Кандидатствай Вход
Как да станеш богат в 14 стъпки

Как да станеш богат в 14 стъпки

  • Бяла Карта
  • 31.05.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1085

Повечето хора искат обстоятелствата в живота им да се променят магически около тях и да забогатеят без да полагат каквито и да е усилия и време. Те нямат желание да станат по-добри, за да подобряват „собственоръчно“ живота си и финансовото си положение.

За разлика от хората, които просто чакат късмета, можеш да се стремиш да забогатееш като натрупаш умения и способности, с които сам да определяш успехите си.

Работата ти може да решава належащи проблеми, да подобри живота на хората и да бъде забелязана от важни личности. Качеството на това, което си и работата, която вършиш, е напълно под твой контрол. Но не можеш просто да искаш да се случи. Трябва да станеш човек, който естествено привлича успеха.

За тази цел, освен да прочетеш десетки книги, да намериш правилните съветници и да потърсиш мотивацията си, нашето решение е и да имаш добър кредитен помощник, с който да изградиш добра кредитна история. Бяла Карта е гъвкавият инструмент, с който пазаруваш навсякъде, по всяко време, а същевременно създаваш добър кредитен профил, плащайки вноските си навреме. Освен че можеш да разполагаш с пари за всякакви ситуации, трябва и да ги управляваш разумно, за да се възползваш от максимума, който ти се дава.

Ето и няколко съвета, с които ще можеш да вземеш съдбата си в твои ръце:

1. Инвестирай най-малко 10% от твоя доход в себе си

Повечето хора искат неща, които са безплатни. Но ако получиш нещо безплатно, ти рядко се награждаваш за това нещо. Рядко го приемаш сериозно.

Колко инвестираш в себе си?

Ако не инвестираш в себе си, ще ти е трудно да развиваш нови умения и да трупаш нови знания. Ако не си инвестирал в бизнеса си, вероятно няма как да вършиш все по-качествена работа.  Ако не инвестираш във взаимоотношенията си, вероятно си по-фокусиран върху това, което искаш да получиш, а не върху това, което се предполага да дадеш.

Когато става дума за самоусъвършенстване, инвестирането на 10% от доходите ти върху себе си, ще донесе 100% или повече възвръщаемост на тази инвестиция.

Ако искаш да направиш нещо изключително добре, трябва да се заобиколен с правилните наставници. Всичко, което някога ще постигнеш, ще бъде резултат от висококачествено наставничество.

2. Инвестирай най-малко 80% от твоето свободно време в обучение

Ако постоянно сърфираш в мрежата в свободното си време, как се очаква да създаваш добавена стойност за себе си и да се самоусъвършенстваш?

Най-успешните хора в света са интензивно учещи се. Те са  читатели в свободното си време, а не такива, които гледат смешни видеа в социалните мрежи. Те знаят, че това, което знаят, определя колко добре виждат света. Те знаят, че това, което знаят, определя качеството на връзките, които могат да имат, и качеството на работата, която могат да имат. Или с други думи – образованието е ключът към успеха във всяка една сфера, така че те съветваме да инвестираш времето и парите си в полезни четива и курсове за нови умения.

3. Не работи за пари, работи за знания

Според Робърт Кийосаки, когато си млад трябва да работиш не за да печелиш пари, а за да печелиш знания. Така че очертай добре приоритетите си и се фокусирай върху важните неща.

4. Не учи за предприемачество, научи се как да създаваш повече добавена стойност

Информацията и знанието са две различни неща. Не забравяй и да прилагаш на практика това, което научаваш от книгите и от наставниците си.

5. Инвестирай поне 10% от дохода си в нещо, което генерира пари

Докато някои хора правят пари, само за да ги харчат веднага и да задоволяват нуждите си на момента, то други заделят част от дохода си и го инвестират. Не мисли единствено за настоящия момент, мисли за бъдещето и за финансовото ти състояние след 5 години например. Избери си подходящ проект, в който да вложиш парите си, анализирай риска и предприеми действия, с които ще си подсигуриш допълнителни финанси.

6. Освен да взимаш, трябва и да даваш

Някои хора мислят само за това, какво могат да получат от живота. Всъщност много по-удовлетворяващо е да даваш, а не само да получаваш. Така подобряваш живота на другите, но и твоя собствен.

7. Учи се от другите хора

Всички сме зависими в някаква степен от хората около нас, но това не е само слабост, а и сила. Освен да копираш действията на хората, вгледай се в техните грешки и успешни тактики, за да ги използваш и в собствената си практика.

8. Избери колаборация с партньорите си, а не конкуренция

В процеса на работа ще разбереш, че сътрудничеството се основава на успешна колаборация, а не на съревноваване между партньорите, с цел да изпъкнеш пред другия.

9. Поставяй си дългосрочни цели

Бори се за мечтите си, като се вглеждаш повече в крайната цел, а не в неуспехите. Гледайки към дългосрочната цел, ще имаш мотивацията да продължаваш напред, дори след провалите.

10. Запознай се с тънкостите на маркетинга

Добрата реклама и търговски умения са важни за всеки бизнес, но и не само за бизнеса.

11. Не се фокусирай върху времето и усилията, а върху резултатите

Тук отново важи правилото за крайната цел и фокусът върху мечтите ти, а не върху средствата, които костват.

12. Търси мотивацията навсякъде около себе си

Понякога да смениш работната атмосфера се явява добър мотиватор, за да бъдеш по-ефективен в задачите си.

13. Дефинирай за себе си какво означава за теб думата „успех“

14. Имай ясна позиция и принципи

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш