Кандидатствай Вход
Лични принадлежности, които не бива да губиш по време на пътуване

Лични принадлежности, които не бива да губиш по време на пътуване

  • Бяла Карта
  • 17.12.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 904

По време на пътуване винаги съществува риск да загубиш дадена своя вещ или принадлежност. Това може да стане както при пристигане на летището или в хотела, така и по време на някоя от разходките в избраната дестинация. Макар подобни случаи съвсем да не представляват някаква рядкост или изключение, има вещи, които в никакъв случай не бива да губиш. В следващите редове ще разбереш кои лични принадлежности трябва да държиш под око най-сериозно когато пътуваш.

Паспорт и лична карта – разбира се, няма как да не започнем от паспорта, личната карта и като цяло документите за идентификация, които носиш със себе си. Загубата на такива документи винаги може да има неприятни последици за техния собственик, свързани с най-различни измами и незаконни схеми. При пътуване в чужбина положението е още по-сериозно, тъй като все пак се намираш в непозната страна и обкръжение, и често ти се налага да се идентифицираш по някакъв начин. Поради тази причина ти препоръчваме да вземеш всички необходими предпазни мерки, когато става въпрос за паспорта. личната карта и другите си документи. Сложи въпросните документи на места, които от една страна предоставят максимална сигурност и защита срещу изгубване или кражба, а от друга – ти позволяват да проверяваш за наличието им във всеки един момент.

Смартфон - смартфонът е следващата лична принадлежност, чиято сигурност е от голямо значение за теб. Истината е, че по време на пътуване смартфонът представлява основното ти средство за връзка с твоите близки и познати, за търсене на помощ от различни хора и институции при нужда. В допълнение, той е инструментът за достъп до разнообразни приложения, свързани с личните ти финанси, резервациите на пътувания, хотели, и т.н. Ако имаш навика да носиш своя смартфон на колана си, те съветваме да премахнеш дори най-малките рискове за изпадането му докато се движиш. Също така, би било добре да провериш дали съответният модел смартфон притежава допълнителни функции и екстри, повишаващи сигурността, като например опция за проследяване.

Кредитна карта – през последните години кредитните карти се превърнаха в основно средство за покупки и разплащания по време на пътуване. Това не е никак случайно. Кредитните карти, предназначени за международно използване, обикновено са достъпни в почти всяка точка на света, гарантирайки на своите притежатели бързина и удобство при пазаруване, както и максимални дози спокойствие във финансов план. Когато вземаш кредитната си карта при пътуване обаче е нужно да се погрижиш за нейната сигурност. Няколко неща са от значение в това отношение – слагане на достатъчно безопасно и недостъпно за чуждите погледи място, предварително подготвяне на телефон за контакт с кредитната компания и активиране на предоставяните от нея екстри във връзка със сигурността. Като притежател на кредитна карта Бяла Карта, имаш възможност да се свържеш с екипа ни винаги при възникване на някакъв проблем или нередност. Специално за нуждите на нашите клиенти, ние от Бяла Карта сме създали 24/7 телефон, на който да се обаждат и да получават своевременно необходимата им помощ и съдействие.

Ключове – имаме предвид както ключовете за хотелската стая, които си получил, така и личните ключове за дома, офиса и т.н. Загубата на подобни вещи несъмнено ще ти причини доста неприятности - с управата на хотела и с ваканцията ти като цяло, или с безопасността и сигурността на твоя дом. Всъщност, според редица изследвания, ключовете са сред принадлежностите, които най-често се губят по време на пътуване.

Лаптоп – лаптопите също се нареждат на челните места по отношение на личните вещи, губени по време на пътувания. Те са и сред най-скъпите вещи, които е възможно да изгубиш. При това терминът „скъпи“ не се отнася само и единствено до тяхната цена, а и до информацията, която съдържат в себе си - особено когато става въпрос за служебни лаптопи, съдържащи конфиденциална фирмена информация. Ако имаш такава информация в своя лаптоп, най-добре се погрижи предварително да я предпазиш от недоброжелатели с парола.

Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната и достъпна за използване във всички държави по света. Тя ще направи покупките и разплащанията ти много по-бързи, сигурни и удобни и ще ти гарантира максимални дози спокойствие във финансов план. Заложи на Бяла Карта и си осигури една страхотна и безпрепятствена почивка в чужбина!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш