Кандидатствай Вход
Кучета-актьори? Да! Запознайте се с Джаки – звездата в най-новите рекламни видеа на Бяла Карта

Кучета-актьори? Да! Запознайте се с Джаки – звездата в най-новите рекламни видеа на Бяла Карта

Знаете ли, че точно както при нас, хората, и при кучетата има актьори? Това са професионално обучени кучета, които отлично се превъплъщават във всяка роля, която сценаристите и продуцентите им отредят. Точно като Джаки - 9-годишния Джак ръсел териер, която играе кучето на Боби от новите рекламни клипове на Бяла Карта. Сложността на задачата на Джаки в рекламите е да се превъплъти не в 1, а на практика в 4 различни образа. Освен Боби и неговото куче, които тихо домошарстват в седмицата преди заплата (когато всички сме по-скромни и си отказваме много неща), Джаки трябва да влезе в ролите и на домашните любимци на 3-те желания на Боби, които се визуализират и го „тормозят“.

Купонджията Боби вече мечтае за парти, но датата на заплатата - първо число, е далеч и не може да си позволи. Джаки е плътно до своя стопанин, облечена в парти-костюмче, готова за подвизи.

Геймърът Боби мечтае за нов плейстейшън, а Джаки услужливо му помага, държейки джойстика в ръка.

Работещият от вкъщи Боби се подава иззад телевизора, притеснен заради спрения интернет, а Джаки отново е в роля – с офис дрескод от малка вратовръзчица.

Премиера на новата реклама на Бяла Карта можете да видите в YouTube канала ни.

Всъщност, Джаки е едно от най-известните кучета-актьори в България, а и не само. Зад гърба си чаровницата има участия в над 20 продукции в България и чужбина. Със собственичката й и неин треньор - Пламена, разговаряме, за да научим повече за новата любимка на клиентите ни.

Как и кога Джаки стана член на Вашето семейство?

Джаки е първото куче в нашето семейство. Родена е на 21.09.2011, зодия Дева. Майка ѝ живее в село Нацовци, до Велико Търново и е куче на вуйчо ми. Болярката Джаки взехме като малко топче, което взриви апартамента докато започне да излиза навън.

Как се става куче-актьор?

Кучето трябва да е достатъчно уравновесено, да има много добро общо послушание и да знае някои по-специални команди. Много е важно да не се притеснява от странни звуци, машини и много хора на едно място, защото на снимачната площадка понякога има много хора в малко пространство или шумни камери. Кучето трябва да остане спокойно и концентрирано въпреки всичко това и да слуша командите на водача си. Има и лека доза късмет да се търси подобно куче на външен вид, защото продукциите първо ги интересува външния вид и чак след това гледат уменията.

Има ли специални обучения, които е преминала, за да стане актриса?

На 7 месеца е преминала курс по общо послушание за кучета и от тогава аз продължавам да се занимавам активно с нейните тренировки и да я уча на различни трикове. Всъщност благодарение на нея обучението на кучета ми стана интересно и преди 8 години станах треньор на кучета.

Трябва ли да прави някакви тренировки, за да поддържа форма и умения?

Тренировките никога не спират. Джаки обожава да прави трикове, особено ако има публика. Като ловна порода, тя има потребност да мисли и работи, за да се чувства добре и да е спокойна. Също така се занимава активно със спорта аджилити, като там има много първи места от състезания в България и чужбина. (Аджилити е кучешки спорт, при който кучето трябва за възможно най-малко време да премине през терен, пълен с различни препятствия, без никакви храна или играчки като подбуда).

Разкажете малко повече за участията й в рекламни и кино продукции – интересни случки например.

Имаме няколко по-интересни случки. Един път снимахме в една къща и, за да не се повреди пода, всички крака на стойките на екипа бяха с тенис топки. Джаки си помисли, че е в рая, но всъщност не трябваше да пипа изобщо топките, защото щеше да бутне скъпата техника на земята.

Друго интересно нещо беше снимането на една реклама, в която играеше с перука.

Едно от най-трудните неща, които е трябвало да прави беше да познае и разкъса точно определен подарък от под една елха. Проблемът беше, че имаше над 20 подаръка, които изглеждаха и бяха опаковани еднакво. На всичкото отгоре нямаше как да ѝ го посоча, защото трябваше да съм скрита зад един диван. След 3 – 4 неуспешни дубъла режисьорът тъкмо започна да се притеснява, но Джаки разбра точно кой подарък трябва да отвори и беше перфектна до края на снимките.

 

Кой е най-трудният номер, който може да прави?

Най-трудните номера, които може са каране на скейтборд, стойка на ръце и „препикаване“ като мъжко куче.

Какви награди обича?

Джаки е изключително лакома и яде всякакви наградки. Най-много обича такива от дехидратирано месо, но най, най, най-любимото ѝ нещо е топката, особено ако е пищяща.

Има ли си социални медии или някакви други форми на изява като истинска звезда?

Има личен инстаграм и миналата година участва в голям телевизионен формат – България търси талант, след който имаше и интервю в телевизионно предаване.

Разкажете малко повече за ежедневието й – разходки, навици?

Обратно на очакванията, Джаки е изключително поспалива вкъщи. Може да спи по 20 часа в денонощието, като най-много обича да се завива през глава с одеало докато спи. Навън обаче е пълна фурия до ден днешен и ако има възможност може да тича след топката и 6 часа. Много обича да ходи по планините и на море.

Имало ли е тежък момент в отглеждането и възпитанието й? Бихте ли разказали?

Най-тежко беше когато стана на 7 месеца и започна да не идва като я викам. Всъщност тогава минахме курс по общо послушание и от тогава е най-послушният джак ръсел, който съм виждала.

Има ли други животинки – актьори, с които се виждате?

Вкъщи има още 2 кучета – Клипса и Румба. Те са белгийски овчарки и са майка и дъщеря. Клипса също е участвала в 2 продукции, така че може да се каже, че Джаки живее с друго куче-актьор. В една реклама пък си партнираше с другото куче-актьор с най-много продукции зад гърба си в България – чехословашкият вълчак Терес.

Какви са нейните хобита и любими места за разходки?

Хобито ѝ е тичане – с топка или с другите ни 2 кучета. Много обича снега и обожава водата. Много обича да се разхожда в планината и да ходи на море. От 2 седмици се пренесохме в къща до София и вече двора също ѝ е много любимо място.

Суетна ли е?

Не. Като ловна порода предпочита да е изцапана с кал или други неприятни неща, които да ѝ прикриват миризмата. Също никак не обича дъжда и локвите. В ежедневието си не обича да носи дрехи, въпреки че на снимачната площадка понякога ѝ се налага да ги търпи. Няма нищо против шалчетата и заради това има голяма колекция от бандани, които сменя според случая.

Желаем късмет на Джаки и занапред в актьорската професия! Нямаме търпение да ви покажем и втория клип от поредицата, в която Боби вече има приятелка, а Джаки перфектно допълва двамата влюбени във всичките им желания преди заплата.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш