Кандидатствай Вход
Как да си гарантираш добро настроение в офиса?

Как да си гарантираш добро настроение в офиса?

  • Бяла Карта
  • 02.04.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 787

Прекалено високите нива на стрес и напрежение са сред най-сериозните проблеми за почти всеки съвременен работещ човек. Като основни причини за тях се смятат интензивността на самите работни процеси в днешно време, несигурността в професионален план, както и забързаното ежедневие като цяло. Ако и ти имаш проблем със стреса и не се чувстваш удобно в офиса, значи днешната статия от блога на Бяла Карта е точно за теб. В следващите редове ще ти дадем няколко полезни съвета относно гарантирането на добро настроение и правенето на работното ежедневие една идея по-търпимо и приятно.

1. Личните проблеми да си останат лични – на първо място, не бива да позволяваш личните проблеми да се запечатват в твоето съзнание и да оказват влияние върху настроението и представянето ти в офиса. Това само ще намали продуктивността ти в рамките на работния ден и ще те кара да се чувстваш нещастен и неудовлетворен. Запомни, че личните проблеми си остават лични и за тях трябва да мислиш единствено докато си си вкъщи. Щом преминеш прага на офиса, ги остави настрана и се съсредоточи върху работата и взаимоотношенията си с колегите. Подобна практика ще ти донесе значително по-голямо спокойствие както в професионален, така и в житейски план.

2. Здравословен режим на хранене – здравословният режим на хранене е фактор, който ще ти помогне да се поддържаш в по-добра физическа и психологическа кондиция през целия ден, както и да изпълняваш работните си задължения много по-ефективно. Определено ще ти е от полза да си изградиш такъв режим. Задължително в дневните ти дози храна трябва да влизат достатъчни количества плодове и зеленчуци. Те са основният източник на витамини и полезни вещества, осигуряващи отличното здравословно състояние на човешкия организъм. За обяд се препоръчват по-леките и нетлъсти меса, като е добре да избягваш непрекъснатото консумиране на различните типове бързи храни. В допълнение, приемай през целия ден необходимите дози вода, за да съхраниш хидратираността и свежестта на тялото си.

3. Умела организация на личните вещи – добрата организация на личните вещи е от ключово значение за постигане на спокойствие и комфорт в рамките на работния ден. Погрижи се твоето бюро да е изрядно подредено, като излишните вещи трябва да са разчистени, а другите такива – разпределени по начин, позволяващ максимално бързото им и лесно намиране при нужда. Използвай по предназначение всякакви шкафове и чекмеджета, с които разполагаш. Най-важното в крайна сметка е когато седнеш да работиш на служебния компютър, пред погледа ти да не се появяват всякакви странични неща, които биха могли да ти пречат или да те разсейват.

4. Без опити за превъзпитаване на колегите – ако има колеги, чиито навици или маниери те дразнят, не се опитвай задължително да ги промениш. Не забравяй, че всеки човек има собствени разбирания за живота, ценности и начини на изразяване на чувствата и емоциите. Разбира се, винаги би могъл да говориш с отсрещния човек във връзка с компромисите, които трябва да бъдат направени и от двете страни, за да цари в офиса хармония и разбирателство. Но като цяло създаването на нагласа за повече толерантност, отвореност към другите и приемането им такива каквито са, несъмнено ще ти помогне да се разбираш по-добре с околните и да си гарантираш повече спокойствие в работното ежедневие.

5. Почивка в точния момент – важно е също така да знаеш кога си „прегрял“ и наистина се нуждаеш от няколко дни почивка, през които да се отдалечиш от работните стрес и напрежение. Препоръчваме ти в такива моменти да заминеш за някоя далечна и непозната дестинация, където ще можеш да релаксираш пълноценно и отново да се заредиш с енергията, която ти е необходима за ефективно изпълнение на задълженията в офиса. Ако имаш нужда от допълнително финансиране за подобна почивка, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти го предостави. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната във всички държави и ще ти предостави максимална финансова сигурност по време на цялото пътуване.

6. Смяна на работата – и накрая, ако нито почивката, нито предишните съвети помогнат и продължаваш да се чувстваш подтиснато и некомфортно в офиса, значи може би е време за смяна на работата. Смяната на работата винаги е трудно и донякъде рисково решение, но определено си заслужава, ако това решение ще ти предостави по-спокойно ежедневие и по-голяма удовлетвореност в бъдеще. Кредитна карта Бяла Карта ще бъде до теб в преходния период и ще ти помогне да покриеш без проблем спешните разходи и плащания. Бяла Карта е кредитната карта, която винаги е на твоя страна и се съобразява само и единствено с твоите нужди, навици и желания.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш