Кандидатствай Вход
Какво да очакваш от Черния Петък тази година?

Какво да очакваш от Черния Петък тази година?

  • Бяла Карта
  • 15.11.2020
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 889

Не, Черният петък 2020 не е отменен и в това сме сигурни вече всички. Но също така, знаем, че ще изглежда различно.

В днешната статия в блога на кредитна карта Бяла Карта ще представим част от експертните прогнози за това как ще се разиграе най-големият ден за пазаруване през годината - както в САЩ, така и в Европа.

2020 г. е изпълнена с изненади - и то съвсем не са най-добрите. За търговията на дребно годината донесе бавни продажби в някои сектори и невъзможно задоволяв ане на търсенето в други. Индустрията също е засегната от проблеми с веригата на доставки, опасения за безопасността на работниците и закъснения в доставката. Междувременно потребителите се справят със загуба на работа и облак от финансова несигурност.

И така, къде остава Черният петък 2020?

Черният петък няма да бъде отменен - ​​но събитията в магазини може би ще са рядкост.

Дори да няма събиране на потребители във физическите магазини, всеки знае, че Черният петък без проблем може да е онлайн. И данните за продажбите отразяват това. Всъщност, миналата година, без пандемия, повече американци пазаруват онлайн през уикенда на Деня на благодарността, отколкото във физическите магазини, според Националната федерация на дребно. А онлайн продажбите на Черния петък се увеличават тенденциозно от 2016 г. насам.

През последните няколко години в САЩ - Walmart, Target, Kohl's и други правят своите оферти за Черния петък достъпни онлайн дни преди Деня на благодарността. Най-добрите сделки често се разпродават онлайн още преди самия Черен петък.

С други думи, добавянето на горещ артикул към твоята количка, преди да започне онлайн продажбата на търговеца, е новото подреждане на опашка в магазин.

Онлайн продажбите на Черния петък ще започнат още по-рано тази година

В САЩ през последните няколко години цялата седмица на Деня на благодарността се превръща в маратон за промоции, като големите играчи се опитват да се саревновават. Затова и обявяват офертите си за Черния петък по-рано.

В България положението е подобно - още от началото на ноември се започва с огромните отстъпки и епични намаления в редица онлайн търговци. Така че самият Черен петък съвсем не е единствения ден, в който да пазаруваш на изгодни цени. Напротив - Черният петък вече сякаш е цял месец, а не ден.

Препоръчваме ти да пазаруваш онлайн, тъй като така можеш лесно да сравниш цените, ще избегнеш тълпите с хора, а ако сключиш договор за Бяла Карта до края на ноември ще можеш да получиш обратно 5% от стойността на всяка онлайн покупка, направена с нея до 31.12.2020.

Тази година очакваме както действителните продажби на Черния петък, така и продажбите преди Черния петък да се реализират по-рано. Някои оферти за Черния петък, очаквано стартираха през октомври.

Защо? Ваканционният сезон за пазаруване е огромен за търговците на дребно. Говори се, че Черният петък е получил името си, тъй като исторически е бил денят, в който книгите на търговците преминават от „на червено“ към „на черно“.

След всички борби през 2020 г., печелившият сезон за празнични пазарувания ще бъде променлив за търговците на дребно, много от които са на ръба на фалита. Убеждаването на поне някои потребители да започнат да пазаруват по-рано, също може да разпространи бързината на Черния петък - и да облекчи забавянето на доставките, с които търговците се борят поради COVID-19.

Разходите за Черен петък 2020 ще намалеят леко

Черният петък отбелязва невероятен ръст на разходите от 2016 г. насам, със скокове от над 20% на годишна база. Очаква се ситуацията, в която се намирам света да намали тези разходи, но те няма да спрат.

От последната рецесия знаем, че икономическата несигурност прави много купувачи още по-нетърпеливи за изгодни сделки. Също така знаем, че сделките от Черния петък помагат на купувачите да купуват неща, които иначе не биха могли да си позволят. Така че сме оптимисти, че ще видим силен ръст на разходите на дребно през седмицата на Черния петък в сравнение с останалата част от 2020 г. - но не и в сравнение с последния Черни петък.

Очаква се цените на смарт домашните технологии ще бъдат най-ниските, които сме виждали през цялата година

Цените на Черния петък обикновено отразяват цените на Prime Day, когато става въпрос за смарт домашни устройства.

2020 г. ще бъде годината на фритюрника

Миналата година видяхме много сделки с фритюрници за Черния петък и фритюрниците замениха тенджерите под налягане (като Instant Pot), за да се превърнат в задължителната кухненска джаджа в момента.

Въз основа на миналогодишните оферти за фритюрници, можеш да очакваш до 50% отстъпка за популярни модели.

Как да се сдобиеш лесно с изгодните продукти през шопинг сезона? Кредитна карта Бяла Карта е тук, за да ти даде тази възможност - да разполагаш с пари до заплата, за да се възползваш от всичко, което си заслужава.

 

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш