Кандидатствай Вход
Как да си намериш работа, която обичаш?

Как да си намериш работа, която обичаш?

  • Бяла Карта
  • 28.07.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1055

Изследванията показват, че повече от половината от нас са нещастни по време на работа. В този материал обаче ще те запознаем със съвети как да намериш работа, която харесваш.

От адвокати до брокери и изпълнителни директори, тези съветници в The Oracles са доказателство, че е възможно да бъдеш успешен и да имаш работа, която обичаш. Ето какво споделят те, за това как са намерили работа, която обичат:

1. Спри да правиш неща, които мразиш - Гари Вайнерчук

Намерих това, което трябваше да направя, защото знам кой съм и пренебрегвам всички останали. Слушай себе си и престани да правиш неща, които мразиш. Не приемай лоша работа, защото плащат повече и не ходи в колеж, само за да отговориш на очакванията на другите.

Ако не знаеш какво искаш да направиш, опитай възможно най-много неща. Излез от зоната си на комфорт. За да откриеш своята страст, започни като попиташ хората около теб за твоите умения и слабости. След това, насочи уменията си там, където можеш да ги прилагаш - в сфера, подходяща за теб.

Когато откриеш мечтата си, придържай се към нея, дори когато е трудно. Имай смелостта да вярваш, че можеш да правиш това, което обичаш до края на живота си - защото можеш.

2. Научи се да се оценяваш релевантно - Алисън Бърд

“Семейният живот, местоположението, социално-икономическото състояние, расата и половата принадлежност определят твоята самооценка в живота. Бях изоставен от баща, който беше в затвора и отгледан от майка, която ме обичаше, но работеше на три работни места. Прекарах младежките си години в търсене на потвърждение, че имам значение.”

Ако си в конфликт със себе си, как можеш да откриеш значима работа? Запитай се: мога ли да се самооценя? Живея ли за моята цел  или търся цел в неща извън мен? Как овладявам величието и приноса си към света?

Намерих призванието си, като изследвах тези въпроси толкова често, че страхът от провал избледня. Започнах да се доверявам на себе си. Научих се да се провалям и разбрах, че провалът е временен, но задължителен и е най-добрата ти обратна връзка в процеса на личностно израстване.

Не забравяй: значимата роля има твоята самоувереност. Повечето хора се съпротивляват на метода проба- грешка, но загубата е част от процеса. Алисън Бърд е коуч по продажби и основател на The Church of Profit Acceleration, който генерира 13 милиона долара приходи от продажби на клиенти през 2018 г .

3. Носи стойност - Glennda Baker LeBlanc

“Намирането на смислена работа не трябва да бъде просто игра на тото. За мен ключът към успеха е да мога да донеса стойност, докато се чувствам ценена.”

След 26 години в сферата на недвижимите имоти, днес съм много по-страстна и отдадена, отколкото когато започнах. Получавам удовлетворение от това да помагам на клиентите да намерят истинските си домове, което обикновено е най-голямата им инвестиция. Те зависят от мен, за да имат експертни познания и съвети за техните спестявания в живота. Glennda Baker LeBlanc е асоцииран брокер на Berkshire Hathaway HomeServices.

4. Понякога идеите идват неочаквано - Кени Рутер

“Преди няколко години имах един период, в който прекарвах извънработното си време в изграждането на играчка за пръскане на вода, просто така за забавление. Моите момчета я обичаха и съседите започваха да се тълпят и да искат да си купят. Когато обаче реших да продавам наръчници онлайн как сам да си изградиш такава играчка, открих, че няма удобна платформа за продажба на онлайн обучения. Затова реших да започна да изграждам такава. Не възнамерявах проектът да отнема от дневната ми работа. Просто следвах моите интереси и решаването на дадения проблем. Стремежът да намеря решение ме доведе до създаването на компания.”

Нещастието на работното място не означава непременно, че трябва да започнеш търсене на нова работа. Вместо това, прекарвай времето си, ангажиран с други интересни задачи, като се занимаваш със своите страсти или идеи. Това може да ти даде яснота - или да се влюбиш отново в работата си, или да доведе до изцяло нова възможност. Кени Рутер е главен изпълнителен директор и съосновател на Kajabi.

5. Опитай различни неща - Раул Виласис

“Работя от 13-годишна възраст. Тогава моята мотивация беше пари. Когато пораснах, осъзнах, че парите не са достатъчни, за да ме задържат в работата. Отне известно време да намери нещо, в което съм добър и да печеля пари. Трябваше търпеливо да изпробвам различни неща.”

Работата само за пари няма да те направи щастлив в дългосрочен план. Ако искаш да намериш смислена работа, запитай се какво би правил, дори ако не ти плащат. За да намериш средства, които да инвестираш в нещата, които обичаш - кредитна карта Бяла Карта те уляснява във всяка покупка - онлайн и офлайн.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш