Кандидатствай Вход
Как да се справиш финансово с важните събития в живота ти?

Как да се справиш финансово с важните събития в живота ти?

В живота на всеки човек има събития, които помни цял живот – те са онези важни моменти, които остават отпечатъка си в съзнанието си. 

Сватба, раждане на дете, записване в елитен университет – това са само част от събитията в живота ни, които се свързват с много положителни емоции, но и с известна доза напрежение. 

Закупуването на ново жилище, сдобиването с нов автомобил също се нареждат сред периодите, които са комбинация от позитивни емоции и огромни финансови предизвикателства.

Всяко едно от тези събития всъщност ни коства крупни финансови средства, които, каквото и да правим, не можем да избегнем. 

Има ли обаче начин да преминем през хубавите и преломни моменти в живота, без да затъваме в задължения и да изпитваме бюджета си?

Предлагаме ти няколко съвета, които могат да ти бъдат от полза, когато става въпрос за финансовата гледна точка на тези събития. 

Ако проявиш съобразителност и премислиш внимателно вариантите, ще можеш да избереш най-правилното и финансово изгодно решение, за да може тези важни събития да не костват всичките ти спестявания. 

Каква е ролята на кредитните карти във важните събития в живота?

За съжаление не винаги можем да сме напълно подготвени при настъпване на важни за нас събития - запояване на университета, създаване на семейство, нов дом, очаквани и неочаквани, но важни разходи ни съпътстват в ежедневието. 

Как обаче да се справяш с тях без да се стресираш? Ако се чудиш как да се справиш финансово с важните събития в живота ти, винаги можеш да, може да разчиташ на правилната кредитна карта. 

Благодарение на одобрения вече лимит по кредитната ти карта, ще можеш да разполагаш със средства винаги, когато имаш нужда - в ежедневието, но и във важните моменти в живота.

И все пак, не забравяй, че част от важните моменти могат да бъдат планирани. Не пропускай да се подготвиш максимално за тях. Изгради си личен финансов план, който да ти помогне да се подготвиш предварително. 

Примери за финансово важните събития в живота

Началото на университета

Начало на висше образование, или записване в елитно учебно заведение – ето един страхотен повод да промениш живота си в една по-добра посока, но и да се сблъскаш с десетки финансови предизвикателства, които съпътстват подобно събитие в живота ти. 

Без значение каква степен на висше образование записваш, неизбежно ще ти е нужен стабилен финансов ресурс. Като ценни съвети, можем да ти дадем тези.

Ако смениш местожителството си, с цел да учиш в избрания университет, разходите ти ще нараснат главоломно, затова можеш да ги ограничиш, като: 

  • следиш промоционални оферти в магазините
  • пазаруваш промоционални артикули онлайн
  • сведеш до минимум излизанията по ресторанти и барове
  • не харчиш за вещи, които не са ти от първостепенно значение

Освен да намалиш разходите, по-разумно е и да избереш съжителство с няколко човека, така наемът ти ще бъде в пъти по-нисък, отколкото, ако избереш да обитаваш самостоятелно апартамент.

Как да използваш кредитна карта докато учиш висше образование?

Много студенти прибягват до заеми, за да покрият някои от нуждите си. 

Тук трябва да се отбележи обаче, че голяма част от обучаващите сe нямат изградена кредитна история, а ако имат – тя е минимална. 

Този факт се явява понякога проблем за одобрение на заема. Затова ние ти препоръчваме кредитен инструмент, с който ще разполагаш с парични средства постоянно, за да прокриеш всяка изникнала инцидентно нужда.  

Препоръчително е да използваш кредитната си карта предимно за извънредни разходи, които знаеш, че ще можеш изцяло да покриеш на датата на падежа. 

Когато използваш по този начин своята кредитна карта в университета, ще можеш да разполагаш с допълнителни средства, когато имаш нужда.

В същото време, ако си изряден кредитополучател, ще можеш да градиш кредитната си история. 

Кредитна Бяла Карта е създадена, за да бъде масово достъпно кредитно средство, затова е гъвкав и иновативен инструмент. 

Лишена от банкови документи и процедури, Бяла Карта е пластиката, с която можеш да се сдобиеш, дори ако нямаш кредитна история. Точно това я прави толкова подходяща за студенти. 

Бяла Карта се приема в почти всички обекти, а най-хубавото е, че е международна и можеш да я ползваш не само в страната ни. 

За да се сдобиеш с нея, не е нужно да заплащаш такси, просто се свържи с нас по телефон или онлайн.

При одобрение, ние ще ти я доставим безплатно. Не се притеснявай, ако не ти се наложи обезателно да ползваш парите от Бяла Карта – тя няма да ти коства нищо, до момента, в който не започнеш да плащаш с нея.

Сватба 

Сватбеният ден е вълнуващо събитие, което не минава без огромни дози притеснение. Разбира се, финансовите ресурси също са един от най-крупните, които са ти необходими. 

Особено, ако държиш на тържеството и присъствието на всички роднини на него. 

Ето няколко съвета как да спестиш: намери някой близък, който може да те разкраси за празника ти – не е нужно задължително да плащаш за скъпа прическа, професионален грим и маникюр. 

Практически тези неща са заменими с подобни, но доста по-бюджетни алтернативи

Косата ти може да изглежда страхотно, както и целият ти външен вид, ако се довериш на някоя приятелка, на която ѝ се отдават разкрасителните процедури. 

Добър съвет е и да започнеш подготовка максимално рано, за да си разпределиш разходите по периоди – така няма да е толкова натоварващо за общия бюджет.

Покупка на ново жилище 

Разбира се, най-вероятно тук ще дойде моментът за ипотеката. Огромни разходи и необходимо правилно разпределение на бюджета. 

Тук искаме да споменем, че за одобрението за подобен голям размер кредит (жилище или дори авомобил), ще ти е необходима добра кредитна история и чисто кредитно минало.

По-добре да притежаваш няколко кредитни карти, които са изплащани редовно и да си изряден платец с добър профил, когато става въпрос за големи размери кредити.

За тази цел отново ще ти е на помощ Бяла Карта, с която можеш да пазаруваш и успоредно да създаваш стабилното си финансово бъдеще.

Ролята на кредитната карта в семейния живот

Както виждаш, когато стартираш семейния си живот, кредитната карта ще ти бъде полезна.

Тя може да ти помогне да изградиш добра кредитна история. Това от своя страна може да бъде първата крачка към закупуване на жилище и създаване на сигурен и уютен дом.

От друга страна, кредитната карта е полезна и в ежедневието на семейния живот - разходи за битови сметки, пътувания, неочаквани разходи, ремонти и какво ли още не. 

С правилната кредитна карта, ежедневието може да бъде по-лесно, защото можеш да елиминираш стреса от липсата на финанси. 

Когато избираш кредитна карта, не забравяй да я съобразиш спрямо своите нужди и потребление. 

Ако търсиш карта, която да е няма годишна такса за обслужване на картата и да е без такси при теглене на банкомат - Бяла Карта може да бъде правилният избор за твоите нужди. 

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш