Кандидатствай Вход
Как да се абстрахираш напълно от стреса по време на своята лятна ваканция?

Как да се абстрахираш напълно от стреса по време на своята лятна ваканция?

  • Бяла Карта
  • 13.08.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 670

Лятната ваканция е най-чаканият период от годината за почти всеки работещ. Периодът, в който той се откъсва напълно от еднообразното ежедневие и заминава за екзотична дестинация, където може да се отпусне и релаксира на спокойствие. За съжаление обаче невинаги нещата вървят по план. Редица са факторите, които могат да повишат нивата на стрес и напрежение за теб и дори напълно да провалят твоята почивка. Сред тях са неуредици при пътуването и настаняването, финансови притеснения, мисли относно професионални и лични проблеми, и т.н. В следващите редове ще ти дадем няколко полезни съвета за това как да се абстрахираш напълно от подобни фактори и да прекараш една наистина невероятна ваканция.

Организирай ваканцията достатъчно време предварително – препоръчително е всички дейности, свързани с организацията на лятната ти ваканция, да бъдат извършени достатъчно време предварително. В това число закупуването на билети за самолет или друг вид транспорт, правенето на резервации за хотели и т.н. Ако оставиш подобни дейности за последния момент, винаги съществува риск нещо да се обърка и да ти причини значителни главоболия не само в дните преди заминаването, но и по време на самата ваканция. Така че се заеми отрано с организацията, за да можеш малко по малко във времето да изпипаш всички елементи както трябва.

Не вземай служебния си телефон и лаптоп – ако вземеш със себе си служебния си телефон и лаптоп, тези два уреда биха могли да бъдат доста сериозен източник на стрес по време на ваканцията. Напълно е възможно някой колега да ти се обади за помощ при разрешаването на казус в офиса или пък ти самият да се поддадеш на изкушението отново да потърсиш решение на професионалните проблеми, които те тормозят от толкова време. Поради тази причина е по-добре да оставиш телефон, лаптоп и всякакви други елементи, които те свързват с работата, у дома. Последното ще премахне опасността някой друг или ти самият да си вгорчиш така мечтаната и планирана почивка.

Спазвай ежедневните си навици – като оставим настрана работата, няма защо да променяш останалите си ежедневни навици по време на ваканцията. Ако се чувстваш по-добре когато ставаш рано например, продължавай да го правиш. При промяна на нещата от ежедневието, които те правят спокоен и ти носят добро настроение, организмът може да почувства напрежение. Напрежение, което в крайна сметка ще превърне ваканцията от един период на хармония и блаженство в доста стресово изживяване.

Бъди физически активен – стартирането на ваканцията съвсем не означава, че трябва по цял ден да се излежаваш и да сменяш каналите на телевизора. Не пренебрегвай физическата активност, поддържаща тялото и духа ти в отлична форма. Към която и дестинация да си се отправил, възможности за физическа активност със сигурност ще има – от сутрешен крос на плажа или в близкия парк до едночасова тренировка във фитнес залата на хотела. Годишната ти почивка е идеален период, в който можеш да опиташ нови неща в този аспект, за да постигнеш цели като стопяване на излишните мазнини, натрупване на мускулна маса и др.

Внимавай с компанията – обикновено ваканцията е по-весела с компания, но дали в настоящия момент това е най-добрата опция за теб? Ако си напълно изтощен от интензивното работно ежедневие, вероятно ще искаш да се насладиш на няколко дни тишина и спокойствие. В такъв случай едва ли би ти било приятно навсякъде да те придружава шумна приятелска компания, а посещаваните места да са основно заведения, нощни клубове и други развлекателни обекти. Така че предварително прецени добре дали наистина ти е нужна компания. Ако отговорът е положителен, то ти остава да решиш какъв тип компания би била предпочитаната за теб според настоящото ти настроение – семейство и роднини или приятелите, които обикновено са насреща за луди купони и силни емоции.

Гарантирай своята финансова сигурност – притесненията във финансов аспект също са фактор, който може да попречи на доброто ти прекарване. Затова е добре за предстоящата ваканция да си осигуриш допълнителен източник на средства, който е способен да гарантира финансовата ти сигурност и да те измъкне от трудни ситуации. Точно такъв инструмент е твоята кредитна карта Бяла Карта. 

Заложи на кредитна карта Бяла Карта и си гарантирай спокойна, хармонична и прекарана по възможно най-добрия начин лятна ваканция!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш