосъзнанието, търси нови преживявания и приемай негативните си чувства и ситуации като само временна част от живота.

5. “Изключи се” за известно време.

Позволи си да отделиш малко време, за да можеш да изчистиш главата си. Не е нужно да пътуваш в Европа, за да се почувстваш нов човек. Просто се отдалечи от ситуациите, които те напрягат. Както и от хората, местата и нещата, които ти напомнят за миналото. Всяко излизане от зоната ти на комфорт ще ти донесе ново изживяване и ще те зареди с амбиция за създаване на нови цели.

6. Помисли за хората около теб.

Кои са хората, свързани с миналото, от което се опитваш да се отдалечиш? Може да се наложи да се отдалечиш от тези хора, за да намериш по-позитивни такива, които ще ти донесат нови преживявания.

Има повече от достатъчно начини да се срещнеш с нови хора, като посещаване на местни срещи и конференции.

7. Прости на онези, които са те оскърбили - включително и на себе си.

Ако си бил наранен от някого, последното нещо, което може да искаш да направиш, е да им простиш. Но, както Уейн Дайър казва: „Прощаването на другите е от съществено значение за духовния растеж.” Д-р Дайър е разработил 15 стъпки, за да ти помогне да простиш на някого, като например да не забравяш миналото, докато се движиш напред, да сключиш ново споразумение със себе си, да не лягаш вечер ядосан и да бъдеш добър и щедър. Докато го правиш, прости на себе си. Никой не е съвършен и всички ние правим грешки.

Ето и едно средство, което ще ти помогне да натрупаш нови положителни преживявания и емоции, за да се отърсиш от неприятностите в миналото - допълнителните кредитни средства, с които да бъдеш финансово независим. Виж как кредитна карта Бяла Карта ти дава шанс за одобрение, дори и при влошена кредитна история, за да разполагаш с пари до заплата всеки месец.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш