Кандидатствай Вход
Как да спестиш пари за лятната почивка?

Как да спестиш пари за лятната почивка?

 • Бяла Карта
 • 24.04.2018
 • Лайфстайл
 • Коментари: 0
 • 1452

Мечтаеш за приказна лятна ваканция на някое екзотично място, но все още се чудиш, дали ще можеш да отделиш от бюджета си за подобен разход?

Всъщност има начин – просто трябва да започнеш да спестяваш няколко месеца по-рано, например от зимата или пролетта. Така, когато наближат топлите месеци, вече ще имаш спестена сума. Важният въпрос, разбира се, е как по-точно да спестяваш, след като имаш куп разходи и не толкова неограничени приходи.

Ще ти предложим няколко варианта, благодарение на които имаш шанс да си спестиш финанси за желаната лятна почивка.

Първият съвет е да преструктурираш бюджета си и да преосмислиш приоритетите си. Това включва не само задълженията, които имаш всеки месец, но и отношенията с банкови институции. Ако имаш много кредитни карти, а ползваш само една или две от тях, по-добре закрий останалите. Ако все още не притежаваш кредитна карта, то е крайно време да се сдобиеш с такава. Защото именно с кредитната карта можеш да изградиш кредитен профил, на който финансовите институции ще гласуват доверие в бъдеще. Благодарение на кредитната пластика ще можеш не само да пазаруваш без да се притесняваш, но и да се възползваш от дадени бонуси. Най-големият плюс на една кредитна карта обаче е факта, че чрез нея градиш кредитна история и ако не закъсняваш с вноските си, ще имаш добро кредитно минало. Това ти гарантира висок кредитен рейтинг и надежден профил на кредитополучател пред банковите и небанкови институции. И ако вече те убедихме да имаш кредитна карта, то е нужно и да избереш подходящата за теб. Затова ти препоръчваме Бяла Карта – кредитната карта, с която можеш да пазаруваш навсякъде по света, защото е международна карта. Бяла Карта е създадена, за да се нагажда към твоите нужди и потребителски навици – с нея можеш да пазаруваш онлайн, да се разплащаш на ПОС терминал, но и да теглиш пари в кеш от банкомат, при това без такса за това.

Освен да се сдобиеш с кредитна Бяла Карта, е нужно и да се запознаеш и с някои хитринки, които могат да ти помогнат да спестиш пари през следващите няколко месеца.

Виж нашите предложения и избери поне няколко, за да разбереш, дали можеш контролираш финансите и бюджета си, поставяйки си крайна цел.

А ето и начините, по които да спестиш пари:

 • Пазарувай по време на сезонните намаление – в големите търговски обекти със сигурност ще намериш редица страхотни оферти, благодарение на сезонните промоции. Точно това е времето да се сдобиеш с обувките и дрехите, от които имаш нужда, като едновременно спестиш пари.
 • Абонирай се за нюзлетър от любимите си онлайн магазини – така че получаваш промоционалните оферти веднага и ще можеш да се възползваш от ниските цени, преди да свършат артикулите.
 • Проучвай нискотарифните авиокомпании за евтини билети – ако планираш лятото да отидеш до някоя по-далечна дестинация, то сега е времето да резервираш билети, ако искаш да ги вземеш на добри цени. Затова докато сърфираш в мрежата, проверявай и за ниски цени на полети – повярвай ни, така ще си спестиш големи суми пари.
 • Изключвай телевизора и останалите електроуреди, които не използваш – това е едно от правилата, които всеки забравя – пестенето на енергия. Ако наистина искаш да спестиш пари, просто регулирай разхода си на електроенергия – крушки, телевизори, зарядни, компютри. Всички тези уреди могат да се използват далеч по-пестеливо, при добро желание.
 • Спри да колекционираш и започни да разпродаваш – няма как да не намериш ненужни вещи в дома си, или пък стари и нежелани дрехи, които се чудиш къде да прибереш. Това е идеална възможност да организираш разпродажба – така ще се лишиш от нещата, които ти пречат и същевременно някой ще ти даде пари за това.
 • Прави си списък за покупки и го следвай.
 • Покани приятели у дома, вместо да излизаш навън – можете да играете карти, да гледате филми у дома, да играете настолни игри – на практика има куп забавления в домашна обстановка. Разбира се, този съвет важи само за някои случаи, но все пак е добър вариант и ефективен за пестене на малко пари.
 • Винаги сравнявай цените – без значение, дали пазаруваш в магазина или сърфираш из интернет платформи – винаги сравнявай цените на продуктите, преди да вземеш решение за покупка.
 • Избягвай винаги да се храниш навън, приготвяй си храна вкъщи – ето един изключително полезен съвет, с който ще забележиш огромна промяна в бюджета ти още веднага. Ако не вярваш, просто пробвай тестов период за 1 месец и се убеди колко пари общо спестяваш, докато спазваш това правило.
Кредитна карта, с която имаш, когато искаш