Кандидатствай Вход
Как се изкарват пари от TikTok?

Как се изкарват пари от TikTok?

Когато погледнеш най-популярните профили в TikTok и състоянието на хората, които ги управляват, ще разбреш, че от TikTok могат да се печелят сериозни суми пари.  

Един от най-високоплатените потребители е Адисън Рей Ийстърлинг, която печели огромните 5 милиона долара миналата година. Цялата тази сума е благодарение на показването на танцьорските си умения и собствената си козметична линия. Към източниците на доходи за младата звезда трябва да се добавят и дългосрочните партньорства с глобални брандове.

С толкова много загуби на доходи поради пандемията, хората търсят нови потоци от приходи и потенциал за печалба. Социалните медии се превърнаха в източник на приходи за мнозина, като основните фактори в сферата са Instagram, Twitter и Facebook и най-новият играч и любима платформа на тийнейджърите - TikTok. Най-бързо растящата мрежа е именно TikTok;

Всъщност има калкулатори на пари за TikTok, които ти дават приблизителна оценка колко пари печели всеки публичен акаунт в TikTok. Въпросът, който възниква е как се печелят пари и на каква цена?

Преди да можеш да се обадиш на любимия си бранд за обувки и да им предложиш да бъдеш техен посланик на марката, TikTok има няколко стъпки, които трябва да предприемеш, ако искаш да сключваш платени партньорства за съдържание в социалната мрежа:

Стъпка 1: Създай своя марка. Всеки, който някога е посещавал маркетингов клас, знае основите и това е еднакво условие за всеки бизнес, който стартира. Кой си ти ​​и кой ще хареса твоя продукт (целеви пазар)? За TikTok това означава, че трябва да имаш представа за типа видеоклипове, които ще публикуваш, и да бъдеш последователен в това. Ще бъдат ли видеоклиповете забавни? Или търсиш романтична, ефирна атмосфера? Как искаш хората (и компаниите, които търсят влиятелни лица) да те виждат?

Стъпка 2: Публикувай съдържание, което хората искат да гледат. Както всички социални медийни платформи, ти си толкова добър, колкото и твоето съдържание. Да бъдеш инфлуенсър, независимо дали е в Instagram или TikTok, изисква много работа. Твоето съдържание трябва да е свежо, интересно, уникално и актуализирано. Това означава множество нови видеоклипове всеки ден.

Стъпка 3: Натрупай последователи. Това е може би най-важната стъпка. Гореспоменатата звезда Адисън има над 54 милиона последователи в TikTok. Последователската база варира от 10 000 до цели милиони последователи, преди наистина да можеш да си осигуриш приходи от акаунта си. Най-добрият начин да привлечеш последователи е да разбереш какво иска да види целевият ти пазар и да качваш качествено съдържание към него няколко пъти на ден.

След като постигнеш голяма популярност в TikTok, можеш да започнеш да печелиш истински пари. По-долу има 5 начина да печелиш доходи, благодарение на съдържанието ти в TikTok:

Инфлуенсър маркетинг. Този вид маркетинг се състои в това, че компания си партнира с влиятелни лица, за да използва техните видеоклипове за популяризиране на собствени продукти/ услуги/марка, с надеждата това съдържание да генерира продажби.

Спонсорирани публикации в съдържанието: Лорен Грей, която печели 2,6 милиона долара миналата година с над 45 милиона последователи, сключи голяма сделка с козметична компания, където създава съдържание за акаунта на компанията в TikTok и спонсорирани от бранда публикации за нейния акаунт.

Маркови стоки: След като се превърнеш в популярна звезда на TikTok, можеш да създадеш своя собствена линия продукти за грим, като Item Beauty на Адисън Рей Ийстърлинг. По този начин си създаваш допълнителен източник на приходи, отново използвайки популярността сред феновете си.

Може да използваш своята слава, за да стартираш кариера като музикален изпълнител/актриса. Бебе Ариел, с 34 милиона последователи на TikTok, е първата личност, надминала 20 милиона последователи на Musical.ly (сега TikTok) и нейната слава само нараства с времето. Славата на Ariels доведе до множество концерти в телевизионните предавания на Disney Channel и Nickelodeon.

TikTok консултант: Ако си експерт по всички неща, свързани с TikTok, то много хора навярно ще се нуждаят от твоето експертно мнение и съвети. Тъй като това все още е сравнително нова социална платформа, хората ще плащат пари, за да те наемат като консултант, който да им помогне да създадат своята стратегия, да изградят своята марка и да стимулират своите последователи.

Докато мнозина печелят пари и се радват на слава чрез TikTok - не всичко е розово, когато става въпрос за тази масивна социална платформа. Базиран в Пекин в Китай, TikTok е критикуван за цензура, поверителност и липса на безопасност на децата.

Независимо от това, за всеки, който иска да изкарва доходите си чрез TikTok, съветът е както с всяко друго бизнес начинание - трябва да се направи проучване и да се вземат обосновани и информирани решения.

Ако имаш нужда от допълнителни средства всеки месец, довери се на кредитна карта Бяла Карта. С нея не няма да плащаш такси при теглене на банкомати в България и целия Европейски съюз, нито годишна такса за обслужване на картата. Кандидатстването е изцяло онлайн, а при одобрение, ще я получиш до посочен от теб адрес.

1 КоментарКольо преди 6 месеца | 0

Здравей може ли повече информация


Кредитна карта, с която имаш, когато искаш