Кандидатствай Вход
 Как да привлечем парите в живота си?

Как да привлечем парите в живота си?

  • Бяла Карта
  • 02.03.2020
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1395

„Преди да имаш пари в своето портмоне, трябва да имаш пари в главата си“. Това е един доста популярен цитат, употребяван от редица финансови експерти и консултанти в световен мащаб. Цитат, който на практика ти казва колко е важно да имаш правилната настройка, що се отнася до парите и богатството. Именно начинът на мислене е сред главните характеристики, които отличават милионерите и богатите хора от останалите. Разбира се, не всеки може да има мисленето на милионер, но с леки корекции в ежедневната настройка и поглед към живота е възможно да се постигнат големи неща. В следващите редове ще ти дадем няколко полезни съвета за това как би могъл да привлечеш парите в живота си:

Определи своето отношение към богатството (и богатите хора) – искаш ли да бъдеш богат и имаш ли конкретен план за постигането на тази цел? Какво мислиш за богатите хора – дразнят ли те, завиждаш ли им, смяташ ли ги за непочтени и високомерни? Отговорите на тези въпроси ще ти бъдат страшно полезни за определяне на моментните ти настройки. Ако например силно се разграничаваш от богатите хора, виждайки в техния образ нещо крайно негативно, подсъзнателно ти си казваш, че никога няма да бъдеш като тях. Последното ти влияе демотивиращо и не ти позволява да фоормулираш адекватни цели пред себе си, както и планове за реализирането им. Задължително трябва да промениш тази настройка, ако искаш да имаш шансове за успех и благополучие в бъдеще.

Чашата ти наполовина пълна ли е или наполовина празна -  или казано с други думи, как се чувстваш, когато отвориш своето портмоне или пък прегледаш наличностите в банковите си акаунти? Радваш ли се дори на малкия прогрес, който постигаш във финансов аспект, или пък предпочиташ да се отдаваш на разочарование и самосъжаление? В случай, че при теб по-скоро е налице вторият вариант, се опитай да мислиш по-позитивно. Вечното разочарование не е добър съветник, защото отказва човек от полезните финансови навици и го насочва към емоционални и неразумни харчове. Така че не бъди суров към себе си, оценявай собствените си усилия и всичко постигнато досега, и гледай на чашата си като наполовина пълна.

Научи се да бъдеш търпелив и последователен – големите неща не се постигат за кратко време. За тях се изискват търпение, последователност и непрекъсната отдаденост. Напълно грешен е подходът всяко получено повишение или премия към заплатата да бъдат харчени за неща, от които реално нямаш нужда.  Много по-добър би бил вариантът да се опиташ да увеличиш въпросните средства – чрез разумна финансова инвестиция или пък влагане на средствата в личното си развитие и усъвършенстване. Ако искаш да привлечеш повече пари, заложи на последователността и мисленето в перспектива, а не на живеенето за момента.   

Спри да отхвърляш парите – дори без да го осъзнават, много хора отхвърлят парите от себе си посредством редица действия в своето ежедневие. Спомняш ли си кога за последен път си отхвърлял предложение за поемане на допълнителна работа в офиса или на проект извън него, казавайки си „защо ли да се занимавам“? Или пък си отказвал възнаграждение за извършена услуга с думите „не, благодаря“ или „не ми трябва“? Помни, че няма как да привлечеш парите към себе си в дългосрочен план, ако с ежедневните си действия ги отхвърляш постоянно. Старай се не само да полагаш усилия за привличане на парите, но и да цениш подобаващо въпросните усилия.

Усъвършенствай се в управлението на парите – печеленето на пари е само една от стъпките към това да бъдеш богат. Другата важна такава е изграждането на способност за добро управление на съответните средства. От наличието на тази способност зависи дали спечелените пари ще бъдат удвоени или пък загубени. Голямо значение за изграждането на способност за управление на парите имат личната финансова култура и грамотност на човека. Повишаването на финансовата култура и грамотност е процес, на който трябва да се обръща внимание ежедневно. Сред дейностите, които биха ти помогнали в тази посока, са четене на финансова литература и други материали, записване на курсове и ползване на приложения, свързани с личните финанси, консултации с финансови експерти и т.н.

Ако си търсиш финансов инструмент, чрез който можеш не само да привлечеш допълнителни пари в ежедневието си, но и да гарантираш своята финансова стабилност и сигурност в дългосрочен план, Бяла Карта е верният избор за теб. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта е способна да ти предостави необходимите средства, които да ти помогнат в трудна ситуация и да те изправят отново на крака. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и постави по-добри перспективи пред себе си във финансов и житейски план!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш