Кандидатствай Вход
Кои са филмите, които всеки предприемач трябва да гледа?

Кои са филмите, които всеки предприемач трябва да гледа?

 • Бяла Карта
 • 19.03.2018
 • Лайфстайл
 • Коментари: 0
 • 5083

Предприемачеството е тази сфера, която примамва постоянно хора, опитващи се да осъществят мечтите си, но истината е, че за да постигнеш успех имаш нужда от постоянство.

А понякога всичко, от което се нуждаеш е просто промяна в перспективата и огромно желание да постигнеш това, към което се стремиш. Как идва мотивацията?

Ето една чудесна идея да намериш онази мотивираща сила – чрез гледането на мотивиращ филм!

Филмите винаги са били (и винаги ще бъдат) източник на вдъхновение за различни хора, защото именно филмите понякога ни предизвикват да надскочим лимитите си и да излезем от зоната си на комфорт, за да изградим сами съдбата си.

В следващите редове ще видиш някои от най-мотивиращите филми, които всеки предприемач трябва да изгледа поне веднъж в живота си:

 • „Лешояда“ – няма как да не изгледаш този филм и да не се вдъхновиш да започнеш онова, което отдавна копнееш. Всъщност кинопродукцията съвсем не е с „лек“ сюжет, но актьорската игра е на изключително ниво, а изводът е, че всеки може да постигне всичко, стига да има смелостта да го следва.
 • „Социалната мрежа“ – кой не е чувал поне малко за легандарната история на Марк Зукърбърг – създателя на Фейсбук? А на какво ни учи филмът? На това как се стартира мулитмилионна корпорация от едно студентско общежитие и на зараждането на най-популярната социална мрежа в света. Определено това е един от задължителните филми, които всеки бизнес ентусиаст трябва да гледа.
 • „Преследване на щастието“ – филм, посветен на хората, които не се предават, с невероятната игра на Уил Смит. Сюжетът е базиран на книга бестселър, а ние те съветваме да изгледаш този кино шедьовър задължително.
 • „Форест Гъмп“ – историята за един обикновен човек, който постига невероятни успехи, просто защото живее живота по начина, по който иска. Всъщност всичко се състои в това, че не е нужно да си гений, за да постигнеш феноменален успех – просто бъди себе си. Филмът несъмнено е един от най-добрите в цялата кино индустрия и си заслужава гледането.
 • „Кешбол“ – спортна драма, в главната роля с Брад Пит. Историята се върти около спортисти и техния генерален мениджър, които губят много пари, търпейки загуби. Мениджърът има задачата да измисли как да създаде отново успешен отбор, без наличието на финансова подкрепа и скъпи играчи. Този филм доказва как предприемачите могат да предприемат иновативен подход и да победият конкуренцията, с минимална инвестиция.
 • „Уолстрийт“ – филм за бизнес и алчност, в който става въпрос за амбициозен млад брокер. Той прави всичко по силите си, за да успее, в това число и търговия с вътрешна информация. Дали наистина героят на Чарли Шийн постига жадувания успех? Можеш да изгледаш филма, за да разбереш.
 • „Роки“ – любима продукция, която остави траен отпечатък в кино индустрията. Филмът дава добър урок за това как да победиш конкурентите си и да запазиш бойния си дух, въпреки всички обстоятелства, които са против теб.
 • „Джери Макгуаяр“ – класически филм за целеустремеността и за това какво ти коства, за да се задържиш на върха. Един цитат от филма: „Успехът просто се състои в това да се изправиш повече пъти, отколкото да паднеш“.
 • „Брокери“ – този филм е може би в голяма част вдъхновен от оригиналния „Уолстрийт“ и се върти около същността на брокерите и техния път към богатството. Страхотен мотивиращ филм за тези, които искат да открият своя бизнес нюх.
 • „Ctrl+Alt+Compete“ – това е документален филм за модерната стартъп индустрия с всички възходи и спадове, както и суровата реалност, за която всеки трябва да е подготвен, ако иска да поеме подобно предизвикателство.
 • „Офис пространство“ – филмът разказва за мъж, който няма никакво желание да продъжлава да работи в офиса си и да изпълнява рутинните си ежедневни задължения – може би сюжет, познат на доста хора. Филмът обаче има силата да ти помогне да намериш вдъхновение и смелост да промениш лайфстайла си и да напуснеш зоната си на комфорт.

Дори да не изгледаш всички тези филми, намери своя начин за вдъхновение, който ще ти помогне да постигнеш целите си, дори и финансовите. А, за да бъдеш с една крачка по-близо до финансовата си стабилност, кредитна Бяла Карта е твоят идеален помощник. Иновативната кредитна карта е създадена, за да бъде твоето изгодно средство за разплащане, при това без банкови такси и процедури. Бяла Карта е достъпната кредитна карта, която ти дава редица предимства и отстъпки във вериги магазини, като едновременно с това ти предоставя шанс да изградиш една по-добра кредитна история. Заяви своята кредитна Бяла Карта сега на телефон 0700 20 140.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш