Кандидатствай Вход
Какво отличава най-успешните инвеститори от останалите?

Какво отличава най-успешните инвеститори от останалите?

  • Бяла Карта
  • 09.04.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1108

Инвестирането е дейност, която в съвременния свят става все по-важна за хората, желаещи да си гарантират сигурност и благополучие във финансов план. При правилното инвестиране на дадени средства в акции, облицации, недвижима собственост или ценни метали, въпросните средства биха могли да се увеличат неколкократно във времето. За да постигнеш подобен успех обаче, трябва да имаш наистина добър нюх и поглед към пазара, както и да знаеш какво да правиш във всяка една ситуация. Дали ти си сред хората, които са способни да превърнат инвестирането в основа на своя финансов успех? В следващите редове ще разбереш какви точно качества и умения е нужно да притежават успешните инвеститори и от кои допълнителни условия зависи благополучието им.

Когато става въпрос за света на инвестициите и финансовите пазари, търпението е едно от най-важните качества. Това не е свят, в който можеш да си позволиш да прибързваш, да вземаш необмислени решения и да се надяваш на късмета си. Напротив, всяка грешка от подобен род ще доведе до загуба на значителни средства и сериозни щети върху финансите ти в дългосрочен план. Добрият инвеститор е този, който спокойно и внимателно следи тенденциите на пазара. Той влага средствата си в дадени финансови инстументи само и единствено тогава, когато забележи благоприятна тенденция или възможност, която ще му донесе желаните печалби. Така че ако искаш да си добър в тази сфера, определено трябва да се въоръжиш с необходимото търпение.

„Аз знам, че нищо не знам“. Това е един популярен израз, който може да бъде приложен с пълна сила и за финансовия свят. Свят, в който понякога процесите и тенденциите се изменят толкова бързо, че на човек буквално да му се завие свят. Често се случва дори на успешни инвеститори с натрупани знания и опит във времето, да попаднат в своеобразен финансов капан и да понесат големи щети във финансово отношение. На практика финансовите пазари са последното място, където да си мислиш, че знаеш и можеш всичко. Те винаги са способни да ти поднесат изненади, при това доста неприятни такива. В този смисъл ти препоръчваме след реализирана успешна инвестиция (или инвестиции) да не се възгордяваш прекалено, а да останеш отворен към научаването на нови неща и усъвършенстването на уменията си в областта на инвестирането. Само така можеш да останеш на вълната на успеха и да бъдеш подготвен за всички очакващи те в бъдеще предизвикателства.

Успешните инвеститори умеят да се фокусират върху най-важните за тях фактори и цели, и да се абстрахират от всякакви странични информации, шумове и разсейвания. Всъщност подобна способност е от голямо значение и във всяка друга професионална област. Както добре знаеш, живем в глобализиран и динамичен свят, в който почти ежедневно сме заливани от ненужни съобщения, досадни реклами и абсурдни предложения. Един човек, развиващ дейност на финансовите пазари, също постоянно се сблъсква с безброй цифри, дати и други данни, от които може да му гръмне главата. Затова си изгради умението да отделяш от огромните потоци информация наистина важната и ценна за теб такава. Фокусирането върху данните, които ти трябват, ще ти даде повече време и по-добра възможност за тяхното правилно интерпретиране и анализ, както и вземането на верните решения във финансов план.

И не на последно място, няма как да бъдеш добър инвеститор, ако не си уверен в себе си. Каквото и да си говорим, финансовите пазари са един жесток свят, в който както можеш да се наслаждаваш на големи печалби, така е възможно и да загубиш всички вложени средства. Инвестирайки в дадени активи, ти трябва да си наясно, че поемаш определен риск (независимо от това дали е по-голям или по-малък). Така че в сферата на инвестициите няма място за притеснения и колебания, а още по-малко – за изпадане в паника. Увереността е качеството, което ти трябва, за да бъдеш успешен и да постигнеш максимална част от своите цели. Разбира се, нямаме предвид такава увереност или самочувствие, произлизащи от материалното или имущественото ти състояние в момента. Нужна ти е увереност само и единствено в твоите лични знания и умения, в способността да се справяш с всякакви напрегнати ситуации и да вземаш най-правилните решения, дори когато си притиснат от времето и обстоятелствата. Защото както в живота, така и в бизнеса, печелят тези, които знаят какво искат и са наясно с начините за постигането му. 

Е, вече знаеш върху развиването и усъвършенстването на кои качества и умения трябва да работиш, за да имаш шансове да се наредиш сред наистина успешните инвеститори. Ако пък за стартирането на подобна дейност ти е нужно начално финансиране, твоята кредитна карта Бяла Карта ще ти го осигури. С кредитна Бяла Карта винаги ще разполагаш с необходимите средства, независимо къде и в каква ситуация се намираш. Една кредитна карта, която се наглася изцяло спрямо нуждите, предпочитанията и навиците ти.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш