kak-da-sme-efektivni-v-profesionalen-aspekt-kogato-pytuvame

Как да сме ефективни в професионален аспект дори когато пътуваме?

  • Бяла Карта
  • 11.11.2021
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 223

В съвремения глобализиран и динамичен свят доста често ни се налага да съвместяваме пътуването с професионалните задължения. Редица са примерите, които могат да бъдат дадени за подобна комбинация. Ако си на бизнес пътуване, трябва както да се погрижиш за своя багаж, придвижване до различните обекти и чисто ежедневни дейности (напр. хранене), така и да следиш непрекъснато  за промени и акуализации в служебния ти график, и за всякаква друга информация, която може да се окаже важна за предстоящите срещи с клиенти или партньори. В случай пък, че си собственик на бизнес, то всяко едно твое пътуване, включително такива с цел почивка и релаксация, неизменно ще съдържа определени професионални ангажименти или най-малкото следене на състоянието на съответната фирма. Как да се справиш с подобно съчетание на задължения? В следващите редове ще ти дадем няколко полезни съвета за по-високата ти ефективност в професионален аспект по време на пътуване.

Направи добра организация – добрата организация е от особено голямо значение за това нивата на стрес и напрежение в рамките на пътуването да бъдат максимално ограничени. Във въпросната организация се включват най-вече аспекти като резервации за пътуване, запазване на стаи в хотели, поръчване на кетъринг и всички други необходими услуги. Колкото по-рано бъдат уредени подобни неща, толкова по-спокойно ще протече твоето пътуване и съответно престой в съответната дестинация. А последното значи, че ще можеш да отделиш достатъчно време за професионалните задачи и проекти, които си предвидил да завършиш в рамките на пътуването.

Храни се здравословно – важно е да не забравяш да се храниш здравословно. Често по време на пътувания хората залагат на прекалено големи количества бързи храни и безалкохолни напитки. А тяхната непрестанна консумация в повечето случаи оказва негативно влияние върху човешката кондиция и работоспособност. Препоръчваме ти да се опиташ да спазваш здравословен хранителен режим – консумирай плодове и зеленчуци, приемай достатъчно течности (и най-вече минерална вода), избягвай прекомерните дози кофеин, алкохол и тютюн. По този начин от една страна ще се чувстваш значително по-добре, а от друга – ще бъдеш много по-ефективен в професионален аспект.

Следи важните новини и информация -  такива могат да са както информация, свързано с климата и политическата обстановка в дестинацията, към която си се насочил, така и новини за развитието и тенденциите в твоя бизнес сектор. Смартфонът ще ти бъде изключително полезен за тази цел. Просто трябва да последваш подходящите страници в социалните мрежи или да се абонираш за други приложения, които те снабдяват с важна и полезна за теб информация.   

Осигури си достатъчно време за сън – добрият сън играе значителна роля за кондицията на човека, особено по време на пътуване. В този смисъл, те съветваме да разпределиш професионалните си ангажименти, развлеченията и другите планирани дейности така че да ти остава достатъчно време да се наспиш. Помни, че когато си изморен и ти се спи, няма да можеш да изпълниш нито една от предвидените си задачи качествено и навременно.

Провери за достъп до интернет – постоянният достъп до интернет е от ключово значение при комбинацията работа – пътуване. Хубаво е предварително да си наясно дали такъв ще бъде налице. Попитай служителите на хотела, в който предстои да се настаниш, дали е наличен Wi-Fi, направи същото и по отношение на летища и други места, където ще имаш престои. Също така проучи съответния град и по-специално това къде в него са създадени специални Wi-Fi зони, които да можеш да използваш при спешна нужда.

Не се притеснявай да делегираш отговорности – няма как винаги да вършиш всичко сам, особено когато ти се налага да пътуваш. Би било мъдра идея, ако имаш собствен бизнес, да делегираш част от отговорностите си на доверен служител. Подобна практика би те улеснила значително по отношение на твоето пътуване, в рамките на което ще е нужно само да се чуваш с конкретния човек и да проверяваш периодично дали всичко е наред.

Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната във всички държави по света и може да се използва практически на всякакви места и обекти. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта ще направи покупките и разплащанията ти една идея по-бързи., лесни и удобни, и ще ти гарантира пълната финансова сигурност и спокойствие. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и бъди максимално ефективен и продуктивен в своето ежедневие!