Кандидатствай Вход
Как да си направиш домашен фитнес?

Как да си направиш домашен фитнес?

  • Бяла Карта
  • 03.02.2021
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 526

Прекарването на повече време у дома, работата от вкъщи, ограничаването на социалните контакти и затворените фитнес зали превърнаха активното спортуване в предизвикателство. Без значение какъв спорт обичаш, по време на карантината най-вероятно ти е било доста трудно да го практикуваш. Една голяма част от хората обичат да поддържат добра форма чрез кардио и фитнес тренировки. Когато обаче домът ти се превърне в офис, училище и единственото място за забавление в ежедневието, дали е толкова лесно да го превърнеш и във фитнес зала?

Отговорът е “да”, стига да се запасиш с най-важните уреди и подръчни средства, които да ти помогнат да тренираш качествено. Така ще можеш да вземаш максимума от тренировките вкъщи и да се поддържаш във форма, дори и когато трябва да спортуваш само в дневната си.

Как да си направиш функционален домашен фитнес?

Ето няколко важни “аксесоара”, които ще ти помогнат в тази мисия:

Въже за скачане

Почти всеки експерт ще ти препоръча да се снабдиш с въже за скачане - с него винаги можеш да натоварваш различни мускули в иначе кратки тренировки. Дори и да ти се струва без значение кой артикул точно ще избереш, всъщност има разнообразие от въжета на пазара. И за да си гарантираш една наистина добра тренировка за цялото тяло, то по-добре се спри на по-качествените варианти. Избери въже, което да ти върши работа за дълго време.

Велоергометър

Тялото за лятото се прави през зимата, така че не чакай да стане топло, за да започнеш да караш усилено колело. Стига да имаш достатъчно място в жилището си, може да си поръчаш велоергометър онлайн и определено няма да съжаляваш за покупката си. Уредът е перфектен начин за подобряване на дишането и снабдяване на кръвта с кислород.

Добра постелка

Ако искаш да влезнеш във форма у дома, на 100% ще ти трябва постелка. Има различни видове постелки на пазара - от такива за йога до постелка за скачане и по-интензивни упражнения. Последният вариант е малко по-дебел и се използва за по-интензивни тренировки.

Интересен е и въпросът къде да поставиш постелката си. Ако имаш достатъчно място в спалнята си, това може би ще е правилната локация. Но експертите ще ти кажат да опиташ да направиш хола си пространство за фитнес и да оставиш спалнята за сън.

Що се отнася до самата постелка, тя трябва да бъде поставена в зона, която позволява по-голям обхват на движение. Така ще можеш лесно и без пречки да правиш бързи тренировки и да раздвижваш различни мускули.

Ластици

Това е друго основно оборудване, което трябва да бъде част от домашния фитнес зала на всеки. Джейми Хики, сертифициран личен треньор / диетолог и основател на Truism Fitness, каза: "Ластиците са задължителни във фитнеса у дома, те заемат много малко място, изключително гъвкави и икономически ефективни. Те се предлагат в различни нива на съпротивление - от много леки до изключително тежки, което прави така, че винаги да имаш възможност да се предизвикаш. "Ластиците за спорт могат да се използват и вместо тежести.

Дъмбели

Дъмбелите не заемат много място в жилището и служат за идеални тренировки, чрез които да напрягаш мускулите си. Регулируемите дъмбели са едни от най-важните неща за качествена тренировка вкъщи и няма да ти костват голяма инвестиция.

Гирички

Гиричките също са изключително полезно оборудване, поради своите компактни размери и функционалност. Могат лесно да бъдат прибрани, когато не са ти необходими и веднага да са ти под ръка, за да допълват твоите кардио упражнения.

Разбира се, трябва да избереш такива, които да са релевантни на твоето тегло и след това да надграждаш с по-тежки.

Подходящата спортна екипировка

Един от факторите за ефективно трениране е удобното и подходящо облекло. Затова се постарай да се снабдиш с най-удобните за теб спортни дрехи - от ръкавици за фитнес до качествени маратонки. Не подценявай качествените спортни дрехи и по-добре заложи на най-високо качество, за да улесниш постигането на добри резултати при тренировките.

В случай, че имаш нужда от допълнителни финанси, за да се снабдиш с всичко необходимо за един фитнес у дома, кредитна карта Бяла Карта ще ти даде възможност да разполагаш с парични до заплата – всеки месец.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш