Кандидатствай Вход
В навечерието на коледните празници: какво да не забравяме при пазаруване?

В навечерието на коледните празници: какво да не забравяме при пазаруване?

Коледа наближава, а с нея и дълго чаканите от всички нас почивни дни, семейни събирания, забавления и положително настроение около празничната елха. 

За да можеш наистина да се насладиш на тези хубави моменти обаче, преди това трябва да свършиш още няколко неща.

Пазаруването е един от най-важните ангажименти в навечерието на коледните празници и от него до голяма степен зависи доброто изкарване на цялата компания.

Какво по-точно имаме предвид? 

Препоръчително е да се увериш, че си купил необходимото за перфектната Коледа. Елементи като храна, украса и отопление са сред първите, за които вероятно се сещаш, но те съвсем не са всичко.

В навечерието на коледните празници какво да не забравяме при пазаруване?. Нека видим в следващите редове.

Допълнителни места за сядане

В дните около Коледа при всички случаи е възможно в дома ти да пристигнат неочаквани гости. И ще изпаднеш в доста неловка ситуация, ако не си се подготвил с допълнителни места за сядане.

Затова е добре да се запасиш с повече столове и табуретки, както и да се увериш, че около празничната маса има достатъчно пространство за разполагането им при нужда.

Дори в магазините за втора употреба можеш да откриеш отлични предложения за столове, маси и друга мебелировка, която ще ти трябва. 

Съвсем не е необходимо да купуваш нещо лъскаво и внушително на външен вид, достатъчно е гостите ти да се чувстват удобно и да нямат усещането, че са те посетили в неподходящ момент.

Сладки и солени вкусотии

Когато става въпрос за пазаруване на храна за Коледа, не бива да се ограничаваш само до нужните ти продукти за приготвяне на празничния обяд или вечеря.

Задължително под ръка трябва да имаш типичните дребни неща, които могат да бъдат сложени на масата в навечерието на празниците. Сред тях са шоколадовите бонбони или бисквити, ядките, плодовете, различни снаксове и солени бисквити. 

Увери се, че разполагаш с достатъчно лакомства не само за отрупване на масата, но и за посрещане на всеки непредвиден гост с традиционните за празника коледни торбички.

Бордови игри

Играенето на бордови игри е сред най-хубавите занимания, които можеш да практикуваш със своите близки и приятели на Коледа. 

Класическото „Монополи“ например е изключително добър избор, ако искаш да задържиш вниманието на гостите си за по-дълъг период от време.

Друго предимство на тази едновременно полезна и приятна бизнес игра е, че е подходяща за всякакви възрасти.

Ученици, работещи и дори хора от по-старото поколение всички ще бъдат завладени и буквално въвлечени в умаления модел на света на парите, имотите и банките.   

Гориво за колата

Коледните празници са време, когато всеки човек предприема планирани или пък спонтанни пътувания до домовете на свои роднини, приятели и близки, които не е виждал отдавна.

Поради тази причина е препоръчително резервоарът на колата да бъде напълнен предварително.

В противен случай ще трябва да се отклоняваш от набелязаната дестинация и да губиш време в чакане по бензиностанции, което не е най-приятното нещо навръх Коледа.

Подаръци за всички

Ти си Дядо Коледа за любимите хора. Избери подходящи подаръци за празника за всички. 

Ето няколко полезни съвета в тази насока:

  • Помисли за интересите и предпочитанията на човека, независимо дали става въпрос за твой роднина или близък приятел и със сигурност ще се сетиш какви са интересите и предпочитанията му. Опитай се да обвържеш избора си на подарък именно с тези интереси и предпочитания. Все пак, това е смисълът на добрия подарък е отсрещният човек да се зарадва и впоследствие наистина да го използва в ежедневието си, нали така?
  • Припомни си подаръците от миналото. Вероятно си ставал свидетел на реакциите на любимата жена или мъж при получаване на подаръци от теб или някой друг в миналото. Използвай тези реакции, за да направиш по-добра преценка какъв тип подарък би ѝ/му харесал и какъв не толкова.
  • Бъди креативен. Не на последно място начинът, по който е поднесен подаръкът, също може да се окаже от голямо значение. Креативните опаковки, изборът на подходящия момент и точните думи могат да накарат всеки един човек да се почувства наистина специален. Особено по време  на светлите коледни дни.

Тъй като до Коледа не остава много време, препоръката ни към теб е да побързаш с всички необходими приготовления и покупки за празника.

А ако имаш нужда от допълнително финансиране, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. 

Благодарение на тази гъвкава и достъпна не трябва да се притесняваш дали парите ще ти стигнат, тъй като с кредитна карта ще получиш желаните средства точно тогава, когато ти трябват, за да си изкараш добре празниците.

Избери кредитна Бяла Карта и организирай перфектната Коледа и Нова година за теб и твоите близки хора.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш