Кандидатствай Вход
Как онлайн пазаруването да бъде по-безопасно? /част 1/

Как онлайн пазаруването да бъде по-безопасно? /част 1/

Обичаш да пазаруваш онлайн и винаги търсиш най-изгодните сделки в интернет пространството? А, знаеш ли как правилно да използваш своята кредитна  Бяла Карта, за да избегнеш злоупотреби с нея?

В този материал целим да ти представим, събрани на едно място, всички важни съвети за безопасно пазаруване онлайн. Не забравяй, че никога не е излишно да си припомняш кои са добрите практики за безопасност в интернет пространството. 

Точно затова, сме подготвили материал, който ще те запознае с умните тактики за пазаруване в интернет, които биха ти спестили много главоболия. 

Превърни ги в ежедневни навици, за да си гарантираш спокойно сърфиране в онлайн магазините. Запомни, че купуването на промоционални стоки и услуги винаги може да е забавление, стига да умееш да пазаруваш разумно с кредитната си карта. 

Сключването на добра сделка не се състои само в намирането на най-ниската цена. 

Гаранцията, качественото обслужване, пристигането в уговорен срок, сигурният търговец, стриктните правила за защита и тяхното спазване, както и съдействието от страна на онлайн магазина, са ключови показатели за една наистина изгодна сделка.

Полезни съвети как онлайн пазаруването да бъде по-безопасно

Представяме ти няколко съвета за безопасно онлайн пазаруване, с които е добре да бъдеш наясно преди да преминеш към купуване стоки и услуги в интернет.

Увери се, че мобилното устройство, през което ще пазаруваш има софтуер за защита

Независимо дали ползваш компютър, смартфон или таблет за плащане с кредитна карта, то не пренебрегвай защитата срещу вируси, която трябва да имаш на мобилното устройство.

Избягвай да правиш финансови трансакции, докато си свързан с публична Wi - Fi мрежа

Трябва да си наясно, че безплатните интернет мрежи, с които мобилното ти устройство се свързва на различни места, могат да бъдат изключително несигурни. 

Всяка информация, която въвеждаш, особено такава, която засяга личните ти данни, може да се превърне в публично достояние и да бъде използвана неправомерно. 

Това е крайно вероятно, ако, свързвайки се към публичната интернет мрежа, не намериш никакви условия за защита или информация за въпросната Wi - Fi мрежа. 

Затова, дори смартфонът ти постоянно да намира безплатни интернет източници, то не споделяй важни данни, като пароли и не извършвай плащания с кредитна или дебитна карта.

Запомни, че компютърът ти у дома е далеч по-сигурен начин да пазаруваш онлайн.

Търси заключения катинар пред уеб адреса на сайта

Никога не купувай нещо онлайн от сайт, който няма заключен катинар пред адреса си. Това е ясен предупредителен знак, че информацията, която ще споделиш там, без значение каква е тя не е поверителна.

Пазарувай от известни и познати онлайн магазини

Разбира се, това условие не е толкова задължително, но все пак се препоръчва да купуваш с кредитната си карта, предимно от популярни и сигурни сайтове, изградили имидж на сигурни онлайн магазини. 

Винаги обръщай внимание на достоверността на сайта. Както вече сме споделяли, можеш да си направиш списък със сигурни сайтове, от които си пазарувал, за да си спестиш време при следващото сърфиране из мрежата.

Запознай се с условията за покупка и търговеца

Винаги проверявай условията на сайта за покупка и опциите за връщане на закупената стока.

Преди да преминеш към плащане с кредитна Бяла Карта, трябва да се увериш не само, че сайтът е сигурен, но и че нямаш скрити допълнителни такси, които не са упоменати в цената.  

Също така, никога не пропускай да видиш какви са разходите за доставка на продукта.

Проучването на конкретния търговец, от който ще пазаруваш също е важно условие - виж мненията на други потребители и дали са останали удовлетворени от обслужването във всеки един аспект.

Следващата стъпка към запознаване с условията на избрания онлайн магазин е да провериш, дали страницата, която се отваря за плащане също има заключен катинар.

Виж останалите съвети за безопасно пазаруване онлайн в блога ни и направи шопинга си с една идея по-изгоден и безопасен, благодарение на нашите препоръки.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш