Кандидатствай Вход
Как да спестиш пари в супермаркета?

Как да спестиш пари в супермаркета?

Покупките на храна изяждат голяма част от месечния ти бюджет. Често не осъзнаваме колко всъщност харчим в супермаркета, тъй като храната е необходимост. Истината обаче е, че ако не си правиш сметката, има вероятност да дадеш много повече от необходимите пари за храна, които иначе можеш да пренсочиш към друга нужда.

Как да намалиш разходите

Ако се опитваш да намалиш разходите и да вкараш във форма бюджета си, продължи да четеш днешната статия в блога на кредитна карта Бяла Карта.

Започни с малки промени, за да видиш големия резултат. Първото нещо, което трябва да направиш е да помислиш каква част от месечния си бюджет можеш да отделиш за хранителни стоки. След това, направи меню за седмицата с необходимите хранителни продукти, които да отговаря на бюджета ти.

Имай предвид, че да имаш списък не е достатъчно. Важно е да минимизираш „разходките“ до супермаркета. Големите магазини следват правила на подреждане, музикално оформление и дори аромати (като например този на прясно изпечен хляб), за да те накарат да пазаруваш в по-големи от необходимите количества. Да, магазините са една добре смазана маркетингова машина, на която почти всички лесно можем да се поддадем.

За да не си създаваш излишно напрежение, просто пазарувай 1 път в седмицата. Отиди с подготвения списък и се постарай да го следваш стриктно. Много е вероятно в списъка си да не включиш чипс, шоколад и бонбони. Ако успееш да заобиколиш щанда с изкушенията, ще спестиш пари и ще е по-лесно да подъържаш фигурата си.

Онлайн пазаруването също може да е полезно, за да минимизираш разходите си. Когато пазаруваш от онлайн супермаркет, по-лесно ще спазваш списъка си – без да се изкушаваш.

Друго важно нещо, което може да ти спести пари е да гледаш какво получаваш и на каква цена. По-малките разфасовки са с по-ниска цена, но често, когато купуваш по-голямо количество, излиза по-изгодно. Най-лесният начин да си направиш сметката в това отношение е да сравниш цената на килограм.

Лесно можеш да се загубиш в огромното разнообразие от продукти в магазина или от готовата храна в супермаркета. Запомни обаче, че удобството да не приготвяш храната си вкъщи, има цена. Пликът с нарязана и измита салата може и да ти се струва добра идея, но цената често е в пъти по-висока.

Виж още идеи как да спестиш пари в ежедневието.

За да спестиш пари, когато имаш време, направи заготовки за някоя вечеря и ги сложи във фризера или хладилника. Така ще имаш удобството, но и ще спестиш пари.

Мобилните приложения на магазините или картите за отстъпка могат да ти спестят пари. Абонирай се за тях, но пак подхождай внимателно и не си купувай нещо само, защото е на промоция.

Разбира се, можеш да преглеждаш и седмичните промоции в магазините. Когато имаш малко време, разгледай брошурите на супермаркетите и прецени кои от намалените продукти ще са ти необходими за седмичното меню. Друг вариант е да планираш седмичното си меню на база промоционалните оферти.

Ако имаш нужда от допълнителни средства, помисли да вземеш кредитна карта. Кредитната карта е добър вариант, тъй като ще имаш пари на разположение винаги, когато ти потрябват.

 

С кредитна карта Бяла Карта пък няма да плащаш такси при теглене на пари от банкомати в България и целия Европейски съюз, при плащане на ПОС терминал или онлайн. Кредитна карта Бяла Карта е с лимит от 100 до 3000 лв., за да можеш да покриеш нуждите и да удоволетвориш желанията си дори преди заплата.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш