Кандидатствай Вход
Кои са съставките на перфектния бургер?

Кои са съставките на перфектния бургер?

 • Бяла Карта
 • 19.02.2020
 • Лайфстайл
 • Коментари: 0
 • 970

Бургерът е едно от вкусните изкушения, станали особено популярни и у нас през последните години. Предпочитано както от ученици и студенти, така и от работещите, желаещи измежду поредицата от професионални ангажименти да похапнат нещо, което се приготвя бързо и същевременно е способно да засити напълно глада им. В София и останалите големи градове почти на всеки ъгъл може да се открие местенце, където се приготвят различни видове бургери. Поради тази причина е важно като потребител да бъдеш селективен и да не се задоволяваш с всичко, което ти се предлага. В следващите редове ще изведем важните съставки, които правят един бургер наистина перфектен:

 • Качествено месо – добре е да търсиш повече информация за месото, от което се правят бургерите в дадено заведение за хранене. За съжаление, на повечето места в бургерите се слагат нискокачествени, прекалено мазни и натъпкани с консерванти меса, които не са никак полезни за здравето и физическата форма на човека. Малко са заведенията, които си позволяват да приготвят бургери с месо от най-високо качество и без добавени мазнини и изкуствени консерванти. Присъствието на първокласно месо често значително увеличава цената на бургера. Нашият съвет към теб е да не обръщаш внимание само и единствено на финансовия аспект, защото все пак твоето здраве е най-важно. А грижата за него изисква прецизен подбор на храните, които консумираш в своето ежедневие, като качеството винаги трябва да стои на първо място.
 • Свежи зеленчуци – присъствието на свежи зеленчуци в бургера е още един положителен аспект, що се отнася до неговото качество и въздействие върху човешкия организъм.  Редица са зеленчуците, които могат да се комбинират с месо, за да се получи продукт с отлични вкусови характеристики, доставящ истинска наслада на потребителите. Сред тях се нареждат доматът, марулята, лукът, зелето и др. Кои от споменатите зеленчуци ще присъстват в закупения от теб бургер, зависи изцяло от твоите лични вкусови предпочитания и усет към храната.
 • Сирена – различните видове сирена придават на бургера уникален вкус и аромат. Може би най-популярни от групата на сирената са моцарела, горгонзола, чедър, както и традиционното козе сирене. Разбира се, има още много типове сирена, които биха могли да бъдат добавени в бургера. Най-същественото в този аспект е избраният вид сирене да отговаря на вкуса на конкретния потребител, както и да се комбинира по най-добрия начин с останалите съставки, които са част от рецептата.  
 • Хрупкавост – топлият бургер трябва да притежава онази приятна хрупкавост, която всички обичаме. Възможно е тази хрупкавост да бъде предоставена от пържените картофи, които са сред най-често срещаните съставки в бургерите. Ако не желаеш в твоя бургер да има пържени картофи, би могъл да потърсиш хрупкавостта в друга съставка. Хлебчето например, което на практика е основният структурен елемент на всеки бургер и в което се поставят останалите съставки. Ако заложиш на хляб с хрупкава коричка ще увеличиш значително насладата от консумирането на бургера, гарантирайки си задоволяване на сетивата и положителни емоции.
 • Сосове – сосовете са задължителна съставка за бургерите. Изборът отново е доста разнообразен и може да задоволи всякакви изисквания и предпочитания. Пикантните сосове са много популярни – чили (обикновено и вегетарианско), горчица и т.н. В случай, че не си падаш по лютивите храни, отново имаш на разположение богат избор от сосове. Включително вкусни пушени сосове, доматен сос, млечен сос, барбекю сос и още редица невероятни опции.
 • Подправки – тенденцията е да се увеличава присъствието на подправките в новите типове бургери. Подправките са абсолютно уникални и неповторими съставки, чието присъствие дори в малки количества коренно променя вкуса на храната. Босилек, кориандър, магданоз, черен пипер, джоджен – избери бургера, чиито подправки в най-голяма степен отговарят на твоя вкус.

Притежателите на кредитна карта Бяла Карта могат да се възползват от специални промоционални цени при похапване в Hamburguesa Nostra – испанска верига заведения за хранене, която вече присъства и на българския пазар. Hamburguesa Nostra е част от Raza Nostra – компания, специализирана в опазването и разпространението на местните породи, както и в продажбата на месо и месни продукти, произведени от тях. Бургерите на Hamburguesa Nostra са с най-доброто месо, което не съдържа изкуствени консерванти, глутен и добавени мазнини. От друга страна, марката предлага невероятни вкусове, които биха задоволили изискванията и предпочитанията на всеки един любител на този тип храна. При разплащане с твоята кредитна карта Бяла Карта ще получаваш 15% постоянна отстъпка от стойността на направените поръчки в Hamburguesa Nostra. Кредитна карта Бяла Карта – за твоето качествено хранене, отлично здраве и перфектна физическа форма!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш