Кандидатствай Вход
Как да запазиш своята продуктивност в офиса през лятото?

Как да запазиш своята продуктивност в офиса през лятото?

  • Бяла Карта
  • 23.07.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 747

Въпреки че лятото традиционно се приема като сезон на отпуските, една голяма част от него всъщност си прекарваме в офиса. В крайна сметка няма как отпуската ни да е три месеца, нали така? Доста е трудно да се концентрираш върху своята работа, когато слънцето навън грее жарко, а температурите са наистина непоносими и подходящи само и единствено за релакс под някоя сянка. Така или иначе обаче работното ежедневие изисква от теб да останеш максимално продуктивен в офиса. Ето няколко полезни практики, които ще ти помогнат да го постигнеш:

Избягвай прегряването – по време на летните жеги е много по-вероятно да се получи ефектът „прегряване“ отколкото през всеки друг период от годината. За да избегнеш подобен риск, е необходимо да вземеш някои мерки. На първо място, в никакъв случай не се захващай с мултитаскинг или практикуване на няколко дейности в офиса едновременно. По-ефективна, качествена и дори бърза ще бъде работата ти, ако изпълняваш работните задачи една по една, без да ги смесваш. Също така не забравяй за почивките. Задължително си вземай всички полагащи ти се почивки в рамките на работния ден, за да успееш да се запазиш в отлична кондиция и работоспособност до самия му край.  

Поемай достатъчно течности – запазването на нормалната хидратация на твоето тяло също е от ключово значение за продуктивността ти. Добре знаеш, че през лятото човек се поти доста повече, особено пък когато е в офиса и жегата е комбинирана с високи дози стрес и напрежение. Поради тази причина е задължително поемането на достатъчни количества течности (най-вече вода), за да не се стига до пресъхване на устата, цялостно изтощение и отпадналост.

Храни се здравословно – освен поемането на течности, е важно и да се храниш здравословно в рамките на работния ден. Това важи в най-голяма степен за обяда, който всъщност се случва по средата на деня и е определящ за енергията, получавана от организма ти за следобедните часове. Препоръчваме ти да избягваш бързите храни, които съдържат голямо количество консерванти и обикновено са доста сухи. Ако нямаш време, възможност или умения да си приготвяш храна у дома, то потърси ресторанти или заведения, които предлагат готвено. Съвсем не е задължително въпросните ресторанти или заведения да се намират в непосредствена близост до офиса ти. Възможно е например да си купуваш храна на път за работа, стига да имаш на разположение хладилник, в който да я оставиш впоследствие.

Започвай по-рано работния ден – това е една нестандартна идея, която можеш да приложиш, ако имаш известна гъвкавост по отношение на работното си време. Възможно е например да пристигаш в офиса 1 час по-рано от обикновено и съответно да свършваш работа отново 1 час по-рано. Сутрините в повечето случаи са най-продуктивният период от деня, като това е още по-вярно през лятото. От една страна, все още е сравнително хладно и не се потиш непрекъснато по време на работа, а от друга – самият ти си свеж и способен да запазиш пределно ниво на концентрация.

По-добра организация на работната среда – организацията на работната среда и подредбата на отделните елементи в нея имат пряка връзка с продуктивността. Ако липсва необходимата подредба на документите и други важни неща, работният процес се усложнява доста, особено пък през лятото. Представи си да трябва да се ровиш из шкафове и чекмеджета непрекъснато, за да откриеш необходимите ти документи, докато ти е жега и се чувстваш крайно напрегнат и изтощен. Въобще няма да е приятно, нали? Така че се старай да поддържаш средата, в която работиш, чиста, подредена и добре организирана.

Вземи си отпуск в точния момент – когато усетиш, че стресът и жегите ти идват прекалено много и никакви методи за подобряване на продуктивността в офиса не помагат, би било удачно да си вземеш отпуск. Смяната на обстановката за малко ще ти бъде от значителна полза и ще ти помогне впоследствие да се върнеш на работа отново свеж, мотивиран и зареден с енергия.

Когато искаш да се отдалечиш от офис атмосферата и да заминеш за няколко дни на различно и екзотично място, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. Бяла Карта е международна кредитна карта, която има кредитен лимит до 3000 лева. Избери кредитна карта Бяла Карта и гарантирай спокойствието и хармонията в своя живот и ежедневие! 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш