Кандидатствай Вход
Как ще изглежда офисът на бъдещето?

Как ще изглежда офисът на бъдещето?

  • Бяла Карта
  • 24.03.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 904

В днешната статия от блога на Бяла Карта ще поговорим за тенденциите в дизайна, обзавеждането и организацията на модерния офис. Повече от ясно е, че преследваната от компаниите цел е свързана със създаването на офис среда, която максимално да повиши продуктивността на техните служители. Това означава от една страна офис средата да предоставя на отделния служител необходимите му дози спокойствие и комфорт, а от друга – в нея да се съдържат елементи, стимулиращи мотивацията и желанието му за постигане на високи работни резултати. Ето няколко тенденции, които все повече ще се открояват в офисите в близко и малко по-далечно бъдеще:

Залагане на земните цветове – несъмнено залагането на земните цветове (зелен, жълт, кафяв и т.н.) в офис средата е тенденция, която ще продължи да се развива уверено и през следващите години. Земните цветове се смятат за източник на спокойствие и душевен комфорт за човека, както и за средство за засилване на неговата връзка със заобикалящата го природа и околна среда. В този смисъл, те са отличен избор за офиса, който определено ще помогне за удобството и доброто настроение на работещите. Подобни цветове ще създадат среда, различаваща се от типичните представи за сиво и скучно офис пространство, и ще внесат повече свежест и положителни нотки в работното ежедневие.

Гарантиране на личните пространства – напоследък отворените офис пространства, в които отделните служители са разположени съвсем близо един до друг и няма почти никакви ограждения между тях, са доста популярен и използван вариант. Подобен вариант обаче невинаги е удачен за големите компании, в които броят на свободно струпаните в съответното пространство служители е твърде висок. Затова специалистите прогнозират, че в бъдеще ще се помисли за някаква структута на офиса, при която все пак работещите да имат известна лична среда. Последното може да се постигне например с полузатворени съоръжения, които са подобни на кабините. Макар че не отделят напълно служителя от неговите колеги, те все пак намаляват  шумовете и въздействията от външната среда и му позволяват да работи без натрапчивото усещане, че погледите на всички са насочени към него.

Създаване на зони за релакс – зони за релакс вече са налице в офис пространствата на значителна част от големите работодатели на пазара. В близко бъдеще вертоятно те ще се появят под някаква форма и на адресите на по-малките фирми и компании. Значението на зоните за релакс във връзка със запазване работоспособността на служителите през целия ден е незаменимо. Няма нищо по-хубаво от това, когато се чувстваш „прегорял“ от работните задачи и напрежението, да имаш възможност да отскочиш за 20-30 минути до изградената в офиса зона за релакс. Зона, в която има поставени фитнес уреди, билярдна маса, удобни мебели и различни други придобивки. Подобни придобивки ще ти позволят през съответния период от време да отпуснеш тялото си за пълноценен релакс или пък да се позабавляваш заедно с колегите. А това несъмнено ще ти помогне да запазиш продуктивността и концентрацията си през останалата част от работния ден.

Поставяне на бранда и марките навсякъде -  офисът на бъдещето буквално ще прелива от надписите или логата на бранда и марките на съответната компания. Това ще важи с особена сила за големите компании, чиито брандове са добре познати на пазара. Едва ли има нужда да казваме, че работата в подобни компании в повечето случаи би трябвало да носи чувство на гордост и престиж. За реалното изграждане на това чувство обаче е необходима и силна корпоративна култура и атмосфера, във важен елемент от които ще се превърне и самото офис пространство. Наситеността със символи на бранда наоколо ще накара служителя да усети, че наистина е част от нещо голямо и това ще бъде още по-сериозен стимул за него да се представя по възможно най-добрия начин в офиса.

Максимална гъвкавост – офисът на бъдещето също така ще е максимално гъвкаво структуриран. Той ще притежава леки и удобни за пренасяне работни станции. Работни станции, които биха могли да бъдат преместени или преструктурирани във всеки един момент, в зависимост от предпочитанията на служителите или конкретното офис занимание. Съвременният бизнес свят е доста динамичен и за да имаш успех в него, е нужно да пренесеш въпросната динамика в офиса и ежедневието на работещите в него служители.

Е, вече знаеш тенденциите, към които трябва да се стреми всеки един модерен и ефективен офис. Постарай се да гарантираш елементите, които споменахме дотук, и в офис пространството на своя бизнес. Ако имаш нужда от допълнително финансиране за целта, кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти го предостави. Тази кредитна карта ще ти даде достъп до необходимите средства точно тогава, когато ти трябват най-много. Избери кредитна карта Бяла Карта и направи компанията си още по-успешна и атрактивна в съзнанието на всички работещи в нея служители!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш