Кандидатствай Вход
Как да се справиш финансово с важните събития в живота ти?

Как да се справиш финансово с важните събития в живота ти?

 • Бяла Карта
 • 15.04.2018
 • Лайфстайл
 • Коментари: 0
 • 1337

В живота на всеки човек има събития, които помни цял живот – те са онези важни моменти, които остават отпечатъка си в съзнанието си. Сватба, раждане на дете, записване в елитен университет – това са само част от събитията в живота ни, които се свързват с много положителни емоции, но и с известна доза напрежение. Закупуването на ново жилище, сдобиването с нов автомобил също се нареждат сред периодите, които са комбинация от позитивни емоции и огромни финансови предизвикателства.

Всяко едно от тези събития всъщност ни коства крупни финансови средства, които, каквото и да правим, не можем да избегнем. Има ли обаче начин да преминем през хубавите и преломни моменти в живота, без да затъваме в задължения и да изпитваме бюджета си?

Предлагаме ти няколко съвета, които могат да ти бъдат от полза, когато става въпрос за финансовата гледна точка на тези събития. Ако проявиш съобразителност и премислиш внимателно вариантите, ще можеш да избереш най-правилното и финансово изгодно решение, за да може тези важни събития да не костват всичките ти спестявания:

 • Начало на висше образование, или записване в елитно учебно заведение – ето един страхотен повод да промениш живота си в една по-добра посока, но и да се сблъскаш с десетки финансови предизвикателства, които съпътстват подобно събитие в живота ти. Без значение каква степен на висше образование записваш, неизбежно ще ти е нужен стабилен финансов ресурс. Като ценни съвети, можем да ти дадем тези:
  • Ако смениш местожителството си, с цел да учиш в избрания университет, разходите ти ще нараснат главоломно, затова можеш да ги ограничиш, като: следиш промоционални оферти в магазините; пазаруваш промоционални артикули онлайн; сведеш до минимум излизанията по ресторанти и барове; не харчиш за вещи, които не са ти от първостепенно значение.
  • Освен да намалиш разходите, по-разумно е и да избереш съжителство с няколко човека, така наемът ти ще бъде в пъти по-нисък, отколкото, ако избереш да обитаваш самостоятелно апартамент.
  • Много студенти прибягват до заеми, за да покрият някои от нуждите си. Тук трябва да се отбележи обаче, че голяма част от обучаващите сe нямат изградена кредитна история, а ако имат – тя е минимална. Този факт се явява понякога проблем за одобрение на заема. Затова ние ти препоръчваме кредитен инструмент, с който ще разполагаш с парични средства постоянно, за да прокриеш всяка изникнала инцидентно нужда. Кредитна Бяла Карта е създадена, за да бъде масово достъпно кредитно средство, затова е гъвкав и иновативен инструмент. Лишена от банкови документи и процедури, Бяла Карта е пластиката, с която можеш да се сдобиеш, дори ако нямаш кредитна история. Точно това я прави толкова подходяща за студенти. Бяла Карта се приема в почти всички обекти, а най-хубавото е, че е международна и можеш да я ползваш не само в страната ни. За да се сдобиеш с нея, не е нужно да заплащаш такси, просто се свържи с нас по телефон или онлайн. При одобрение, ние ще ти я доставим безплатно. Не се притеснявай, ако не ти се наложи убезателно да ползваш парите от Бяла Карта – тя няма да ти коства нищо, до момента, в който не започнеш да плащаш с нея.
 • Сватба – сватбеният ден е вълнуващо събитие, което не минава без огромни дози притеснение. Разбира се, финансовите ресурси също са един от най-крупните, които са ти необходими. Особено, ако държиш на тържеството и присъствието на всички роднини на него. Ето няколко съвета как да спестиш: намери някой близък, който може да те разкраси за празника ти – не е нужно задължително да плащаш за скъпа прическа, професионален грим и маникюр. Практически тези неща са заменими с подобни, но доста по-бюджетни алтернативи. Косата ти може да изглежда страхотно, както и целият ти външнен вид, ако се довериш на някоя приятелка, на която ѝ се отдават разкрасителните процедури. Добър съвет е и да започнеш подготовка максимално рано, за да си разпределиш разходите по периоди – така няма да е толкова натоварващо за общия бюджет.
 • Покупка на ново жилище – разбира се, най-вероятно тук ще дойде моментът за ипотеката. Огромни разходи и необходимо правилно разпределение на бюджета. Тук искаме да споменем, че за одобрението за подобен голям размер кредит (жилище или дори авомобил), ще ти е необходима добра кредитна история и чисто кредитно минало. По-добре да притежаваш няколко кредитни карти, които са изплащани редовно и да си изряден платец с добър профил, когато става въпрос за големи размери кредити. За тази цел отново ще ти е на помощ Бяла Карта, с която можеш да пазаруваш и успоредно да създаваш стабилното си финансово бъдеще.
Кредитна карта, с която имаш, когато искаш