Кандидатствай Вход
Как да създаваш нови приятелства по време на пътуване?

Как да създаваш нови приятелства по време на пътуване?

  • Бяла Карта
  • 22.08.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 631

Пътуването е отличен начин да разшириш своя кръг от приятели и познати, и да се сдобиеш с някои ценни контакти, които ще донесат по-голяма пълнота в твоя живот и ще ти отворят поредица от нови възможности. Как обаче да създаваш приятелства по време на своите пътувания и екскурзии? Има няколко чисто поведенчески черти, които ще ти помогнат за последното. В следващите редове ще научиш кои са въпросните поведенчески черти и как да се държиш, когато срещаш хора, които не познаваш.

Бъди позитивен – истината е, че никой не обича мърмораните. Ако винаги щом ти бъде отправена покана за излизане, ти се отнасяш с недоверие и се цупиш относно местата и всякакви други аспекти на самото излизане, шансовете ти за завързване на приятелства се намаляват значително. Така че ти препоръчваме да бъдеш по-отворен към околните и да се отнасяш положително към хората и нещата, които те заобикалят.

Използвай възможностите на онлайн технологиите – онлайн технологиите в днешно време дават доста по-богати възможности за запознанства и контакти, отколкото е имало в миналото. Посредством социалните мрежи би могъл без никакъв проблем да се запознаваш с нови хора и дори да си общуваш редовно с тях. Социалните мрежи ще са ти особено полезни по време на пътувания. Те ти позволяват например бързо и лесно да се уговориш за точен ден и час за среща с някой, с когото имаш продължителен онлайн контакт, но искаш да се запознаеш и лично.

Посещавай местни събития -   добра би била идеята в рамките на своя престой в съответната дестинация да посещаваш редовно местни събития. Имаме предвид фестивали, карнавали, културни сбирки и най-различни инициативи, които редовно се организират. Това ще ти помогне да се срещнеш с много местни хора и съответно да се сближиш с тях. За препоръчване е да избираш събития, които са наистина по вкуса и предпочитанията ти. Така с хората, с които ще се запознаеш, ще имате общи интереси и теми за разговор.

Учи езици – невладеенето на език е най-голямата пречка пред запознанствата и установяването на трайни контакти по време на пътувания. Единственият начин да преодолееш тази пречка е като учиш и усвояваш чужди езици. Разбира се, владеенето на английски би трябвало да е основният приоритет за теб, защото той е официално признатият международен език. Възможно е обаче в някои държави английският да не ти бъде достатъчен и да ти се наложи да запомниш поне няколко важни фрази и реплики на местния език. 

Бъди редовен – ако дадена дестинация за почивка или екскурзия ти е харесала, защо да не я посетиш отново? От една страна, така ще си гарантираш липсата на неприятни изненади и прекарването на още една страхотна екскурзия. От друга, ще имаш възможност да се срещнеш отново с хората, с които си се запознал предишния път, и съответно да направиш контактите си с тях много по-трайни и пълноценни.

Запиши се за обиколки с екскурзовод -  записването за обиколки с екскурзовод ще ти донесе редица ползи и преимущества в рамките на твоето пътуване. Програмите на подобни обиколки обикновено са направени така че да те докоснат до най-големите и най-интересните забележителности в съответната дестинация. Освен това в групите ще има и редица други хора освен теб, с които ще имаш възможност не само да се запознаеш, но и да си създадеш дълготраен контакт. В крайна сметка ще прекарате заедно цялото време, свързано с провеждане на обиколката и посещаване на различните места и обекти.

Излез от комфортната си зона – понякога е добре просто да излезеш от комфортната си зона и да опиташ неща, които никога досега не си пробвал. Скокове с бънджи, ходене на сафари, екстремни спортове и т.н. Освен че ще ти донесе непознати преживявания и емоции, излизането от комфортната зона ще те срещне и с много нови хора. Хора, всеки от които ще даде приноса си за изграждането и развитието на твоята философия в живота.

Кредитна карта Бяла Карта е подходящият инструмент за теб, ако често предприемаш международни пътувания. Залагайки на кредитна карта Бяла Карта, ти ще си гарантираш пълна финансова сигурност и спокойствие по време на пътуването. Кредитна карта Бяла Карта – кредитната карта, която ти позволява да изживееш пълноценно хубавите моменти в живота!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш