Кандидатствай Вход
Как да ускориш мечтаното повишение?

Как да ускориш мечтаното повишение?

  • Бяла Карта
  • 10.10.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1313

Редица хора все още си мислят, че след като дълго време са били част от екипа на дадена фирма или компания, повишението неизменно ще дойде в най-скоро време. Нещата в съвременния бизнес свят обаче съвсем не стоят по този начин. Реализирането на мечтаното повишение в работата изисква от твоя страна много усилия и отдаденост, а не просто способност да се задържиш във фирмата за сравнително продължителен период от време. За да постигнеш тази своя цел, трябва да покажеш на своя шеф (а и на колегите си), че притежаваш нужните професионални качества и умения, способен си да се справяш отлично в напрегнати периоди и ситуации, и си готов да помагаш за израстването и усъвършенстването на целия екип. Ето няколко полезни практики, следването на които е възможно да ускори търсеното от теб признание:

1. Завършвай своите проекти – човек, който умее не само да стартира нови проекти, но и да ги завършва до край, определено заслужава да постигне кариерно развитие и израстване. Така че, когато си се захванал с даден работен проект, не се отказвай и не се опитвай да го прехвърлиш на друг при първата появила се трудност. Бъди упорит, вярвай в собствените си качества и умения и завършвай задачите си докрай. По този начин ще покажеш на шефа си, че на теб наистина може да се разчита за ефективното управление и контрол на проектите.

2. Запази позитивността си – на колкото по-висока позиция в компанията е един служител, толкова повече се очаква от него по отношение демонстрирането на определено поведение в офиса и даването на добър пример на останалите. В този смисъл, трудно можеш да се надяваш на повишение, ако си сред хората, които винаги се оплакват от всичко и всички. Препоръчваме ти да запазиш позитивността и сериозното си отношение към работните задачи, независимо от препятствията и проблемите, които срещаш по пътя към успеха.

3. Помагай на колегите – опитай се да бъдеш сред неформалните лидери в офиса и да помагаш на своите колеги в различни аспекти от ежедневната им работа. В това число - мотивацията за по-високи резултати, правилното разпределение на работното време и справянето с по-сложни задачи и ситуации. Когато спечелиш уважението на екипа и имаш дейно участие в повишаването на продуктивността на всички служители, определено ще привлечеш върху себе си вниманието на шефовете и ще направиш решителна стъпка към мечтаното повишение.

4. Демонстрирай отношение към клиентите – ако основните клиенти на компанията имат добро мнение за теб, не се съмнявай, че това ще окаже положително влияние и върху отношението на шефа ти. Защото все пак успехът и пазарните резултати на една компания зависят основно от клиентите й, нали така? Постарай се клиентите да бъдат доволни както от твоята работа, така и от личното ти отношение към тях. И бъди сигурен, че положителните им коментари и оценки несъмнено ще достигнат до шефа и ще се превърнат в основен коз, който можеш да използваш при искане на по-висока заплата или изкачване във фирмената йерархия.

5. Учи и се усъвършенствай непрекъснато – независимо колко значително количество знания и умения притежаваш, трябва да се стараеш да учиш и да се усъвършенстваш непрекъснато. Имай предвид, че светът на бизнеса не е една хомогенна и непроменяща се във времето среда. Напротив, бизнес процесите и тенденциите се изменят толкова бързо, че може буквално да ти се завие свят. Особено ако си мислиш, че знаеш всичко и си прекалено самоуверен и незаинтересован от случващото се около теб. Така че - стреми се винаги да си наясно с новите неща както в конкретната професионална сфера, така и като цяло в бизнеса, развиващите се в него процеси и, разбира се, използваните технологии и устройства.

6. Покажи, че го искаш – и съвсем не на последно място, не се страхувай да заявиш пред шефа си какви са твоите амбиции, на какво развитие и израстване в компанията се надяваш и как си представяш бъдещето си в нея след няколко месеца или години. Все пак, ръководството трябва да знае, че ти действително имаш желание да растеш, да поемаш повече задължения и отговорности и в крайна сметка да станеш част от основното ядро, което движи фирмата напред и гарантира добрите й резултати на пазара.

За израстването в професионален план доста често се налагат допълнителни обучения, курсове и други методи, свързани с личното развитие и усъвършенстване. Ако се нуждаеш от допълнителни средства за заплащане на подобни дейности, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. Тази кредитна карта ще ти предостави необходимото финансиране точно тогава, когато ти трябва най-много. Инвестирай в себе си с кредитна карта Бяла Карта и си гарантирай по-добро бъдеще, пълно с кариерни успехи и постижения.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш