Кандидатствай Вход
Как винаги да вземаш правилни и разумни решения?

Как винаги да вземаш правилни и разумни решения?

  • Бяла Карта
  • 26.06.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 789

Колкото повече порастваме, толкова повече отговорности започваме да поемаме. От един момент нататък нашите решения са факторът, който доминира в живота ни.

Често ли ти се случва да анализираш успеха на интелигентните и проспериращи хора около теб?  Може да се каже, че те вземат умни решения, когато става въпрос за поемане на рискове и създаване или капитализиране на възможностите. Така че успехът в бизнеса - и в живота - е преди всичко последствие от вземането на разумни решения.

Тъй като всяко решение, което вземаш, се основава изцяло на твои собствени мисли и чувства - как мозъкът обработва опита, събитията и информацията от различни източници, за да направи изводи - всъщност не е толкова сложно да се определи как да се вземат по-разумни решения. Дори и за тази тънкост си има тактики на следване:

Използвай максимума от сегашния момент

Понякога, дори на пръв поглед случайни неща и обстоятелства, могат да те накарат да вървиш в правилната посока. За целта трябва да се научиш да се възползваш от момента и от ситуациите, в които попадаш. Винаги мисли в перспектива - как дадено нещо би се отразило на бъдещето ти, на бизнес развитието ти, на успеха ти в живота. Понякога, дори случайната среща може да се окаже решаваща за твоя просперитет в професионален план. Затова обръщай нужното внимание на детайлите и разбира се - мисли позитивно, но и реалистично.

Довери се на инстинктите си

В продължение на предната точка, вслушването в собствените си инстинкти би било изключително полезно. Вместо да слушаш съветите на хората около теб, добре е да се замислиш и за собствените си желания и мечти.

Когато става въпрос за вземане на решения, слушай какво казват умните и компетентни хора, но в крайна сметка съпоставяй техните съвети с твоя вътрешен глас. Запомни, че в множеството случаи, ако се колебаеш, дори малко за дадено начинание, то може би въобще не бива да го започваш.

Мисли критично

Колкото повече си позволяваш да бъдеш претоварван с информация, която да ти отвлича вниманието от важните детайли, толкова по-малко време и внимание оставяш да се съсредоточиш върху това, което наистина има значение. И така поставяш под въпрос точността, ефикасността и приложимостта на това, което учиш и преживяваш. Критичното мислене е в основата на правилното анализиране на обстоятелствата и ако досега си изпитвал трудности в това, време е да ги преодолееш.

С други думи, когато избираш количеството информация над качеството, много често може да си изградиш фалшиви илюзии за света около теб. Това ще ти коства много и определено няма да направи по-лесен пътя ти към успеха.

Без логически конструкции като дедуктивното разсъждение и научния метод, нашето общество никога нямаше да напредне. Нямаше да има и технологии.

Вярвай на фактите

Това че някъде в интернет си прочел нещо, не означава автоматично, че трябва да приемаш това за истина. В последните години фалшивите новини белязаха своебразен пик, благодарение на възможностите, които интернет мрежата ни предоставя. Точно заради това е полезно, преди да приемеш дадена информация за “чиста монета”, първо да провериш от доверен източник, дали е вярна. Това важи не само за нещата, които четеш в социалните мрежи, но и за нещата, които чуваш от твои познати.

Запомни, че вземането на разумни и добре премислени решения ще те доближи до мечтите ти - както във финансов, така и в личен план. А когато говорим за лични финанси, няма как да не споменем кредитните средства, които могат да ти послужат добре, ако ги използваш разумно. Кредитна карта Бяла Карта е едно от тях - можеш да кандидатстваш за нея онлайн, без дори да ставаш от дивана у дома. Кредитна карта Бяла Карта се издава от небанкова институция и точно затова не притежава много от характеристиките на стандартните кредитни карти, които познаваш. Например кредитна карта Бяла Карта не ти начислява такса за поддръжка, а кандидатстването за нея е напълно безплатно. Ако искаш да притежаваш кредитна карта Бяла Карта не е нужно да се редиш на опашки в банкови клонове, защото модерно средства като кредитна карта Бяла Карта може да се заяви онлайн или чрез телефонно обаждане. А страхотната новина е, че при одобрение ще получиш своята пластика директно до адрес. Това, което не знаеш при кредитна карта Бяла Карта е, че до момента, в който не почнеш да я използваш тя не ти струва абсолютно нищо. Тоест може да стои в портфейла ти, без да плащаш за това удобство - да разполагаш с парични средства по всяко време и на всяко място. Кредитна карта Бяла Карта е идеалното средство, което ти осигурява пари до заплата.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш