Кандидатствай Вход
Кои са навиците на щастливите хора?

Кои са навиците на щастливите хора?

  • Бяла Карта
  • 21.02.2019
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1270

Винаги преследваме нещо - било то промоция, нова кола или друга финансова или житейска цел. Въобразяваме си и убеждаваме сами себе си, че „Когато постигна това, най-накрая ще бъда щастлив.“

Макар че тези важни събития ни правят щастливи в началото, изследванията показват, че това щастие не продължава дълго. Проучване от Северозападния университет в САЩ, измерва нивата на щастие на обикновените хора срещу тези, които са спечелили големи награди за лотария преди година. Изследователите са изненадани да открият, че рейтингите на щастието на двете групи са практически идентични.

Погрешното схващане, че големите събития в живота диктуват щастието и тъгата, са толкова преобладаващи, че психолозите имат термин за това: пристрастие към въздействие. Реалността е, че основаното на събития щастие е краткотрайно.

Щастието е синтетично - то или се създава, или - не. Щастието, което продължава, се печели от твоите навици. Изключително щастливите хора са усъвършенствали навиците, които поддържат щастието си ден след ден.

Какви са тези техни навици?

Виж един любопитен материал на Forbes, който дава интересен поглед върху това какво ни прави щастливи и доколко щатието е свързано с нашите представи:

Навиците на щастливите хора:

1. Те ​​забавят темпото, за да оценят малките удоволствия на живота.

По природа ние попадаме в дълбоките неизбежни дебри на ежедневието. В някои отношения това е нещо добро. Това създава комфорт. Въпреки това, понякога потъваме толкова много в рутината си, че не успяваме да оценим малките неща в живота. Щастливите хора знаят колко е важно да се насладиш на вкуса на храната си, да се насладиш на невероятния разговор, или дори просто да излезеш навън, за да поемеш дълбоко въздух. Изводът е: оценявай малките неща.

2. Щастливите хора правят упражнения

Движението на тялото ти спомага на мозъка ти да се чувства успокоен и те държи под контрол на твоите импулси. Ето затова е добре да правиш физически упражнения и да се поддържаш в добра форма, Щастливите хора си планират редовни упражнения и са стриктни в това, защото знаят, че така тялото им ще се отплати.

3. Те харчат пари за други хора.

Изследванията показват, че изразходването на пари за други хора те прави много по-щастлив, отколкото ако ги харчиш за себе си. Кредитна карта Бяла Карта може да бъде идеално средство да закупиш страхотни подаръци на твои близки. А в секция „Постоянни отстъпки“ на сайта ни ще откриеш десетки продукти и услуги, предлагани на преференциални цени, специално за картодържателите на Бяла Карта.

4. Щастливите хора обграждат себе си с правилните хора.

Щастието се разпространява чрез хора. Обграждайки себе си с щастливи хора, изграждаш увереност, стимулираш креативността си и създаваш уют. Разбира се, обграждането с негативни хора има обратен ефект. Те искат хората да се присъединят към тях, за да могат да се чувстват по-добре за себе си.

5. Те остават положителни.

Лошите неща се случват на всички, включително на щастливите хора. Вместо да се оплакват от това как биха могли или е трябвало да бъдат нещата, щастливите хора се замислят за всичко, за което са благодарни. След това намират най-доброто решение на проблема, преодоляват го и продължават. Нищо не подхранва нещастието, както песимизмът. Проблемът с песимистичното отношение, с изключение на щетите, които то причинява на настроението ти е, че то се превръща в самоизпълняващо се пророчество. Ако очакваш лоши неща, по-вероятно е да преживееш негативни събития. Песимистичните мисли е трудно да се игнорират, докато не осъзнаеш колко нелогични са те. Постарай се да разгледаш фактите и ще видиш, че нещата не са толкова лоши, колкото изглеждат.

6. Щастливите хора спят качествен сън

Когато спиш, мозъкът ти буквално зарежда, премахвайки токсичните неща, които се натрупват през деня като странични продукти от нормалната невронална активност. Това гарантира, че се събуждаш с будни и ясни мисли. Твоята енергия, внимание и памет са намалени, когато не получаваш достатъчно качествен сън. Лишаването от сън също повишава нивата на хормона на стреса самостоятелно, дори и без наличието на стрес. Щастливите хора превръщат съня  в приоритет, защото ги кара да се чувстват чудесно и знаят колко непродуктивни се чувстват, когато са лишени от сън.

7. Щастливите хора имат дълбоки разговори.

Истински щастливите хора избягват клюки, малки разговори и съдене на другите хора около тях. Вместо това, те се фокусират върху значими взаимодействия. Те се ангажират с други хора на по-дълбоко ниво, защото знаят, че това изгражда емоционална връзка и е интересен начин за учене.

8. Щастливите хора помагат на другите.

Отделянето на време, за да помогнеш на хората не само те прави по-щастлив, но и работи за повишаване на самочувствието ти. Подпомагането на други хора ти дава прилив на окситоцин, серотонин и допамин, които създават приятни чувства. Според едно изследване в Харвард, служителите, които са помагали на други хора, са 10 пъти по-склонни да работят и 40% по-вероятно да получат повишение

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш