Кандидатствай Вход
Как да стимулираш своята кариера през 2020 година?

Как да стимулираш своята кариера през 2020 година?

  • Бяла Карта
  • 10.02.2020
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 866

С настъпването на новата година е съвсем нормално в съзнанието на човек да се появят нови цели в професионален и житейски план. Цели, за чието реализиране ще работи през следващите 12 месеца и които ще му помогнат в края на годината да прецени колко добре се е справил. Сред най-важните са целите в кариерен аспект. Пазарът на труда се развива непрекъснато и трябва внимателно да следиш тенденциите в него, за да си способен да си осигуриш по-добри възможности и перспективи. Точно в тази насока ще те подпомогнем с днешната статия от блога на Бяла Карта. По-надолу ще изведем няколко полезни съвета, следването на които би стимулирало твоята кариера през 2020 година.

Научи се да представяш професионалната си история – всеки работещ има свой собствен и уникален професионален път – история, която трябва да се научи да представя по най-добрия начин. Като въпросното представяне въобще не се изчерпва само и единствено със CV и мотивационно писмо. Потърси креативни начини да представяш себе си. Чрез презентация, чрез създаване на портфолио от успешно реализирани проекти или пък чрез умело разказване на казуси от настоящата ти работа, които те представят в положителна светлина. Все методи, които можеш да използваш следващия път, когато подаваш документи за нова работна позиция или пък се явяваш на интервю в престижна и реномирана компания.

Обърни внимание на своите професионални контакти – добре е също така да обърнеш внимание на своите професионални контакти и на това дали те съответстват на целите, които си си поставил в кариерен план. Винаги е полезно да поддържаш контакти с утвърдени специалисти в твоята сфера. Подобни контакти ти дават възможност както да усвоиш нови знания и умения, така и да получиш по-добри перспективи за кариерно израстване. В този смисъл ти препоръчваме през 2020 година да се стремиш да разшириш своя кръг от професионални контакти, излизайки извън настоящите си колеги и приятели. За последното биха могли да ти помогнат специализирани семинари и форуми, социални мрежи като LinkedIN и т.н.

Подобри софтуерните си умения – софтуерните умения стават все по-важни за успешната реализация на трудовия пазар. През 2020 година тази тенденция не само няма да се промени, но и ще става още по-силна. Независимо за каква професия или сфера на работа става въпрос, компютърните технологии придобиват решаващо значение за постигането на висока ефективност и резултатност. Бъди сигурен, че потенциалните ти работодатели освен специфичните професионални умения, очакват от теб и да си способен да работиш с възможно най-голям брой софтуери и програми.

Управлявай добре времето си – управлението на времето е от огромно значение в съвременния бизнес свят. Работното ежедневие на повечето служители е изпълнено с изключително разнообразни задачи и ангажименти – от срещи с клиенти и оперативки в офиса до работа по конкретни проекти, изготвяне на презентации, преговори с бизнес партньори и заинтересовани страни, и др. Нужно е всички тези ангажименти да бъдат подредени по най-удачния начин с оглед техния приоритет, както и постигането на максимално висока продуктивност в рамките на деня.

Стреми се да бъдеш харизматичен – харизмата придобива главна роля в днешния бизнес, особено когато става въпрос за срещи с клиенти и партньори или пък публични представяния и прояви. Трябва да кажем, че личната харизма е резултат от множество разнообразни фактори. Разбира се, чисто физическите дадености си имат значение за нея, но те далеч не са единствени. Върху образа ти пред околните влияят също така уменията за подбор на подходящо облекло, способността да се изразяваш добре, възпитанието и обноските. И не на последно място, не забравяй да се усмихваш и да показваш положително отношение към събеседниците ти – това определено ще ти спечели повече симпатии.

Преодолей страховете и притесненията си – притеснението е невероятно силно чувство, което може буквално да парализира човек и да попречи на целите и плановете му. Това важи в пълна степен за професионалната среда. За новата 2020 година ти препоръчваме да набележиш нещата, от които най-много се притесняваш – говорене пред публика, поемане на отговорност за даден проект или пък дълго отлаган разговор с шефа. Изпълнението на поне едно от въпросните неща ще означава, че годината за теб е успешна и създаваща нови възможности и перспективи.

И през 2020 година твоята кредитна карта Бяла Карта ще ти помага да се развиваш и усъвършенстваш в професионален аспект. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта е способна да ти предостави необходимите средства за заплащане на специализирани курсове и обучения, обновяване на гардероба с подходящо бизнес облекло, както и покриване на разходи при временна загуба на работа или други извънредни ситуации. Избери кредитна карта Бяла Карта и направи решителна стъпка по пътя към реализиране на мечтите си!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш