Кандидатствай Вход
Летните разходи и как да ги редуцираме до минимум

Летните разходи и как да ги редуцираме до минимум

  • Бяла Карта
  • 21.08.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1369

С настъпването на лятото настъпват и редица летни пътувания и мероприятия, които са предпоставка за използването на кредитната ти карта. Неминуемо лятото е сезона на пътуванията, сватбите, кръщенетата и не на последно място - на ремонтите у дома и обновлението на интериора. Всичко това обаче е свързано с допълнителни финансови разходи от твоя страна. Има ли начин да намалиш тези разходи? Бяла Kарта ти предлага няколко идеи как можеш да го направиш.

Пътуванията

Ако знаеш, че ти предстои натоварено лято откъм събития и разходи, спри се на ниско бюджетна лятна почивка. Вместо да отседнеш в скъп и луксозен хотел, можеш това лято да отидеш на каравана или палатка в някой добре устроен къмпинг. Ако не мислиш, че на Черноморието ни има такива, които отговарят на изискванията ти, можеш да отскочиш до нашата южна съседка, която се слави с отличните си къмпинги, а те няма да имат нищо против да се възползват от сумата по кредитната ти карта. Наеми си каравана или бунгало или просто отиди с твоя палатка и разбира се – с весела компания. Не забравяй, че трябва да си направиш резервация достатъчно рано, за да си гарантираш място, а и добра цена. А ако съвсем искаш да намалиш разходите си, заложи на пикник или просто на разходка в планината с приятели през уикендите.

Сватби и кръщенета.

Това са незабравими моменти от живота на всеки човек и когато си част от събитието, със сигурност ти се иска да се представиш подобаващо във всяко отношение. Разбира се, подарък трябва да купиш, без това не може. Но можеш да спестиш от нова рокля или костюм. Със сигурност в гардероба имаш някой позабравен официален тоалет, който би се радвал да използваш още веднъж. Ако си дама, то можеш да комбинираш роклята от предишната сватба, на която си била, с различни бижута и обувки, а защо не и с подходящ шал. И ето ти един различен аутфит.  Освен това не е нужно да си с някаква специална прическа – може просто да си издърпаш косата с преса или да си сплетеш някоя интересна плитка. Плитките сега са на мода във всичките им разновидности, а в YouTube е пълно с клипове как да си ги направиш сама или да изпробваш, отново с помощта на интернет, някоя друга бърза и ефектна прическа. Там можеш да откриеш и полезни идеи и съвети за гримиране. А ако не можеш да се погрижиш сама за прическата и грима си, защо не помолиш някоя приятелка, която ги умее тези неща?

Ремонтите.

Не случайно има една приказка „Да не ти влезе майстор в къщата“ – увеличава се разхода на време и финанси. Ако не се налага някакъв сериозен ремонт, а искаш просто да освежиш стените в дома си, можеш да се опиташ сам. Избери си боя в предпочитан цвят и уикенда запретни ръкави. Така няма да се налага да плащаш на майстори, в същото време ще си направиш една фитнес тренировка в домашни условия, а и работата ще е свършена така, както на теб ти харесва. За да е по-забавно и бързо, можеш да поканиш приятели, които биха откликнали на това приключение.

Ако си решил да подмениш старите поодраскани шкафове или масата в дома си с нови, можеш да си харесаш салфетки, които ще подхождат на интериора ти и да вдъхнеш нов живот на мебелите чрез техниката декупаж. В книжарниците с художнически материали консултантите с радост ще те упътят какво ти е необходимо. Със сигурност ще струва в пъти по-малко от нова маса например. А ако се нуждаеш от мебели за терасата, можеш да си намериш палети или дървени щайги, които да сковеш и боядисаш в любим цвят или просто да лакираш и по този начин да си направиш сам диванче и масичка. Ако към щайгата залепиш възглавничка в подходящ размер, става чудесна табуретка. А няколко щайги заковани една върху друга или шахматно на стената, се превръщат в оригинален рафт. Ако декупажът ти е допаднал като творческо занимание, можеш чрез него да придадеш още повече цвят и настроение на новите си, собственоръчно направени мебели.

Ето как с минимизирани разходи лятото все пак може да остане цветно и забавно, а една немалка сума от кредитната ти карта да остане непокътната или използвана за по-приятни летни преживявания.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш