Кандидатствай Вход
Как да увеличиш своите спестявания?

Как да увеличиш своите спестявания?

  • Бяла Карта
  • 24.10.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 969

Изграждането на солидни лични спестявания може да бъде доста дълъг и сложен процес. Процес, който изисква значителна упоритост и постоянство от твоя страна. Спестяванията обаче са важен елемент, който гарантира финансовата сигурност и спокойствие на човека, и му помага да се изправи на крака при извънредни и критични ситуации. В следващите редове ще ти дадем няколко полезни съвета относно увеличаването на личните спестявания и натрупването на солиден резерв от „бели пари за черни дни“.

Първото нещо, което трябва да направиш, е да дефинираш ясно своите нужди и да ги разграничиш от желанията си. Имай предвид, че към нуждите спадат по-скоро жизненоважните разходи, без които нормалното ти ежедневие би било невъзможно. Като примери за такива жизненоважни разходи можем да посочим сметките за ток, вода и други подобни битови разходи. Дали обаче в категорията на нуждите е възможно да се сложат екстра пакети за кабелна телевизия с редица платени канали или непрекъснатото обновяване на гардероба с нови дрехи? Отговорът е по-скоро отрицателен. Препоръчваме ти винаги да слагаш на първо място нуждите си и едва след покриването им да преценяваш дали можеш да си позволиш всички допълнителни удобства и екстри. Заделяй си и малко количество средства, които да прибавиш в края на месеца към своя фонд от спестявания.

След като направиш внимателна преценка на приходите и разходите си (по нужди, желания и т.н.), е време да си изготвиш месечен бюджет. Най-важното по отношение на тази стъпка е въпросният месечен бюджет да е реалистичен и съобразен с моментното ти финансово положение. При съставянето на бюджета за следващия месец помисли и дали в неговите рамки няма да са налице някои значителни и извънредни разходи, като например плащане на данъци, застрахователни вноски и извършени в миналото покупки. Изгради бюджета си така, че отбелязаните в него разходи наистина да бъдат покрити и да ти останат допълнителни средства за личния спестовен фонд.

При извършването на покупки и разплащания се старай да използваш максимално изгодните във финансово отношение възможности, които ти се предлагат. Имаме предвид най-вече различните промоции и намаления, налични периодично в магазините и търговските обекти. Въпросните промоции и намаления могат да се отнасят както за ежедневно купуваните хранителни продукти, така и за дрехи, обувки, мебели и редица други артикули. Притежателите на кредитна карта Бяла Карта имат достъп до допълнителни преимущества в това отношение. Бяла Карта лесно ще се превърне в твоята клубна кредитна карта, с която да се разплащаш в широка мрежа от партньорски обекти и да се възползваш от специални намаления и промоционални оферти.

Получаването на увеличение в заплащането несъмнено е добра новина, която трябва да се отпразнува. Но не си създавай навика редовно да изразходваш средствата, идващи от въпросното увеличение. Много по-удачен би бил вариантът поне част от увеличението на заплатата да отива към личните ти спестявания. По този начин доста по-бързо и лесно ще стимулираш тяхното нарастване във времето. Все пак ако досега си се справял с настоящата си заплата, не би трябвало да има проблем да го правиш и занапред, нали?

Всеки човек, който иска да се радва на високи дози финансово спокойствие и сигурност, трябва да има добри умения във връзка с управлението на дълговете. Бихме те посъветвали да покриваш всеки наличен дълг във възможно най-кратки срокове от време. Защото колкото по-дълго отлагаш това, толкова повече лихви и допълнителни плащания се трупат. Ранното изплащане на по-голямата част от задълженията ти позволява да спестиш значително количество разходи. Което съответно ще ти даде възможност да заделяш повече средства за своя спестовен фонд и с времето да го увеличиш до желаните размери.

И съвсем не на последно място, потърси начини за добавяне на допълнителни средства към обичайните си месечни доходи. Последното може да стане чрез работа на свободна практика например. Възможностите за такава работа през свободното време са много – от поддържане на собствен блог до организиране на онлайн курсове и извършване на разнообразни услуги за определени клиенти. Просто използвай личните си таланти и се занимавай с дейностите, които така или иначе обичаш да извършваш, само че срещу заплащане.

Независимо колко е отговорен човек към личните си финанси, той винаги може да попадне в трудна ситуация поради външни и независещи от него обстоятелства. За да си стъпиш на краката по най-бързия и безпроблемен за теб начин, използвай възможностите, които ти предлага твоята кредитна карта Бяла Карта. Кредитна Бяла Карта гарантира достъп до свежи средства по всяко време и прави покупките и разплащанията една идея по-лесни и удобни. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и си гарантирай максимални дози финансово спокойствие и сигурност в дългосрочен план!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш