Кандидатствай Вход
Как да се предпазиш от настинка и грип през зимата?

Как да се предпазиш от настинка и грип през зимата?

  • Бяла Карта
  • 14.01.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 863

Със сигурност на всекиго се е случвало да премине през традиционните за зимния сезон кашлица, хрема, запушен нос, отпадналост и т.н. Понякога се разминаваме само с настинка или лека форма на грип, но друг път се стига до по-тежки симптоми като температура или треска, налагащи лечение с антибиотици. Ако си твърдо решен да си спестиш подобни неприятни преживявания през тази зима, днешната статия от блога на Бяла Карта е точно за теб. В следващите редове ще ти дадем няколко полезни съвета за това как да се предпазиш от настинка и грип в най-студения и мразовит период от годината.

Първото нещо, на което трябва да обърнеш внимание, е поддържането на своя организъм в отлично състояние. Състояние, позволяващо му да си изгради достатъчно защитни сили и да бъде устойчив на върлуващите наоколо вируси. Решаващо значение за създаването на надежден имунитет оказва наличието на достатъчно количество плодове и зеленчуци в хранителния режим на човека. През зимата в нашата страна определено намалява разнообразието от пресни плодове поради спецификите на климата. Затова пък имаме достъп до редица тропически такива, като например банан, портокал, киви и т.н. Препоръчвате ти да включиш тези продукти в ежедневното си меню, за да гарантираш на организма си високи нива на витамини и полезни вещества дори и през най-студения период от годината.

Редовните тренировки са още един елемент, който ще ти помогне да запазиш добрата си физическа форма и кондиция през зимата. Дори и навън да е студено и снегът да се е натрупал, пак могат да се намерят подходящи опции за практикуване на физическа активност. От оборудване на определена стая от дома с необходимата апаратура до посещения на фитнеса. Притежателите на кредитна карта Бяла Карта имат възможност да се възползват от специални намаления и промоции при избор на услугите на редица спортни и фитнес центрове у нас.

След като вече си взел нужните мерки за укрепване на своето тяло и организъм, е време да помислиш за това как да ограничиш до минимум вредните бактерии и микроорганизми в средата около себе си. През зимата, когато върлуват най-различни вируси и зарази, е неизбежно да имаш контакт с болни хора или поне с такива, които страдат от обикновена настинка. В тази връзка повече от всякога трябва да обръщаш внимание на личните си хигиенни навици. Редовното миене на ръцете преди ядене е особено важно за предпазване от нежеланите вируси. Препоръчваме ти също така винаги да имаш в себе си пакетче мокри кърпички, които да използваш при нужда. Все пак когато си навън, невинаги имаш достъп до вода и сапун, нали?

Имунитетът и защитните сили, които ни помагат да се предпазим от вируси и заболявания, зависят не само от нашето физическо състояние, но и от психическото ни такова. Така че в никакъв случай не бива да позволяваш стресът и напрежението в ежедневието ти да достигнат прекалено високи нива. Постарай се да изградиш подходящ баланс между работата и личния живот, който ти позволява от една страна да се справяш успешно с професионалните си цели и задачи, а от друга – да имаш време за прекарване на приятни моменти със семейството и приятелите. И не забравяй за най-важното – пълноценния сън и почивка. Редица изследвания показват, че липсата на достатъчно сън е една от основните причини за понижаването на имуннните сили на организма и предразполагането му към заболявания.

И не на последно място, е добре да следиш за всички симптоми и сигнали, които ти дава твоето тяло. Дори и да са наглед малки неща, като например болка в определена област, временно стягане на гърлото, по-често ходене до тоалетна от обикновено и т.н. Всички подобни сигнали показват, че има някакъв проблем, на който трябва да обърнеш внимание и да вземеш необходимите мерки. А те могат да са приемане на повече витамини, консумиране на топли напитки или, ако е нужно, посещение на специалист. По-удачният вариант е да реагираш предварително, а не да оставиш здравословните ти неволи да се задълбочат и да станат по-трудни за премахване.

Твоята кредитна карта Бяла Карта винаги е до теб, за да ти помогне, когато става въпрос за здравословното ти състояние и физическа кондиция. Тази кредитна карта може да ти гарантира необходимите финансови средства за покриване на спешни и неочаквано възникнали медицински разходи. В допълнение, притежателите на кредитна карта Бяла Карта получават право на специални отстъпки при избиране услугите на редица здравни заведения, спортни и фитнес центрове. Използвай възможностите, които ти предоставя кредитна карта Бяла Карта, и се погрижи за отличното състояние на тялото и духа си!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш