Кандидатствай Вход
Как редовното спортуване те прави по-продуктивен?

Как редовното спортуване те прави по-продуктивен?

  • Бяла Карта
  • 24.10.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 653

Упражненията може да са нещо, за което казваш, че нямаш време в натоварения си график. Важно е да ги направиш част от ежедневието си, за да увеличиш производителността си на работа. Те могат да ти помогнат да освободиш стреса, да създадеш творчески план и да формулираш своя дневен списък с приоритети. Мисленето с ясен ум, съчетаването на упражнения и медитация, помага на служителите да останат съсредоточени върху задачите и целите си. Ето как редовното спортуване, без значение от какъв тип, ще ти помогне да бъдеш по-продуктивен:

Освежаване на ума

Без значение, дали си изпълнителен директор, предприемач или служител в някоя компания, умът ти винаги е затрупан от множество данни и информация от всякакви източници. Постоянно заетият ум може да затрудни работата ти да мислиш трезво и ясно. Направи почивка и упражнения. Добра идея е разходката навън или разходката по бягаща пътека във фитнеса. Подобни активности могат да ти помогнат да освежиш ума си и да останеш фокусиран.

В същото време, важен фактор за концентрация е качествената и добра храна, която приемаш редовно. Трябва да ядеш здравословно, за да подхранваш тялото и ума си, за да преминеш през една трудна тренировка. По тази причина, спортът върви ръка за ръка със здравословното хранене и приемане на всички полезни и необходими вещества.

Освобождава ендорфин

Знаеш ли, че милиардерът Ричард Брансън прави своята сутрешна рутина, която започва в 5:00 сутринта. Упражненията освобождават ендорфини - хормоните на щастието. Именно те ти дават повече енергия, така се чувстваш и по-добре да вършиш всичките си начинания.

Ако имаш важна бизнес среща например, не забравяй да тренираш, преди да отидеш в офиса. Ще имаш по-остър ум и ще можеш по-лесно и бързо да анализираш всичко.

Изгражда по-силна “работна сила”

Някои компании самоинициират спортни занимания за екипите си. Това помага за изграждането на по-силна “работна сила”, тъй като членовете на екипа работят заедно и освобождават стреса. По време на екипните дейности, общата тренировка може да генерира креативност за решаване на проблем с проект.

Намалява стреса

Упражненията намаляват стреса. Дори и да пътуваш често, заради работата си, има упражнения, които ще ти помогнат да намалиш стреса. Дори има рутинни тренировки, без необходима подготовка и спортни съоръжения, предназначени специално за мениджъри, които отсядат в хотел без фитнес зала. Разходките из непознати места или сред природата също са препоръчително, за да си по-продуктивен. Да имаш ясен ум преди среща, ще ти помогне да покажеш повече увереност.

Подобрява общото здраве

Спортуването подобрява цялостното ти здраве. Дори през различните сезони, да останеш здрав, чрез диета и физически упражнения, подобрява цялостното ти представяне на работа и в личния живот. Времето може да повлияе на производителността ти - когато е горещо и влажно, нормално е да си разфокусиран. В по-студено време е логично да работиш малко по-бързо.

Можеш да промениш настройката на работното си пространство, за да я направиш по-ярка и без смущения, така че производителността и ефективността ти да не бъдат застрашени.

Увеличава творчеството

Докато тренираш, твоят ум може да се скита в нещо, което ти създава проблеми на работното място. Може просто да “излезеш” с творческо решение на този проблем. Творчеството идва в най-странните моменти - например, когато си под душа или в средата на интензивна тренировка.

По-голямо удовлетворение на работното място

Упражнение, дори леко, преди да започнеш деня, може да те накара да се чувстваш по-доволен от работата си. Така ще бъдеш и по-продуктивен. Удовлетворението на работното място намалява процента на текучество на служителите. Някои работодатели предлагат членство във фитнеса вместо парични бонуси, за да запазят служителите си здрави, годни и доволни от работата си.

А за да се чувстваш удовлетворен и от финансовата си стабилност, кредитна карта Бяла Карта ще ти помогне да разполагаш с пари навсякъде и по всяко време. Така не само ще градиш добра кредитна история, но и ще разполагаш с парични средства до заплата. А кредитна карта Бяла Карта е лесна и удобна за ползване и управление - дава ти възможност да следиш всички трансакции, направени до момента, да се информираш за задължението си, както и е напълно безплатна за доставка до адреса ти. А ако се стремиш да подобриш влошената си кредитна история, кредитна карта Бяла Карта ти дава шанс за одобрение, дори при недотам добро кредитно минало.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш