Кандидатствай Вход
Кои книги трябва да прочетеш през тази година, ако преследваш финансов успех и благополучие?

Кои книги трябва да прочетеш през тази година, ако преследваш финансов успех и благополучие?

  • Бяла Карта
  • 28.03.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1041

Винаги сме подчертавали значението на финансовата литература за това човек да изгради способността за реализиране на верните решения и избори относно своите лични финанси. Подобна литература е източник на знание, средство за обогатяване на финансовата култура и за по-добро разбиране на финансовите процеси, които се случват около нас. Освен всичко споменато обаче, финансовата литература може да ти донесе дори още повече ползи и преимущества. Ако подбереш правилните книги, е напълно възможно да получиш отлични идеи не само за стабилизирането на личните си финанси, но и за постигането на финансов успех и благополучие в дългосрочен план. Именно с подбора ще се постараем да ти помогнем в днешната статия от блога на Бяла Карта. По-надолу ще научиш кои книги е добре да прочетеш, ако преследваш високи цели във финансов план.

„Мисли и забогатявай“ (Наполеон Хил) – една безспорна класика в жанра. Този бестселър обръща най-голямо внимание на връзката между нашите психологически нагласи и процесите, които протичат в личните ни финанси. В него са разгледани подробно най-често срещаните мисли и нагласи, които пречат на човек да увеличи материалното си състояние и да се увенчае с финансов успех и благополучие. Освен това на база собствени изследвания за живота и развитието на повече от 500 човека, успели да станат милионери, авторът извежда алгоритъм от 13 стъпки, от които се състои процесът по изграждане на лично богатство .

„Как мислят богатите хора“ (Стив Сиболд) – Стив Сиболд е още един автор, който насочва погледа си към мислите, навиците и личностните черти на богатите. Според него, всеки човек има един и същ шанс да придобие богатство, като решаващ фактор за успеха е изграденият начин на мислене и като цяло погледът към живота. Анализирайки интервютата на повече от 1200 милионери, в книгата си „Как мислят богатите хора“ Сиболд ясно и точно е разкрил особеностите в мисленето на богатите, които ги отличават от останалите хора.

„Геометрията на богатството“ (Браян Портной) – определено можем да кажем, че тази книга е доста по-различна от всички останали в сферата на финансовата литература. Тя разглежда богатството не само като натрупване на финансови средства, но и като възможност да живеем по начина, по който искаме, и да сме в мир и хармония със себе си. „Геометрията на богатството“ определено ще ти даде ценни съвети за това как да внесеш допълнителни дози положителни емоции и добро настроение в своето ежедневие.

„Елементите на инвестирането: Лесни уроци за всеки инвеститор“ (Бъртън Малкиел и Чарлс Елис) – книга, насочена към младите инвеститори. Тя представя на сравнително опростен език и стил най-ефективните и работещи инвестиционни правила, принципи и стратегии. В допълнение, книгата ще ти помогне да набелязваш реалистични инвестиционни цели в дългосрочен план, както и да избягваш често срещани грешки и проблеми в процеса на инвестиране.

„Пълното парично преобразяване: Доказан план за финансов фитнес“ (Дейв Рамзи) – с тази своя творба финансовият гуру Дейв Рамзи се стреми да помогне на всеки човек да поеме контрола върху личните си финанси. В книгата са подробно описани истинските истории на няколко наистина успели във финансов аспект хора. Освен това Рамзи решително и аргументирано разбива 10 от популярните митове за парите, на които доста хора погрешно вярват.

„Богати навици: ежедневните навици за успех на богатите хора“ (Томас Корли) – Томас Корли също се причислява към групата на авторите, които са си поставили за цел да изследват по-подробно навиците на богатите хора и да открият връзката между тези навици и постигания успех в материален аспект. Той обаче разделя пътя към успеха на два процеса – натрупването на богатство и способността впоследствие въпросното богатство да бъде задържано. В книгата и двата процеса са описани чрез отделни стъпки, които се обясняват на увлекателен и същевременно достъпен за обикновения читател език.

Притежателите на кредитна карта Бяла Карта могат да се възползат от специални промоции при избиране продуктите на ReaderBG – онлайн и ритейл магазин, предлагащ устройства за четене на електронни книги и аксесоари за тях. В магазина ще откриеш продукти от марките Kindle, Kobo, Pocketbook, Onyx, Nook. Ако заплатиш за тези артикули с твоята кредитна карта Бяла Карта, ще получиш 5% отстъпка в цените. Заложи на кредитна карта Бяла Карта и направи първата стъпка, която ще те изведе по пътя към финансовия успех и благополучието!              

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш