Кандидатствай Вход
Козметичните процедури за почистване на кожата през зимата

Козметичните процедури за почистване на кожата през зимата

  • Бяла Карта
  • 12.02.2021
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 493

Зимата може да причини сериозни вреди за кожата ти - да я направи суха, сърбяща и раздразнена. И може да се почувстваш, че няма как да избягаш от тези последствия: студените сурови условия навън могат да оставят кожата ти да се чувства суха и неприятна на допир, докато вътрешната топлина извлича влагата от въздуха и кожата.

Дори нещата, които правят зимата прекрасна, като седенето край огъня, могат да изсушат кожата ти, както отбелязва Американската академия по дерматология. И въпреки че горещият душ може да изглежда като добър начин за затопляне в студените месеци, горещата вода всъщност изсушава кожата, като я лишава от естествената й влага.

Но има много прости начини за борба с причините за сухата зимна кожа. Те ще помогнат на кожата да се чувства хидратирана и еластична през целия сезон. Например, след като не съвсем горещ душ, "избърши кожата и нанеси дебел слой хидратант в рамките на няколко минути след къпане, за да запечаташ водата в кожата", така съветва д-р Линда Стайн Голд, дерматолог от Хенри Форд Болница в Уест Блумфийлд, Мичиган.

Ето няколко други съвета, които трябва да имаш предвид, когато става въпрос за ефективна зимна грижа за кожата, така че да можеш да се чувстваш добре през студения сезон.

Топ съвети за здрава и красива кожа през студения сезон:

1. Инвестирай в овлажнител за максимизиране на влагата

Използването на овлажнител в твоя дом или офис ще добави влага към сухия зимен въздух и ще помогне да поддържаш кожата си хидратирана. Пусни овлажнителя в стаите, в които прекарваш най-много време, включително спалнята си.

2. Намали термостата, за да избегнеш сухота

Когато навън е студено, кое е първото нещо, което искаш да направиш? Да увеличиш топлината! Но централната топлина може да направи въздуха в твоя дом още по-сух. Опитай да настроиш термостата на отоплителния уред на хладна, но удобна настройка - до 22-23 градуса - за поддържане на здрава кожа.

3. Ограничи времето и температурата на душа

Може да е изкушаващо да вземеш дълъг, парен душ, но кожата ти ще бъде много по-добре, ако стоиш под душа 5 до 10 минути. Разбира се, добре е да е хладен душ (или вана), а не прекалено горещ. Също така трябва да избягваш да използваш прекалено гореща вода, когато миеш ръцете си - ако водата причини на кожата ти зачервявания, тя е твърде гореща. Измиването на ръцете с по-хладна вода изглежда толкова ефективно за премахване на микробите, колкото топлата вода и е по-малко дразнещо за кожата, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

4. Избери нежни почистващи препарати без аромати

Неправилният сапун може да влоши сърбежа и сухата кожа. Например, обикновените мокри кърпички могат да съдържат дразнещи съставки и аромати. Вместо това измий с хидратиращ почистващ препарат или гел без аромат лицето си. (И потърси продукти, специално обозначени като „без аромати“, тъй като „продуктите без аромат“ всъщност могат да съдържат аромати.)

5. Промени режима си за грижа за кожата на лицето за сезона

През зимните месеци избирай почистващи препарати на основата на крем и нанасяй тонери и стягащи средства умерено, ако изобщо го правиш. Много стягащи вещества съдържат алкохол, който може допълнително да изсуши кожата. През нощта използвай по-богат хидратант върху лицето си.

И не забравяй устните си. Прилагането на овлажняващ балсам (като вазелин или друг мехлем) може да помогне за заздравяване на сухи, напукани устни и да ги предпази от напукване.

6. Хидратирай ръцете си

Поддържай здрава кожа чрез овлажняване след измиване. "Най-добре е да използваш крем или мехлем през зимата. Лосионите са по-добри в по-топъл и влажен климат. И не забравяй ръцете си", казва д-р Stein Gold. Измиването на ръцете е жизненоважно, особено по време на сезона на настинките и грипа.

Нанасянето на крем за ръце след всяко измиване може да помогне за хидратирането на кожата. А във връзка с това, добре е при миене на съдове да носиш защитни ръкавици.

7. Нанеси слънцезащитен крем - дори в сивите зимни дни

В ярки зимни дни снегът отразява слънчевите лъчи - до 80 процента, според Фондацията за рак на кожата - увеличавайки риска от излагане. Това означава, че независимо дали си на планинските склонове, играеш ли в снега или просто се разхождаш в града, също толкова важно е да нанасяш слънцезащитни продукти в суровото зимно време, както е през лятото .

И не се заблуждавай от по-тъмните, мрачни дни през зимата. Вредните слънчеви лъчи на слънцето могат да проникнат в облаците и въпреки това да причинят щети.

Преди да излезеш навън, нанеси овлажняващ, широкоспектърен слънцезащитен крем със SPF 15 или по-висок върху всички открити области на тялото си.

8. Носи подходящо, удобно, недразнещо облекло

Много тъкани за студено време могат да раздразнят кожата. Вълната например е добре да няма пряк допир с кожата ти, защото има голяма вероятност да я раздразни.

Вместо това носи леки слоеве, направени от меки, дишащи материали, директно върху кожата си, а след това слагай по-тежките си, по-топли пуловери. Не забравяй да защитиш ръцете си от студен зимен въздух с ръкавици.

Как да заявиш своята кредитна карта Бяла Карта и да я получиш директно до адреса си? Можеш да кандидатстваш онлайн или по телефон, като имаш шанс за одобрение, дори при влошена кредитна история.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш