Кандидатствай Вход
Книгите, които ще поддържат лятното ти настроение в предстоящите месеци

Книгите, които ще поддържат лятното ти настроение в предстоящите месеци

  • Бяла Карта
  • 26.08.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 682

Тъжен си заради края на лятото и се чудиш как да запазиш слънчевото си настроение и емоции през предстоящите месеци? В днешната статия от блога на Бяла Карта имаме точният отговор за теб. Хубавата книга е нещото, което може да те накара да се откъснеш от есенно – зимната реалност и от всички проблеми и главоболия, свързани с работните ангажименти. Тя ще те отведе в съвсем други светове, където царуват вечно лято, смях и забавление. Ето няколко подходящи книги, които ти препоръчваме да прочетеш през предстоящите месеци:

„Трима души в една лодка“ (Джеръм К. Джеръм) -  перфектното четиво за всеки, който обича прословутия английски хумор. Историята разказва за трима мъже, които решават да прекарат почивката си на лодка по водите на река Темза. По време на пътуването те виждат най-различни забележителности, но и се сблъскват с редица забавно – драматични премеждия. В книгата ще откриеш множество исторически препратки, както и традиционни и често разказващи се в Обединеното кралство анекдоти.

„Последното лято на семейство Кемпърдаун“ (Елизабет Кели) – това е историята на едно 12-годишно момиче на име Ридъл Джеймс Кемпърдаун. Момиче, чието лято преминава в безгрижие, копнежи и мечти, докато не става свидетел на ужасяващо престъпление в близост до дома си. Ридъл отказва да говори, тъй като е едновременно уплашена и объркана от видяното. Мълчанието й обаче води до поредица от събития, които в крайна сметка ще изложат на опасност нейното семейство. Така тя е изправена пред съдбоносно решение, което ще бъде жизненоважно както за нея, така и за най-близките й хора.

„Къща за гости“ (Нанси Тайър) – продължаваме с един любовен роман, четенето на който ще топли душата ти по време на студените зимни вечери. Сюжетът на „Къща за гости“ се развива в една лятна вила, наета едновременно от мъж и жена на средна възраст. И двамата са самотни родители, които наскоро са преминали през тежки разводи. Принудени от обстоятелствата да споделят една и съща вила по време на своята лятна ваканция, те и децата им постепенно започват да се сближават помежду си.

„Хартиени градове“ (Джон Грийн) – леко мрачна, но в същото време увлекателна история за Куентин и Марго. Двама тийнейджъри, израснали в предградията, които често нарушават правилата и се забъркват в проблеми.  Един ден Марго безследно изчезва и Куентин събира група от приятели, с помощта на които започва нейното търсене. За целта групата пропътува почти цялото Източно крайбрежие на САЩ. В крайна сметка Куентин открива Марго в стара плевня, където тя се е крила от света в продължение на няколко месеца. Така той разбира, че изградената в съзнанието му представа за нея е също толкова фалшива, колкото и града, от който двамата произхождат.

„Слънчевата нощ“ (Ребека Динерщайн) – завладяваща история, развиваща се в архипелаг в Норвежко море. Франсис и Яша си имат свои собствени причини да дойдат да живеят на тази отдалечена локация. Той напуска Манхатън, за да избяга от тежко любовно разочарование, а тя изпълнява предсмъртното желание на баща си. В крайна сметка пътищата на двамата ще се пресекат по един необикновен начин на най-неочакваното място.  Те ще си дадат взаимно подкрепата, от която се нуждаят, за да предолеят вътрешните си емоционални борби и да започнат отново да се радват на живота.

„Диетланд“ (Сарай Уокър) – млада жена с наднормено тегло работи в популярно женско списание и трябва да води рубрика със съвети за... перфектна фигура. За целта тя пише под друга самоличност и се представя като слабо, елегантно и спазващо най-строгите диети момиче. Постепенно връзката с читателите променя напълно нейното ежедневие, навици, ценности и разбирания за живота. „Диетланд“ изследва редица аспекти на т.нар. популярна култура, които изобразяват жените по доста неестествен и нереалистичен начин, и създават фалшиви идоли и герои.

Притежателите на кредитна карта Бяла Карта могат да се възползват от специални промоционални оферти при закупуване продуктите на Reader BG – онлайн и ритейл магазин, предлагащ устройства за четене на електронни книги и аксесоари за тях. В магазина са налице продукти на Kindle, Kobo, Pocketbook, Onyx, Nook и много други престижни марки. При разплащане с твоята кредитна карта Бяла Карта ще получаваш 5% постоянна отстъпка в цената на всеки един закупен от Reader BG артикул. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и си подари приятни четива за предстоящия есенно – зимен период от годината!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш